مازندران ۶۵ هزار بیسواد دارد

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران گفت: مربیان پیشدبستانی در استان طبق نیاز و رعایت صلاحیت حرفهای تبدیل وضعیت میشوند.
سیدعلی قاسمی بهمناسبت بازگشایی مدارس در کنفرانس خبری که در باشگاه فرهنگیان برگزار شد، اظهار کرد: آموزش و پرورش بهعنوان متولی نظام تعلیم و تربیت برای ارتقا کیفی تحصیلی صلاحیت حرفهای مدیران را مد نظر قرار میدهد.
وی با اشاره به اینکه سیاستهای راهبردی مقام عالی وزارت و برنامههای وزارتخانه متبوع در آموزش و پرورش مازندران اجرا میشود، افزود: وزارت آموزش و پرورش در سیاستهای راهبردی خود کیفیبخشی نظام تعلیم و تربیت، ساماندهی و سازماندهی بهینه نیروی انسانی، ارتقا مدیریت آموزشگاهی، تمرکززدایی و ارتقای بودجه را مورد توجه قرار داده است.
*بررسی صلاحیت حرفهای مدیران مدارس
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران با اعلام اینکه نواقص زیادی در روند نظام تعلیم و تربیت وجود دارد، اضافه کرد: وزارت آموزش و پرورش از شکلدهی آمار و کارهای ظاهری جلوگیری کرده و برای ماندگاری فعالیت خود به ابعاد مختلف تعلیم و تربیت توجه دارد.
این مسئول با اشاره به اینکه رشته تحصیلی معلمان با کیفیتبخشی تحصیلی سازگار نیست، گفت: برای کیفیتبخشی تحصیلی صلاحیت حرفهای مدیران مورد بررسی قرار گرفت و به شهرستانها ابلاغ شد.
قاسمی با بیان اینکه تابستان امسال اولیای دانشآموزان پایه اول ابتدایی آموزش مناسبی را گذراندند، تصریح کرد: ۴۲ هزار و ۷۹۱ دانشآموز امسال وارد پایه اول ابتدایی شدند که اولیای این تعداد دانشآموز آموزش لازم را برای مشارکت با معلم و مدرسه در خصوص تحصیل فرزندان خود گذراندند.
وی با تاکید براینکه حل مسائل آموزشی از مهمترین موضوعات در آموزش و پرورش مطرح است، افزود: مدیران آموزش و پرورش بدون حاشیه منصوب شدند و فضای آموزشی بهدور از حواشی به کیفیتبخشی تحصیلی توجه دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران درباره تبدیل وضعیت مربیان پیشدبستانی گفت: آموزش و پرورش مازندران بهطور طبیعی از مازاد نیروی انسانی بهرهمند است.
این مسئول نسبت کارکنان به دانشآموزان ۱۰/۹ به یک دانست و افزود: میانگین کشوری نسبت کارکنان به دانشآموزان ۱۵ به یک است.
قاسمی با اشاره به اینکه طبق مصوبه مجلس در ۲۸ مردادماه امسال نیروهای پیشدبستانی، خرید خدمات و سوادآموزی بهمنظور تامین نیروی انسانی به حقالتدریسی تبدیل وضعیت شوند، اضافه کرد: رشته و مقطع تحصیلی، جنسیت، نیاز منطقهای و سنوات این افراد مورد توجه است.
*تبدیل وضعیت پیشدبستانی
وی قرارداد منعقد شده آموزش و پرورش مازندران با وزارتخانه متبوع را ۵ هزار و ۷۰۰ ساعت عنوان کرد و گفت: تلاش میکنیم در حد ظرفیت متناسب با منابع و گرایش تحصیلی بدون اعمال سلیقه تبدیل وضعیت صورت گیرد.
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران با اشاره به اینکه نیاز استان به مربیان پیشدبستانی ۷۰۰ نفر بود، خاطرنشان کرد: سال گذشته نیروهای پیشدبستانی بیش از یکهزار و ۲۰۰ نفر رسیدند.
این مسئول با بیان اینکه با استقرار نظام تعلیم و تربیت ۳-۳-۶ فضاهای آموزشی برای پایه ششم و نهم مدیریت شد، افزود: تکشیفته شدن مدارس در سالهای اخیر بهصورت شتابزده انجام شد که این طرح سبب شد تا آزمایشگاه، کتابخانه و نمازخانه مدارس به کلاس درس تبدیل شود.
*فعالیت ۲۷ پژوهشسرای ملی در مازندران
قاسمی با اعلام اینکه آموزش و پرورش مازندران ۲۷ پژوهشسرای ملی و چهار پژوهشسرای استانی دارد، بیان کرد: در حال حاضر کمبود فضای آزمایشگاهی مدارس با ایجاد پژوهشسراها جبران شد.
وی با بیان اینکه پروژه خانه علم در شهرستان بهشهر فقط در حد نام برایش باقی ماند، خاطرنشان کرد: تاکنون برای احداث خانه علم اعتباری برای دیوارکشی آن اختصاص یافت.
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران با اشاره به اینکه ۱۶۰ پروژه عمرانی نیمهتمام که حدود ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارند در استان داریم، افزود: پروژه ۳۰ هکتاری خانه علم بهشهر نیازمند ۶۰ تا ۷۰ میلیارد تومان اعتبار است اولویت کاری ما تکمیل پروژههای نیمهتمام آموزشی است.
*ابلاغ نشدن دستورالعمل توزیع شیر به مدارس
این مسئول درباره توزیع شیر در مدارس اظهار کرد: امسال دستورالعملی برای توزیع شیر مدارس به استانها ابلاغ نشده است.
قاسمی آمادگی خود را در استقبال از سفر رئیسجمهوری به مازندران اعلام کرد و گفت: مطالبات آموزش و پرورش درباره تعمیر و تجهیز مدارس و تکمیل فضاهای آموزشی است و این موارد به استانداری مکتوب شد.
وی رویکرد آموزش ابتدایی را سلامت، تربیت و آموزش دانست و گفت: آموزش و پرورش مازندران امسال ۲۵۲ هزار دانشآموز مقطع ابتدایی دارد.
*مازندران ۶۵ هزار بیسواد دارد
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران به ریشهکنی بیسوادی در مازندران اشاره کرد و ادامه داد: طبق آمار سال ۹۰ مازندران در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال ۶۵ هزار بیسواد دارد.
این مسئول بیان کرد: سال گذشته ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر در حوزه سوادآموزی آموزش لازم را در سه سطح سوادآموز، انتقال و تحکیم گذراندند.
قاسمی با اعلام اینکه آموزش و پرورش ظرفیت پوشش تحصیلی گروههای هدف در سوادآموزی و لازمالتعلیمها را دارد، یادآور شد: مشکل جدی ما شناسایی بیسوادان در مازندران است.
*ممنوعیت استفاده از کتاب غیردرسی در مدارس
وی با تاکید براینکه غیر از کتاب درسی در مدارس تدریس نشود، گفت: ملاک اصلی تحصیل کتاب درسی است.
مدیرکل آموزش و پرورش استفاده از هرگونه کتاب کار در مدارس را ممنوع اعلام کرد و افزود: از سوی آموزش و پرورش لیستی از کتابنامه رشد به مدارس داده شد که این کتب برای کار دانشآموز مجاز است.
این مسئول با اعلام اینکه کلاسهای فوق برنامه در مدارس دولتی و غیردولتی اجباری نیست، خاطرنشان کرد: امسال نظارت بر مدارس جدیتر میشود.
قاسمی آموزش معلمان را برای افزایش کیفی نظام تعلیم و تربیت مورد تاکید قرار داد و گفت: سال گذشته معلمان مازندرانی بهطور متوسط ۶۸ ساعت آموزش را گذراندند و امسال فرصت آموزشی بیش از سال گذشته است.