تاکید بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی نگهداری ماهی قرمز

image_pdfimage_print

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی مازندران بر رعایت نکات بهداشتی در نگهداری ماهی قرمز تاکید کرد.

مجید بهادری طی گفتگویی با اشاره به ضرورت رعایت نکات بهداشتی در نگهداری ماهی قرمز اظهار داشت: ماهی قرمز بایستی از مراکز بهداشتی (مسقف، قابل شستشو و ضد عفونی و با ظروف و لوازم مناسب) تهیه و برای انتقال آن از مراکز فروش به منزل (حداکثر به مدت دو ساعت) از کیسه های پلاستیکی مناسب و با اطمینان از وجود هوا به میزان دو برابر حجم آن استفاده گردد.

همچنین حداقل ۲۴ تا ۴۸ ساعت قبل از خرید ماهی قرمز، ظرف آب را بایستی در مکانی قرار داد تا کلر آب به طور کامل از بین برود و با دمای قبلی آبی که ماهی در آن بوده هم دما گردد.

او با بیان اینکه به منظور افزایش حلالیت اکسیژن درآب، ظرف ماهی نباید پر از آب شود افزود: دمای مناسب آب برای نگهداری ماهی قرمز بایستی بین ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد بوده و تغییرات ناگهانی دمایی، سبب بروز استرس و مرگ ماهی می شود.

وی در ادامه توصیه نمود: به منظور تعویض آب، حداکثر ۵۰ درصد حجم آب ظرف هر ۵-۳ روز یک بار تخلیه و این عمل به آرامی صورت گرفته تا  فضولات ماهی تجمع یافته در کف نیز از ظرف خارج گردد.

بهادری در ادامه با بیان اینکه میزان آب مورد نیاز برای حیات ماهی قرمز (برای هر قطعه) به مقدار ۱ تا ۲٫۵ لیتر می باشد تصریح نمود: بدلیل از دست دادن قدرت جهت‌یابی ماهی (در ظرف گرد) بهتر است از ظرف غیر کروی و یا دیگر اشکال هندسی استفاده گردد.

وی افزود: غذای ماهی باید در جای خشک و خنک و دور از نور نگهداری شده و دارای پروتیین گیاهی و کربوهیدرات بالا باشد که علاوه بر غذای آماده مجاز و بهداشتی، می توان از دانه ارزن خیس داده شده، دانه کنجد، سفیده تخم مرغ آب پز شده در بعضی از وعده ها به صورت کمکی و بشکل ریز ریز و قطعه قطعه استفاده نمود.

او در پایان با اشاره به اینکه میزان غذادهی به ماهی قرمز، دوبار در روز و و به اندازه ای باشد که به مدت ۱ تا ۲ دقیقه توسط ماهی مصرف گردد، تاکید نمود: پس از هر بار دست زدن به آب یا ماهی قرمز دست ها بایستی با آب و صابون شستشو گردد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo