توصیه های هواشناسی به کشاورزان با توجه به افزایش شدت دمای هوا

مدیرکل هواشناسی استان مازندران، گفت: با توجه به فصل برداشت میوه ها و محصولات زراعی تابستانه و همچنین به دلیل گرمای هوا باید نکاتی را برای دام های سبک و زنبورها و نیز ماهی های سردآبی رعایت کرد.
نوربخش داداشی در گفت وگو با خبرگزاری دانشچویان ایران (ایسنا) منطقه مازندران، درباره مصرف کودهای مورد نیاز در باغبانی، اظهار کرد: مصرف کودهای فسفره در تامسون و کودهای پتاسه در نارنگی به صورت ریشهای با توجه به شرایط آب و هوایی و با نظر کارشناس مربوطه انجام شود.
وی با اشاره به اینکه محلولپاشی عناصر کلسیم، بور و ازت در مرکبات با توجه به شرایط آب و هوایی و نظر کارشناس باشد، تصریح کرد: باید به نهالهای جوان با توجه به احتمال وزش باد متناوب در ارتفاعات قیم بسته شود.
داداشی گفت: در باغات میوه باید از هرگونه شخم و شیار برای جلوگیری از اختلال فعالیت ریشهها خودداری کرد.
وی با بیان اینکه دما، رطوبت، تهویه در گلخانهها کنترل شود، توصیه کرد: مزارع باتلاقی نشاء شده برنج در مناطق غربی و مرکزی استان خشکانده شود.
مدیرکل هواشناسی استان مازندران با توصیه به اینکه در این فصل کاشت سویا و ذرت مناسب است، یادآور شد: در این فصل از مزارع نخودفرنگی سایر سبزیها رسیده برداشت شود.
این مسئول با اشاره به اینکه کودپاشی سرک مزارع برنج، سویا، ذرت به غیر از ارتفاعات به دلیل پیشبینی بارش پراکنده، انجام شود، گفت: در این فصل زنبور تریکوگراما برای مبارزه بیولوژیکی با کرم ساقه خوار برنج، در مزارع برنج با توصیه کارشناسان رهاسازی شود.
وی با اشاره به اینکه باغهای مرکبات با نظر کارشناس مربوطه به غیر از ارتفاعات به دلیل پیشبینی بارش پراکنده سمپاشی شود، توصیه کرد: بیماری بلاست برنج را در ارقام حساس، محلی و مزارع آلوده به غیر از ارتفاعات به دلیل پیشبینی بارش پراکنده، کنترل شیمیایی کنید.
داداشی درباره چکونگی نگهداری از دام و طیور در این فصل با اشاره به اینکه جوجهریزی سالنهای پرورش مرغ گوشتی برای جلوگیری از استرس گرمایی با رعایت ظرفیت سالن باشد، گفت: از « دان پلت» در تغذیه طیور استفاده کنید و تغذیه پرندگان در ساعات خنک روز در صورت افزایش دما انجام شود.
وی استفاده از ویتامین C و آسپرین در ساعات گرم روز، توصیه کرد: جیره غذایی بر اساس اسیدهای آمینه و افزایش انرژی جیره با استفاده از چربیهای مرغوب گیاهی و حیوانی در تغذیه پرندگان مسن در روزهای گرم تنظیم شود.
داداشی با بیان اینکه در روزهای گرم و برای پرندگان با سن بیش از یک ماه باید حداکثر تهویه با سرعت ۵/۲ تا ۳ متر در ثانیه باشد، یادآور شد: از استقرار کندوهای زنبور عسل در حاشیه جادهها و کنار رودخانهها خودداری شود.
وی گفت: از کندوهای زنبور عسل در ساعات گرم روز و در صورت نیاز، اضافه کردن کادر (قاب) بازدید شود و طَبق برای تخمریزی ملکه و ذخیرهسازی عسل در کندو قرار دهید.
مدیر کل هواشناسی استان مازندران توصیه کرد: آب شرب در نزدیکی زنبورستان با استفاده از تانکر آب در صورت عدم وجود منابع آبی در محل استقرار کندوها تأمین شود.
این مسئول درباره چرای دام های سبک با بیان اینکه از چرای گوسفندان، خصوصاً برهها در ساعات گرم روز خودداری کنید، افزود: آب کافی و تمیز در تمام ساعات شبانهروز در اختیار گوسفندان قرار دهید.
داداشی درباره ماهی های سردآبی، گفت: ورودی و خروجی آب استخرهای پرورش ماهیهای سردآبی را تنظیم کنید و از عملکرد ژنراتور برق اضطراری اطمینان حاصل شود.
وی تصریح کرد: در مزارع پرورش ماهیهای سردآبی برای جلوگیری از بروز بیماریها مدیریت بهداشتی رعایت شود.