شهرداران ساری در ۹۲ سال گذشته

image_pdfimage_print

صاحب قلم به مدد تجربه ۳۰ ساله اش در خدمت به نهاد خدمتگزار شهرداری و تجربه همکاری با بسیاری از شهرداران ادوار مختلف این شهر در سمت های مختلف ، از زمان زنده مرحوم دامادی در شهرداری ساری در واحد روابط عمومی تا اینک که در روابط عمومی سازمان عمران (یکی از سازمان های تابعه شهرداری) در خدمت این نهاد اجتماعی است همواره از سوی همه شهردارانی که از زمان زنده یاد مرحوم دامادی تا به امروز عملکرد شهرداران گذشته را نه تنها خدمت و خدمات مطرح نکرده بلکه در بسیاری از موارد زحمات شهرداران قبل از خود را خیانت و یا سهل انگاری و کم کاری مطرح کرده اند و به گونه ای این مسائل مطرح شده که در ذهن مخاطب و شهروندان این ذهنیت به وجود می آید که در زمان شهرداران گذشته بلایای مدیریتی به وجود آمده و مدیریت و تلاش آنها مدد الهی بوده و آنها فرشته نجات در نزد شهروندان ساروی بوده اند ؛ بارها مشاهده شده پس از پایان مدیریت شهردار در ادوار مختلف، تیم های تحقیق و تفحص و لشگریانی از بازرسان و کارشناسان جهت سند سازی ها و پیدا کردن اسناد جهت محکومیت و محرومیت برای شهرداران قبل از خود هرچه در توان داشتند به کار بستند. برای بنده بسیار تعجب برانگیز بود که تا به امروز هیچ یک از شهرداران گذشته ساری پس از عزل از مسئولیت های خود ، علیرغم اینکه این همه برایشان پرونده سازی شد با محکومیت و محرومیت های اداری مواجه نشدند اما برخی از آنها توانستند حتی به مجلس راه پیدا کنند و برخی نیز در سایر شهرها، شهردار و حتی مسئولیت هایی بالاتر از شهرداری را عهده دار شدند. در این گزارش فرصت را غنیمت شمرده و مطالبی را در بحث چگونگی عزل شهردارانی که با آنها توفیق همکاری داشته ام را از نظر شما خواننده گرانمایه می گذرانم.شهرداری ساری

۱- مرحوم عزت الله دامادی در حالی در این جایگاه مشغول فعالیت بودند که بدون هیچگونه هماهنگی با حکم مرتضی حاجی استاندار وقت عزل و مهندس یوسف نژاد جایگزین وی شد ، برای مرحوم دامادی مراسم تودیع برگزار نشد اما کارگران شهرداری به صورت خودجوش برای وی مراسم باشکوهی ترتیب دادند.
۲- در دوره مدیریتی مهندس یوسف نژاد با حکم مهندس مفیدی استاندار وقت ، صادق خلیلی را جایگزین وی کردند ، برای یوسف نژاد بر خلاف دامادی مراسم تودیع برگزار و از وی قدردانی شد.
۳- طی حکمی مهندس مفیدی شبانه حکم عزل زنده صادق خلیلی را پس از ۹ ماه فعالیت صادر و مرحوم علی خان محمدی جایگزین وی شود ؛ مراسم تودیع صادق خلیلی نیز برگزار نشد.
۴- پس از سه سال مهندس داوود کشاورزیان ، حسین صادقلو را جایگزین خان محمدی کرد ؛ مراسم تودیع برگزار و از خان محمدی تجلیل شد ، مرحوم دامادی پیگیر انتصاب صادقلو بود .
۵- شوراهای شهرها بر مسند کار قرار گرفتند و مهندس قنبرپور جایگزین صادقلو شد ، از وی تجلیل و قنبرپور به سمت سرپرست شهرداری انتخاب گردید .
۶- پس از چند ماه اعضای شورای شهر ساری مهندس وحید زارع را به عنوان شهردار ساری برگزیدند اما پس از دو سال وی را استیضاح و از وی درخواست کردند استعفا دهد اما وی حاضر به استعفا نشد تا عزل شود .
۷- بدون هیچگونه مراسم تودیعی مهندس سید مرتضی رضویان سرپرست شهرداری منصوب شد سپس با پیشنهاد مهندس مجیدی معاون عمرانی استاندار وقت ، رمضانعلی باقری به عنوان شهردار ساری منصوب و از برای رضویان و زارع مراسم تودیع برگزار شد.
۸- پس از سه سال شورائیان سرانجام مهندس قنبرپور را که از حمایت نماینده مقام معظم رهبری بهره مند بود به عنوان شهردار انتخاب و حکم بازنشستگی باقری را صادر و از وی در مراسم تودیع تجلیل کردند.
۹- پس از چند سال شورای جدیدی بر سرکار آمد ؛ مهندس سید علی حجازی به عنوان شهردار ساری انتخاب و شورا پس از ۵ سال از وی درخواست کردند تا استعفا دهد ، اما حجازی هم همچون زارع – قنبرپور- مرحوم صادق خلیلی – یوسف نژاد منتظر بود حکم عزل به دستش برسد ، وی در مراسم تودیع شرکت نکرد اما بلافاصله به عنوان مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری های مازندران منصوب شد ، شورای سوم شهر ساری مهدی عبوری را جایگزین وی کردند.

و اما شهردارانی که پس از عزل از شهرداری ساری در دیگر شهرها ، شهردار شدند:
۱- مرحوم صادق خلیلی پس از عزل از شهرداری در شهرهای سنندج – خرم آباد- اراک و منطقه ۳ تهران شهردار شد ، وی قبل از اینکه شهردار ساری شود شهردار نکاء – بابل و رشت بود و قائم مقامی شهرداری تهران نیز یکی از مسئولیت های وی پس از شهرداری ساری بوده است .
۲- مرحوم مهندی علی خان محمدی قبل از اینکه شهردار ساری شود شهردار ورامین و گرگان بود و پس از عزل از شهرداری ساری ، شهردار چالوس شد.
۳- حسین صادقلو قبل از اینکه شهردار ساری شود ، شهردار کلاله – بابل و آمل بود ، وی پس از عزل از شهرداری ساری در قائمشهر و گرگان شهردار شد .
۴- مهندس وحید زارع پس از عزل از شهرداری ساری ، شهردار منطقه ۳ تهران شد .
۵- مهندس باقری قبل از اینکه شهردار ساری شود ، شهردار خرمشهر بود و پس از استعفا از شهرداری ساری ، به عنوان شهردار سمنان انتخاب شد.
۶- مهندس قنبرپور پس از عزل از شهرداری ساری ، شهردار جویبار شد او قبلاً در شهرداری ساری به عنوان معاون ایفای وظیفه می کرد .
۷- سید علی حجازی پس از عزل از شهرداری ساری به عنوان شهردار قائمشهر منصوب شد ، جالب اینکه صادقلو – مهندس امانی معاون شهردار ساری و سید علی حجازی هم سابقه شهردار ساری و هم شهردار قائمشهر را در پرونده کاری خود داشتند.
۸- مرحوم صادق خلیلی شهردار اسبق هم سابقه فرماندار بودن قائمشهر را در کارنامه مدیریتی خود داشت.
۹- مرحوم صادق خلیلی و حسین صادقلو سابقه شهردار ساری و شهردار بابل را داشته اند.
۱۰- مرحوم علی خان محمدی و حسین صادقلو شهرداران ساری سابقه شهردار شدن در گرگان را داشتند.
۱۱- مهندس باقری – حسین صادقلو و صادق خلیلی تنها شهرداران طول تاریخ ساری بودند که به غیر از مرکز استان مازندران ، در مراکز استان هایی همچون سمنان ، گلستان ، مرکزی ، لرستان ، کردستان ، گیلان سابقه شهردار شدن را داشته اند .
۱۲- مرحوم صادق خلیلی که برادر شهید بود در مرکز استان استان گیلان ، لرستان ، کردستان و تهران شهردار بود ، وی سابقه قائم مقامی شهرداری تهران را در کارنامه کاری خود دارد .
۱۳- وحید زارع و صادق خلیلی از شهرداران ساری بودند که در مناطق مختلف شهرداری تهران ، شهردار شدند.
۱۴- مهندس امانی – مهندس رضویان – مهندی رضوی نوا – سید علی حجازی و مهندس قنبرپور از معاونین شهرداری بودند که موفق به این شده بودند در ساری و در شهرهای قائمشهر ، جویبار ، گیل خواران و فریدونکنار شهردار شوند .
۱۵- سید مرتضی احمدی تنها معاون شهرداری طول تاریخ ساری بود که به عنوان مدیر کل دفتر امور شهری و روستایی استانداری مازندران منصوب شد .
۱۶- مرحوم مهندس احمد معمار کرمانی و حسن بازگرد دو تن از معاونین شهرداری ساری بودند که مدتی در منصب سرپرست شهرداری این شهر فعالیت کردند .
۱۷- مرحوم خاوری تنها شهردار ساری بود که شهردار بهشهر هم بوده است .
۱۸- مرحوم دامادی و مهندس یوسف نژاد از جمله شهرداران ساری بودند که نمایندگی مردم ساری در مجلس شورای اسلامی را تجربه کرده اند .
۱۹- مرحوم دامادی و یوسف نژاد تنها شهرداران وقت ساری بودند که تنها سابقه شهردار شدن در ساری را در کارنامه داشتند ، البته مدیرانی دیگری همچون تورایی – حقانی – ابطحی – خدابخش – قلیشلی – اخیانی – احمد ممنون – منطقی و بسیاری از شهردارانی که در ساری مسئولیت شهردار شدن را داشتند ، تنها یکبار در ساری شهردار بودند و دیگر شهردار نشدند . نام ابطحی به جهت بازگشایی خیابان قارن همواره در یاد ساروی ها به نیکی یاد می شود.
نگارنده برای حُسن اتمام این گزارش ، خاطر نشان می سازد اکثریت شهرداران ساری از احمد ممنون در سال ۱۳۰۲ تا مهدی عبوری در سال ۱۳۹۴ در حد توان، استعداد و امکاناتی که در اختیار داشته و دارند برای شهر و شهروندان ساروی خدمت کرده اند و ما نیز به نوبه خویش دست همه آنها را به عنوان یک خدمتگزار به شهر، شهروندان و شهرداری می فشاریم.شعبان وفایی نژاد

 

ح.م

این سایت توسط سید حسن موسوی کیاسری با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های خبری فعالیت می کند

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo