صبح امروزو صدای رعد و برق شدید در مرکز استان مازندران

image_pdfimage_print

 

خبرگزاری فارس: شنیده و دیده شدن صدای رعد و برق شدید در مرکز استان مازندران

رعد و برق شدید ساعت ۵ صبح در ساری نشان از بارندگی شدید در مرکز استان مازندران دارد.

 پنج صبح روز جمعه ۱۲ شهریور را نشان می‌داد، صدای غرش شدیدی در مراکز استان مازندران به گوش رسید، شدت صدا به حدی بود که تقریبا می‎توان گفت که همه اعضای خانواده را وادار به واکنش کرد.

صدا مهیب به فاصله چند ثانیه بعد دوباره تکرار شد، اما نه شدت صدای غرش رعد و برق شدید، صدا از سمت شرق شهرستان ساری به گوش می‎رسید، همزمان چندین رعد و برق آسمان ساری را روشن کرد.

غرش رعد و برق ادامه پیدا کرد، اما از شدت آن کم شده بود، هواشناسی مازندران نیز درباره ناپایداری شدید هوا در استان مازندران هشدار داده بود، ولی شدت رعد و برق فراتر از هشداری بود که هواشناسی آن را منتشر کرد.

کم کم چراغ‌های ساختمان‌ها روشن شده بود، هنوز مردم در بهت صدای شدید رعد و برق بودند، با تداوم رعد و برق و شنیده شدن صدای شر شر باران نوید بارندگی در استان مازندران به ویژه در شهرهای مرکز استان قوت گرفت.

ترس از وقوع سیلاب در استان به ویژه در مناطق شرقی استان که سابقه چندین ساله در این ارتباط وجود دارد دل نگرانی‌ها را به وجود آورد، از شدت صدای رعد و برق در حال حاضر کاسته شد ولی بارش باران شروع شد، از میزان خسارت احتمالی و یا اینکه آیا اصلا خسارتی به بار آمده است، خبری در دست نیست.

غرش کم وبیش رعد و برق ادامه دارد، اما غرش شدید رعد و برق ساعت پنج هنوز در گوش‌ها زمزمه می‎کند، به نظر می‎رسد شدت رعد و برق اولی به حدی بود که تاحدودی ترس را در دل انسان ایجاد کند که همزمان نماز آیات خوانده شود.

درباره کیفیت برگزاری نماز آیات و اینکه چه زمانی باید خوانده شود جستجو نماز آیات در این طور مواقع به سایت دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای مراجعه کردم، درباره برگزاری نماز آیات در این سایت اینطور نوشته است.

نماز آیات
الف) اسباب شرعی وجوب نماز آیات
نماز آیات در چهار صورت واجب می‌شود:
۱٫کسوف خورشید، اگرچه مقدار کمی از آن گرفته شود.
۲٫ خسوف ماه، اگرچه مقدار کمی از آن گرفته شود.
۳٫ زلزله.
۴٫ هر حادثه‌ی غیر عادی که باعث ترس بیشتر مردم شود، مانند بادهای سیاه و یا زرد که غیر عادی باشند، تاریکی شدید، فرو رفتن زمین و ریختن کوه، صیحه‌ی آسمانی و آتشی که گاهی در آسمان ظاهر می‌شود.
توجه:
در غیر از کسوف و خسوف و زلزله باید آن حادثه، موجب ترس و وحشت بیشتر مردم شود، و حادثه‌ای که ترس‌آور نباشد و یا موجب ترس و وحشت افراد نادری گردد، اعتبار ندارد.
وجوب نماز آیات مختص کسانی است که در شهر وقوع حادثه هستند و کسی هم که در شهر متصل به شهری که حادثه در آن رخ داده، به طوری که مانند یک شهر محسوب شوند، زندگی می‌کند حکم آنها را دارد.
اگر مرکز زلزله نگاری، وقوع لرزشهای خفیف زمین را با ذکر تعداد آن در منطقه‌ای اعلام نماید، ولی فردی که در آنجا زندگی می‌کند هنگام وقوع زلزله و یا در زمان متصل به آن اصلاً آنها را احساس نکند، نماز آیات بر او واجب نیست.
هر زلزله‌ای چه شدید و چه خفیف – حتی پس لرزه – اگر زلزله‌ی مستقلی محسوب شود، نماز آیات جداگانه‌ای دارد.

[*]  ب) کیفیت نماز آیات
نماز آیات دو رکعت است که هر رکعت آن پنج رکوع و دو سجده دارد و به چند صورت می‌توان آن را به جا آورد:
۱٫ صورت اول: بعد از نیّت و تکبیره‌الاحرام، حمد و سوره خوانده شود و به رکوع برود، سپس سر از رکوع برداشته و دوباره حمد و سوره را بخواند و به رکوع رود و باز سر از رکوع بردارد و حمد و سوره بخواند و به رکوع رود و سپس سر از رکوع بردارد و همین طور ادامه دهد تا یک رکعت پنج رکوعی که قبل از هر رکوعی حمد و سوره خوانده است انجام دهد، سپس به سجده رفته و دو سجده نماید و بعد برای رکعت دوم قیام کند و مانند رکعت اول انجام دهد و دو سجده را به جا آورد و بعد از آن تشهد بخواند و سلام دهد.
۲٫ صورت دوم: بعد از نیّت و تکبیره‌الاحرام، حمد و یک آیه یا کمتر از آن از سوره‌ای را قرائت کرده و رکوع کند، سپس سر از رکوع بردارد و آیه‌‌ی دیگری از آن سوره را بخواند و به رکوع رود، و بعد سر از رکوع برداشته و آیه‌ی دیگری از همان سوره را قرائت نماید و همین طور تا رکوع پنجم ادامه دهد تا سوره‌ای که پیش از هر رکوع، یک آیه از آن را قرائت کرده، قبل از رکوع آخر تمام شود، سپس رکوع پنجم را به جا آورد و به سجده رود و پس از اتمام دو سجده، برای رکعت دوم قیام نماید و حمد و آیه‌ از یک سوره را بخواند و به رکوع برود و همین طور مانند رکعت اول ادامه دهد تا تشهد بخواند و سلام دهد و چنانچه بخواهد برای هر رکوعی به یک آیه از سوره‌‌ای اکتفا کند، نباید سوره‌ی حمد را بیش از یک مرتبه در اول آن رکعت بخواند.
توجه:
بنابر احتیاط واجب «بسم الله الرحمن الرحیم» را نمی‌توان یک قسمت از سوره به حساب آورد و با آن رکوع کرد.
۳٫ صورت سوم: یکی از رکعتها را به یکی از دو صورت و رکعت دیگر را به نحو دیگر به جا آورد.
۴٫ صورت چهارم: سوره‌‌ای را که آیه‌‌ای از آن در قیام پیش از رکوع اول خوانده، در قیام پیش از رکوع دوم یا سوم یا چهارم تکمیل نماید که در این صورت واجب است بعد از سر برداشتن از رکوع، سوره‌ی حمد را در قیام بعدی اعاده نموده و یک سوره یا آیه‌‌ای از آن را اگر پیش از رکوع سوم یا چهارم است، قرائت کند و در این صورت واجب است که آن سوره را تا قبل از رکوع پنجم به آخر برساند.فارس

ح.م

این سایت توسط سید حسن موسوی کیاسری با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های خبری فعالیت می کند

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo