فاز جدید در تخریب خانه خلیلیان در بابل

image_pdfimage_print

خانه ای به قدمت تاریخی متعلق به عهد قاجار که روزی سند و هویت تاریخ شهر بابل محسوب می شد امروز دیگر جز مخروبه ای ویران شده چیزی از آن نمانده است و جالب تر از همه در بازی تخریب های بناهای تاریخی همین بس که این خانه در ماه‌های پایانی سال۹۴به ثبت ملی رسیده بود اما دست‌های پیدا و پنهان در سیزدهمین روز فروردین ۹۵ این بنای تاریخی را آماج حملات بی‌رحمانه خود کرد.

دلاور بزرگ‌نیا مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران می‌گوید: در سطح استان بیش از ۲۰۰۰بنای با ارزش تاریخی وجود دارد که تنها ۶۰۰الی۷۰۰بنا به ثبت رسیده و ممکن است این اتفاق برای هربنای تاریخی دیگر هم بیفتد اما اینکه چطور باید جلوی این تخریب ها را گرفت باید گفت میراث به تنهایی قادر به برخورد بامتخلفان نیست و تابع قوه قضاییه است.

این مسئول بیان کرد:درخصوص این بنا نیز طی شکایت میراث عواملی که باعث تخریب این اثر تاریخی شدند به دادگاه معرفی و دادگاه درحال بررسی جرائم و شکایات میراث از عاملان تخریب خانه خلیلیان است.

وی درمورد این امر که آیا بازهم پای اوقاف در تخریب این خانه عهدقاجاری درمیان است عنوان کرد: احتمالا پای اشخاص دیگری جز اوقاف درمیان است که بعداز رای نهایی دادستان با این افراد قطعا به صورت قانونی برخورد می شود.

مهدی ایزدی معاون میراث فرهنگی استان نیز به این نکته که در سیزدهم فروردین قسمتی از دیواره های غربی خانه تاریخی خلیلیان تخریب شده است، گفت: این خانه ثبت ملی است و طبق قانون اگر کسی به هر عنوان تعرضی به آثار ملی کند یا تخریبی انجام دهد علاوه برجبران خسارت وارده به یک الی ۱۰ سال حبس محکوم می شود.

این مسئول گفت: تنها اوقاف را نمی‌شود متهم این پرونده دانست و اکنون پای اشخاص دیگری چون هیئت امنا و متولیان دربین است.

ایزدی خاطرنشان کرد: قسمت‌های تخریب شده این خانه قابلیت احیا دارد اما باید در درجه اول امنیت بنا تضمین شود.

درعین حال اباذری رئیس میراث فرهنگی شهرستان بابل اعلام کرد: خانه عهد قاجاری خلیلیان که چند ماهی از ثبت ملی آن نمی گذرد دیگر از آن وجاهت و ابهت افتاده و با آن خانه ای که ثبت ملی شده بود به کلی فرق دارد.

وی گفت:پشت پرده بناهای تاریخی بابل هر نهادی که باشد باید متخلفان و متعرضان توسط قانون مجازات شوند.

اباذری درخصوص امکان احیای دوباره این خانه تاریخی بیان کرد: این خانه درصورتی قابلیت احیا دارد که بودجه ای کلان در اختیار سازمان قرارگیرد؛تخریب هربنای تاریخی با این بودجه لاک پشتی ضربه مهلکی به نهال‌های ضعیف میراث ما هستند.

رئیس میراث فرهنگی بابل اظهار کرد: اگربه صورت جدی با تخریب گران آثار ارزشمند تاریخی برخورد شود دیگر شاهد از دست دادن هویت های فرهنگی خود به این شکل نخواهیم بود.

منبع: ایسنا

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo