فابیوس: حامل پیام دعوت اولاند از روحانی هستم

image_pdfimage_print

فابیوس: حامل پیام دعوت اولاند از روحانی هستم / ما توافقی سازنده و تاریخی می‌خواستیم؛ امیدوارم مردم ایران علت سرسختی فرانسه را درک کرده باشند

  کیا : ما توافقی سازنده و تاریخی می‌خواستیم؛ امیدوارم مردم ایران علت سرسختی فرانسه را درک کرده باشند

فابیوس در نشست خبری با ظریف گفت: حامل پیام دعوت فرانسوا اولاند، رییس‌جمهور کشورم از حسن روحانی، رییس‌جمهور ایران برای سفر به فرانسه در ماه نوامبر هستم.
 فابیوس در نشست خبری با ظریف گفت: حامل پیام دعوت فرانسوا اولاند، رییس‌جمهور کشورم از حسن روحانی، رییس‌جمهور ایران برا ی سفر به فرانسه در ماه نوامبر هستم.
 
لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه و محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان پس از دیدار با یکدیگر در نشست خبری مشترک شرکت کردند.

وزیر خارجه فرانسه گفت: ایران کشوری با نفوذ در منطقه است و ما در مبارزه با تروریسم و افراط گری دارای علایق مشترک هستیم.

فابیوس افزود: ما بسیار علاقمندیم صلح و ثباتی که در منطقه لازم است، برقرار شود.

وی همچنین توافق هسته ای را توافقی برای صلح و ثبات منطقه دانست و ادامه داد: این توافق فقط یک توافق فنی نیست بلکه توافقی برای صلح و ثبات در منطقه و جهان است.

فابیوس در ادامه به از سرگیری روابط ایران و فرانسه بر اساس احترام متقابل تاکید کرد و گفت: این دو کشور برای یکدیگر احترام بسیاری قائل هستند. مردم فرانسه و ایران نیز این باور مشترک را دارند. ما به تاریخ ایران احترام می‌گذاریم. به نقش ایران در تاریخ، زیبایی شهرهایش و کثرت بالای دانشجویانش احترام می‌گذاریم. ما دردهای مردم ایران را نیز درک می‌کنیم. دردهای جنگ هشت ساله ایران و عراق و خاطراتی را که ظریف در شب‌ها و روزهای طولانی که در وین سپری کردیم برای ما گفت. ما برای دردهای مردم ایران احترام قائلیم. مردم ایران هم به فرانسه احترام می‌گذارند. فرانسه کشور آزادی‌هاست.

وزیر خارجه فرانسه تاکید کرد: من بعد از توافق وین به ایران آمدم تا با احترامی که میان کشورهاست، به تعهدات خود در قبال یکدیگر عمل کنیم. از سرگیری روابط دوجانبه و امضای توافق نهایی هسته‌ای این اجازه را به ما می‌دهد که در سایر حوزه‌ها نیز روابط گسترده‌ای داشته باشیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش به از سرگیری روابط سیاسی واقتصادی دو کشور اشاره و اظهار کرد: فرانسه آماده است اگر ایران موافقت کند، درباره صنایع خودورسازی، هواپیمایی، محیط زیست، سلامت و بهداشت و کشاورزی با ایران همکاری‌های گسترده‌ای داشته باشد. در همین راستا در ماه سپتامبر نیز یک هیئت بلندپایه فرانسوی به ایران خواهد آمد.

وی در ادامه به همکاری‌های منطقه‌ای ایران و فرانسه اشاره کرد و گفت: ایران کشوری پرنفوذ در منطقه است و توافق هسته‌ای همکاری‌های گسترده در زمینه مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی را در منطقه فراهم خواهد کرد.

وزیر امور خارجه فرانسه در ادامه افزود: توافق هسته‌ای توافقی برای صلح و ثبات در منطقه است و تنها یک توافق فنی نیست.

وی در پایان در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر ذهنیت منفی ایرانیان نسبت به فرانسه تاکید کرد: من خوشحال می‌شوم به این سوال پاسخ دهم. این اولین سفری است که من به ایران می‌آیم و در جایگاهی نیستم که این روابط و ذهنیت مردم ایران را بررسی کنم، اما اطلاعاتی در این زمینه دارم. اولین احساسم این است که ایرانی‌ها برای فرانسه و تاریخ آن ارزش قائل هستند. انقلاب کبیر در فرانسه رخ داده است و استقلال فرانسه نیز موضوع مهمی است. فرانسه کشور آزادی‌ها و برابری‌هاست. ما یکی از پنج عضو دائم شورای امنیت و میراث‌دار تاریخ هستیم، بنابراین فرانسه سهم مهمی در تاریخ جهان داشته است.

وی بیان کرد: اگر منظور شما از ذهنیت بد ایرانیان درباره سرسختی فرانسه در رایزنی‌های هسته‌ای است، باید بگویم ما ساعت‌ها و روزها و شب‌ها را در هتل کوبورگ وین سپری کردیم. فرانسه به سرسختی از مواضع خود دفاع می‌کرد، اما این سرسختی به معنای استمرار فرانسه در مواضعش است تا توافق محکم و سازنده به ثمر برسد.

وی درباره چرایی سرسختی فرانسه در مذاکرات گفت: نخست آنکه این مذاکرات در رابطه با مسئله هسته‌ای بود. ما درباره یک موضوع بی‌اهمیت مذاکره نمی‌کردیم. آن چیزی که من معتقدم و تمام کشورهای حاضر در وین نیز معتقدند این بود که فعالیت هسته‌ای غیرنظامی باید باشد، اما بمب نظامی و اتمی نباید باشد. در مذاکرات هسته‌ای مسائل فنی بسیار پیچیده مطرح شد و لازم است در اینجا از آقای صالحی که نقش مهمی در مذاکرات داشت تشکر کنم. فرانسه به دلیل این موضوعات پیچیده در مذاکرات سرسختی می‌کرد و تنها دلیلش حساسیت موضوع بود.

وی اظهار کرد: موضوع دوم که باعث سرسختی فرانسه در مذاکرات بود مسئله اشاعه سلاح هسته‌ای است. هدف ما تنها دستیابی به توافق نبود. بلکه ما توافق مفیدی را می‌خواستیم که مانع اشاعه سلاح هسته‌ای شود. توافقی که برای مردم ایران هم مفید بود و آنان را از شر تحریم‌ها خلاص خواهد کرد. ما باید به گونه‌ای توافق می‌کردیم که هیچ‌کس حتی فکر تولید یک بمب هسته‌ای هم به ذهنش خطور نکند.

وی در پایان درباره ذهنیت مردم ایران در قبال فرانسه گفت: ما ۱۳ سال است که با ایران مذاکره می‌کنیم. بنابراین امیدوارم مردم ایران علت سرسختی فرانسه را درک کرده باشند. ما توافق سازنده و تاریخی می‌خواستیم تا بتوانیم آن را به مرحله اجرایی شدن با ضمانت برسانیم.

ح.م

این سایت توسط سید حسن موسوی کیاسری با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های خبری فعالیت می کند

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo