راه‌اندازی نخستین پایگاه خبری تحلیلی برنج کشور

image_pdfimage_print

نخستین پایگاه خبری تحلیلی برنج کشور با عنوان «برنج نیوز» در شهرستان بابل رونمایی شد.

 

در این مراسم سیدتقی جعفریان مشاور استاندار در امور برنج و رئیس اتحادیه شالیکوبی‌داران مازندران با اشاره به اینکه با مدیریت درست در بخش برنج نیازی به واردات این محصول نیست، گفت: واردات برنج در زمان برداشت این محصول بیشترین آسیب را به کشاورزان مازندرانی وارد می‌کند.

وی با بیان اینکه یک‌هزار و ۴۰۰ کارخانه شالیکوبی در استان فعالیت دارند، عنوان کرد: بیشتر کارخانجات شالیکوبی استان دارای ساختار قدیمی و سنتی هستند.

رئیس اتحادیه شالیکوبی‌داران مازندران با اشاره به اینکه با راه‌اندازی سایت تحلیلی، خبری برنج صدای کشاورزان و شالیکوبی‌داران شنیده می‌شود، گفت: امسال برای نخستین‌بار برنج کیفی مازندران خریداری شده است که این مسئله جدیدی در این بخش بود.

* آمار درستی در زمینه تغییر کاربری اراضی وجود ندارد 

این مسئول با اعلام اینکه بسیاری از زمین‌های شالیزاری مازندران تغییر کاربری دادند، تصریح کرد: آمار درستی در زمینه تغییر کاربری اراضی وجود ندارد و آمارهای که در زمینه تغییر کاربری گفته می‌شود درست نیست؛ چون دولت نمی‎داند کشاورز چه مقدار کشت می‌کند.

رئیس اتحادیه شالیکوبی‌داران مازندران با تاکید بر ضرورت قطع دست دلالان در حوزه برنج گفت: باید شرایط به گونه‌ای فراهم شود که محصول از سوی کشاورز به کارخانه‌دار فروخته شود تا این دو قشری که در تولید و عرضه برنج به بازار نقش دارند منتفع شوند.

وی تجمع شالیکوبی‌های مازندران و راه‌اندازی مرکز دانش‌بنیان را جلوگیری کردن از آزمون و خطا در این بخش برشمرد.

* جدی نگرفتن حفظ زمین‌های کشاورزی

مدیرکل دفتر فنی استانداری مازندران نیز در این مراسم با اشاره به اینکه جلوگیری از ساخت‌ و ساز بی‌رویه در نگهداری زمین‌های کشاورزی موثر است، بیان داشت: قانون حفظ اراضی کشاورزی چندان توسط افراد جدی گرفته نمی‌شود و افراد در زمین‌های کشاورزی بدون ضابطه اقدام به تغییر کاربری اراضی می‌کنند.

مهدی رازجویان با بیان اینکه ورود مصالح ساختمانی در زمین‌های کشاورزی و به دنبال آن تخریب از سوی مراجع قانونی باز زمین کشاورزی را به حالت اولیه برنمی‎گرداند، افزود: ورود سیمان و آجر در زمین‌‎های کشاورزی هشدار جدی برای تغییر کاربری اراضی است.

* مکانیزه کردن اراضی شالیزاری ضرورت اجتناب‌ناپذیر است 

معاون بهبود و تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز در این مراسم با اشاره به اینکه مازندران نیمی از برنج کشور را تامین می‌کند، گفت: مکانیزه کردن اراضی شالیزاری ضرورت اجتناب‌ناپذیر است چون با روند فعلی تولید برای کشاورزان مقرون‌به صرفه نیست.

عزیزالله شهیدی‌فر با اشاره به اینکه باید با ساماندهی قیمت فروش برنج، کشاورزی اقتصادی شود، افزود: برای مکانیزه کردن تولید ۲ هزار مورد توزیع کمباین و دستگاه نشا انجام شده است، که اصلاح ساختار خشک‌کن‌ها و کارخانه‌های شالیکوبی ضروری است.

وی با بیان اینکه مازندران دو برابر میانگین کشوری زمین زیرکشت دارد، متذکر شد: میزان مصرف برنج برای هر نفر براساس بررسی‌های کارشناسان ۳۸ کیلوگرم است که با روند تولید ۲ میلیون تولید در کشور میزان واردات این محصول نیز باید حدود ۱٫۵ میلیون تن انجام شود که با این رویه می‌توان از واردات بیش از اندازه جلوگیری کرد.

به گزارش فارس، در پایان این مراسم پایگاه تحلیلی و خبری برنج کشور رونمایی شد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo