زمینهای شیبدار مازندران در اختیار فارغالتحصیلان کشاورزی قرار میگیرد
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، مهدی رازجویان در همایش کشاورزی و اقتصاد مقاومتی که همراه با تجلیل از تولیدکنندگان نمونه بخش کشاورزی برگزار شد، با طرح این سئوال که چرا نمیتوانیم در مرکبات صادرات خوبی داشته باشیم و از ارزآوری بالایی برخوردار باشیم، افزود: تا زمانی که بخش خصوصی و دولتی با یکدیگر همافزایی نداشته باشند این امر امکانپذیر نخواهد بود.
معاون هماهنگی و امور اقتصادی و توسعه منطقه ای استانداری مازندران خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مازندران قطب کشاورزی کشور است اما عمده محصولات صادراتی استان، سیمان است.
رازجویان با بیان اینکه در سفر رئیس جمهور به مازندران ۴۵ میلیارد تومان برای آببندانها اعتبار در نظر گرفته شده که تخصیصها تا سال ۹۵ ادامه دارد، گفت: ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای توسعه گلخانهها در سفر رئیس جمهور به مازندران مصوب شده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه فارغالتحصیلان زیادی در بخش کشاورزی فاقد شغل هستند، درصددیم زمینهای شیبدار را برای ایجاد شغل در اختیار آنها قرار دهیم.
معاون هماهنگی و امور اقتصادی و توسعه منطقهای استانداری مازندران با بیان اینکه اقتصاد درون کشور مسئلهای است که توجه جدی به آن شده و کشاورزی به عنوان مولفه اقتصاد کشور است، افزود: مهمترین منابع در اقتصاد با دیدگاه درونگرا بودن کشاورزی است.
رازجویان خاطرنشان کرد: در زمان تحریم کشورهای روسیه و CIS از محصولات ترکیه استفاده میکردند اما اکنون با برداشتن تحریم امکان حضور ایران و صادرات محصولات کشاورزی میتواند ملموستر شود.
وی، خواستار همکاری بیشتر بخش خصوصی با دولت شد و افزود: برای بخش دولتی صدور مجوز آسانتر و تسهیلات به موقع در اختیار قرار گیرد و برای بخش خصوصی تولیدات دانش بنیان همراه با بستهبندی مناسب انجام شود.
معاون هماهنگی و امور اقتصادی و توسعه منطقه ای استانداری مازندران تصریح کرد: مازندران به دلیل داشتن منابع آبی فراوان و اقلیم مناسب و افراد توانمند توانسته استانی شود که در رتبه نخست کشور قرار گیرد و شاهد کشاورزان و بهرهبرداران پیشرو باشیم. رییس سازمان جهادکشاورزی مازندران:
مازندران، پرچمدار تولیدات کشاورزی کشور است
به گزاش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، دلاور حیدرپور امروز در همایش کشاورزی و اقتصاد مقاومتی که همراه با تجلیل از تولیدکنندگان نمونه بخش کشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: شهامتها، ایثارگریها و همدلیها سبب مستقر شدن نظام جمهوری اسلامی در ایران شد و امروز بعد از ۳۷ سال با همه فراز و نشیبهایی که دشمنان برای ما ایجاد کردند و جنگ تحمیلی را بر ما تحمیل کردند، اما تلاشهایی که در جبههها و جبهه اقتصادی صورت گرفت سبب شد جمهوری اسلامی مقتدر و با عظمت از کشورهای نادر امن دنیا باشد.
وی افزود: امروزه اروپا احساس امنیت نمیکند و سال میلادی خود را به دلیل تهدیدات تروریستی که در جهان اتفاق افتاد با اضطراب شروع کرد اما جمهوری اسلامی در منطقه خاورمیانه با صلابت و استوار به راه خود ادامه میدهد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: تولید بخش کشاورزی در سالهای پس از انقلاب بهگونهای درخشید که شاهد توان صادراتی در این بخش هستیم و میتوانیم نیاز کشور را تامین کنیم.
وی با بیان اینکه در گذشته مشکلات تامین و توزیع کود شیمیایی را داشتهایم که اکنون با زیادی کود در انبارها مواجه هستیم، گفت: در شرایطی که دولت دارای مشکلات مالی بوده است، در دو سال گذشته ۱۲۰ میلیارد تومان تسهیلات مکانیزاسیون در اختیار بخش کشاورزی و کشاورزان قرار گرفت.
حیدرپور خاطرنشان کرد: طی دو سال گذشته واردات گندم از ۷ میلیون تن به یک و نیم میلیون تن رسید که این امر نشاندهنده حاصل تلاش کشاورزان در کشور است که تقویتکننده استقلال اقتصادی است.
این مسوول اظهار کرد: مشکلات زیادی در حوزه کشاورزی وجود دارد اما کشاورزان و بهرهبرداران در مقابل مشکلات نه تنها تسلیم نشدند بلکه تولیدات در بخش کشاورزی را افزایش دادند و مازندران به عنوان پرچمدار تولید در کشور شناخته شده است.
وی با بیان اینکه ۱۰ درصد ارزش تولیدات کشاورزی کشور به مازندران اختصاص دارد، ادامه داد: بخش کشاورزی مازندران در ۹ ماهه امسال با رشد ۵٫۷ درصدی بالاترین رشد اقتصادی را در کشور دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: هزینه تولید بالا با ارتقاء بهرهوری و افزایش تولید کاهش مییابد و کشاورزان نمونه ثابت کردند توان بخش کشاورزی بیش از آن چیزی است که الان در حال انجام است.
در این مراسم از ۴۵ کشاورز نمونه استانی و ملی در این همایش تقدیر شد که پنج کشاورز به عنوان نمونه ملی تقدیر شدند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران خبر داد:
صادرات ۲۶۶ میلیون دلاری محصولات کشاورزی مازندران به خارج کشور
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، دلاور حیدرپور ظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۱۶۲ هزار و ۳۲۰ تن انواع محصولات کشاورزی به ارزش ۲۶۶ میلیون و ۵۱۷ هزار و ۸۰۸ دلار از گمرکات استان صادر شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزنی حدود ۲۲٫۹ درصد و از لحاظ ارزشی ۲۳٫۷ درصد رشد داشته است.
وی، دلایل رشد محصولات کشاورزی را بالا بودن کیفیت مطلوب محصولات کشاورزی، افزایش سطح مهارت و تخصص صادرکنندگان محصولات کشاورزی، تنوع و کیفیت بستهبندی مناسب محصولات کشاورزی، افزایش توان بازاریابی صادرکنندگان محصولات کشاورزی، اعزام و پذیرش هئیتهای تجاری و بازاریابی برای تقویت روابط تجاری با کشورهای هدف، وجود مشترکات فرهنگی، تاریخی و مذهبی با بعضی از کشورهای همسایه و تعدادی از کشورهای CIS و حضور در نمایشگاههای کشورهای هدف برای معرفی توانمندیهای صادراتی عنوان کرد.
حیدرپور با بیان اینکه در صادرات برخی از محصولات کشاورزی مانند مرکبات، گل و گیاه و کیوی رشد منفی داشتهایم، گفت: عدم برقراری تعرفههای ترجیحی با برخی از کشورهای هدف، مشکل ارتباطات بانکی و نقل و انتقال ارز حاصل از تجارت، ناکافی بودن همکاری رایزنان بازرگانی در سفارتخانههای کشورهای هدف و ورود صادرکنندگان سایر استانهای کشور جهت خرید محصولات صادراتی و حمل به استانهای خود و خروج از گمرکات آن استانها از جمله دلایل کاهش صادرات این محصولات بودهاست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: پایین بودن نقدیندگی صادرکنندگان، مشکلات حمل و نقل کالاهای کشاورزی برای صدور با توجه به شرایط خاص فیزیولوژی محصولات کشاورزی، ورود رقبای جدید به کشورهای CIS آسیای میانه و داشتن بازار مناسب در داخل از دیگر دلایل رشد منفی برخی محصولات کشاورزی بودهاست.
وی اضافه کرد: فرآورده های لبنی، شیلات و آبزیان و سایر محصولات از جمله محصولاتی بودند که به دلیل مزیت نسبی و بالا بودن کیفیت و بستهبندی مناسب از درصد بالایی از صادرات برخوردار بودهاست.
حیدرپور، عمده محصولات کشاورزی صادر شده در ۱۰ ماهه امسال را فرآوردههای لبنی، مرکبات، سیب درختی، گل وگیاه، کیوی و سایر محصولات کشاورزی بیان کرد و افزود: عراق، ترکمنستان، افغانستان، قزاقستان و فدراسیون روسیه از کشورهای هدف صادرات محصولات کشاورزی مازندران بودهاست.
(۴) تولیدکنندگان نمونه بخش کشاورزی؛ تجلی تحقق اقتصاد مقاومتی
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران،بدون شک نیروی انسانی ماهر، پیشرو و توانمند، زمینهساز تحول در بخش کشاورزی و محور توسعه ملی است و بخش ترویج بهعنوان موتور محرکه بهدنبال توسعه منابع انسانی کشاورزی است و هدف آن تسهیلگری در نیل به خوداتکایی در تولید محصولات استراتژیک و امنیت غذایی در کشور است.
ترویج کشاورزی بهعنوان یک رویکرد توسعهمدار و تحولگرا ابزارهای مختلفی را برای دستیابی به اهداف خود بهکارگیری میکند که یکی از روشهای قابل اعتماد و کارآمد، شناسایی، انتخاب، معرفی و بهکارگیری تولیدکنندگان نمونه در سطح ملی است.
به برکت درایت و همدلی و همزبانی فنی و تخصصی تولید است که امروز در بخش کشاورزی شاهد تقدیر از ۴۵ نمونه ملی و استانی در مازندران هستیم و بهطور حتم میتوان با بهکارگیری همه استعدادهای بالقوه، ضریب خوداتکایی به تولیدات داخلی و دستیابی به امنیت غذایی را افزایش داد و تولیدکنندگان برتر هستند که با استفاده از دانش و شیوههای نوین تولید در قالب فعالیتهای ترویجی، خلاقیتهای خود را در عرصه کشاورزی به منصه ظهور برسانند.
رجبعلی فریدونی از شهرستان نور با ۶۸ سال سن و دارای تحصیلات کارشناسی بهعنوان نمونه ملی در بخش مجری خصوصی طرح جنگلداری انتخاب شد.
فریدونی درباره علت موفقیت خود اظهار کرد: در سال ۹۳ با اجرای عملیات پرورشی در سطح ۱۶ هکتار، جنگلکاری در سطح ۶۳ هکتار، زراعت چوب در سطح ۱۲ هکتار با کاشت گونههای مختلف افرا، توسکا، بلوط، نمدار، جادهسازی به طول ۱۷ کیلومتر با احداث ۱۷ دهنه پل، مدیریت در سطح ۱۲ هزار هکتار از جنگلهای منطقه، خرید امکانات لازم جهت جلوگیری از حریق برای قرقبانان، ساماندهی اسکان دام بهطور کامل در منطقه و خروج استحصالات در زمان مناسب بهصورت تنههای صنعتی را علل انتخاب خود بهعنوان نمونه ملی عنوان کرد.
محمد چلنگریجویباری از شهرستان جویبار با ۵۶ سال سن و دارای تحصیلات کارشناسی بهعنوان تولیدکننده نمونه ادوات و ماشینآلات کشاورزی انتخاب شد.
چلنگری اظهار کرد: تولید و ساخت ادوات کشاورزی منطبق با دانش روز و نیاز بخش کشاورزی، حفظ کیفیت تولید و ارائه آموزش و خدمات پس از فروش مناسب و منطقی، بهرهوری در تولید و حفظ کیفیت محصولات تولیدی متناسب با شرایط خاک کشور، ساخت انواع روتوچیزل، گاوآهن دوار دیسکی، چیزل مرکب و سایر دستگاههای خاکورزی متناسب با نیاز روز و با کیفیت مناسب برای شرایط خاکی کشور، ارتباط مستمر با بخشهای تحقیقاتی و ترویجی و شرکت فعال در نمایشگاههای داخلی و خارجی و ساخت ادوات با محوریت روشهای خاکورزی حفاظتی و حرکت و جهتگیری به این سمت و سو را از دلایل انتخاب خود عنوان کرد.
سیدعلی گرامی از شهرستان جویبار با ۳۷ سال سن و دارای تحصیلات کارشناسیارشد بهعنوان نمونه ملی در بخش صنایع تبدیلی زراعی انتخاب شد.
گرامی اظهار کرد: ذخیرهسازی، فرآوری و بستهبندی برنج با بهکارگیری خط تولید کاملاً مدرن و بهروز با تکنولوژی بالا، بهینهسازی فرایند خشک کردن و ذخیرهسازی اولیه، افزایش کیفیت و کاهش ضایعات طی مراحل ذخیرهسازی و فرآوری، بهکارگیری نیروهای متخصص بومی و محلی و استقرار واحد تحقیق و توسعه، پیشگام بودن در ارائه محصولات جدید و بستهبندی متنوع، چیدمان خوب و ایجاد شرایط بهینه تولید (GMP)، استفاده بالای ۵۰ درصد از ظرفیت دستگاهها و رشد سالیانه کمی و کیفی تولیدات و بهبود شبکهسازی تأمین مواد اولیه، آموزش و تحقیقات در جهت تأمین مواد اولیه با کیفیت بالا، اخذ و استقرار گواهینامههای تضمین کیفیت و مدیریتی از عوامل انتخاب بوده است