ضرورت عضویت مدیران مدارس در کانون / برای تهیه کتاب های کتابخانه های مساجد نیاز سنجی شود


معاون سیاسی و امنیتی استاندارمازندران در دومین جلسه هیئت نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان که در محل استانداری همزمان با بیست و دومین سالروز تاسیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد برگزار شد، خواستار عضویت مدیران مدارس همجوار با مساجد این استان در مراحل تشکیل کانون در مساجد شد و افزود: از مدیران مدارس همجوار مساجد به عنوان مشاور برای جذب نسل جوان به مساجد استفاده شود.
یونسی، با بیان اینکه ۱۰۰۰کانون فرهنگی و هنری در مساجد شهری و روستایی و ۶کانون در دانشگاه ها و ۱۰کانون در مصلی های نمازجمعه این استان فعالیت می کنند، گفت: حقیقت این است که باید برای گسترش فضیلت، پاکی و دمیدن روح خداپرستی در جامعه، یک برنامه منظمی داشته باشیم.
یونسی خواستار بازنگری و تصحیح شیوه کارها در فعالیت های فرهنگی شد و تصریح کرد: باید با بهره گیری از فناوری های روز و بکارگیری خلاقیت که در گذشته استفاده می شده اما می طلبد امروز بیش از گذشته در ایجاد ذائقه نسل جوان و سازگاری این قشر با دین مورد توجه باشد تا هر روز شاهد حضور گسترده تری از اقشار مختلف جامعه به ویژه نسل جوان به مساجد باشیم.
وی با اشاره به اینکه بیشترین مراجعه به مساجد یک طیف سنتی هستند بجز در مواردی خاص که برنامه مناسبتی برگزار شود جوانان حضور پررنگ تری دارند، اظهار داشت: باید شیوه عمل و نحوه برنامه ریزی برای اجرای فعالیت های فرهنگی اصلاح شود؛ گرچه کارهای ارزشمندی انجام شده و می شود اما با توجه به اینکه انسان کمال طلب است باید بیش از پیش تلاش شود.
وی با اشاره به اهمیت برخورداری مسلمانان از نعمت عظیم مساجد به عنوان پایگاه دینی که کارکردهای متفاوت دارد، بیان داشت: باید برای مساجد، تکایا، زینبیه، مهدیه و حسینیه های این استان برنامه ریزی شود تا نسل جوان بیشتری جذب این پایگاه ها ی دینی شود.
یونسی با بیان اینکه هرچه یک جامعه خدایی و مومن تر شود، گناه در آن بشدت کاهش می یابد، افزود: جامعه ای که به فعالیت های مسجدی اهمیت می دهد عطر پاکی در دل و جان آن جامعه پراکنده می شود.
وی با اشاره به اینکه از خصلت های انسان های عالیه این است که ضعف ها را قبول کنند و درصدد رفع کاستی ها باشند، گفت: در برنامه های مسجدی مردم باید صاحب کار باشند اما در کنار فعالیت های مردمی و خودجوش، چتر حمایتی دولت برای کارهای فرهنگی و اجتماعی در مساجد مهیا باشد.
یونسی با اشاره به اینکه کمبود روحانی در مساجد این استان باید به همت اوقاف و امورخیریه، تبلیغات اسلامی، کانون های فرهنگی و هنری و حوزه های علمیه مرتفع شود، اظهار داشت: بسیاری از خیرین در امر مسجد سازی فعالیت می کنند و اگر روحانی در مساجد به تبلیغ دین نپردازد انگیزه از خیر مسجد ساز جهت ایجاد مسجد های دیگر سلب می شود.
وی با اشاره به امکانات متعدد دولت در سراسر استان، گفت: برای اعزام روحانی به مساجد سراسر مازندران ضمن هماهنگی های لازم با دستگاه های مربوطه می توان از ظرفیت امکانات دولتی بهره گرفت تا به موقع روحانیون برای اقامه نماز و انجام فعالیت های فرهنگی در مساجد حاضر شوند.
یونسی با بیان اینکه امکانات بسیج و کانون های فرهنگی و هنری باید با تعامل و همکاری یکدیگر در مساجد با محوریت امام جماعت مسجد در خدمت افزایش فرهنگ جامعه قرار گیرد، خاطرنشان کرد: برای رفع مشکل کمبود روحانی در مساجد استان می توان با هماهنگی حوزه های علمیه از طلبه های جوان که هنوز درس آنها تمام نشده برای اقامه نماز، بیان احکام و احادیث و روایات جهت پویایی مساجد بهره گرفت.
وی با بیان اینکه امروز درد بزرگ جامعه غرب بی خدایی است، گفت: غرب بعد از گذشت سی و شش سال از انقلاب اسلامی با همه توان و بهره گیری از ابزارهای نوین و تکنولوژی روز و رصد های کمی و کیفی فعالیت های ایران اسلامی در داخل و خارج درصدد براندازی این انقلاب است که باید با بهره گیری از توان فعالان مسجدی با توطئه های دشمنان اسلام مقابله کنیم.
یونسی با اشاره به اینکه امروز مرزهای فیزیکی فرهنگی با گسترش تکنولوژی روز درنوردیده شده است، اظهار داشت: نظام سلطه تلاش دارد فرهنگ، آداب و معرفت جهان را به سمت اخلاق غربی سوق دهد.
وی با بیان اینکه ۱۴۰۰سال پیش رسول خدا(صلی الله علیه وآله وسلم) فرمودند دین اسلام برای همه اندیشه ها، عصرها، نسل ها و سطوح فکری و معرفتی پاسخ دارد، افزود:محور تمامی فعالیت های دین اسلام، اخلاق است.
یونسی با اشاره به اینکه جان مایه حرکت انقلاب اسلامی در ایران فرهنگی بوده، افزود: ۶۰درصد شعارهای مردم در دوران انقلاب فرهنگی بود.
وی خواستار تشکیل جلسه ای با عضویت تبلیغات اسلامی، اوقاف و امورخیریه، بسیج، دانشگاه و آموزش و پرورش با دبیری کانون های فرهنگی و هنری مساجد جهت پرکردن خلاء های فعالیت های فرهنگی برای جذب حداکثری نسل جوان به مساجد شد.
یونسی خواستار توجه نهاد کتابخانه های عمومی استان جهت توجه به کتابخانه های مساجد شد و گفت: با همکاری تبلیغات اسلامی، اوقاف و امورخیریه، دانشگاه، آموزش و پرورش و کانون های فرهنگی و هنری مساجد نیازسنجی و مخاطب شناسی جهت تهیه کتاب های کتابخانه های مساجد صورت گیرد.
وی با بیان اینکه نوجوانان و جوانان باتکنولوژی روز مانوس هستند، اظهار داشت: بهره گیری بیش از پیش از فضای مجازی در دستور کار کانون های فرهنگی و هنری مساجد لحاظ شود.
وی بیان داشت: هرشبی یک مسجد انتخاب شود تا متولی، هیئت امنا، امام جماعت و فعال فرهنگی مسجد خاطرات و دستاوردهای مسجد را در بین دو نماز بیان کند.
یونسی خاطرنشان کرد: همچنین هر هفته یک مسجد در قبل از خطبه های نماز جمعه ، دستاوردهای مسجدی را برای افکار عمومی مطرح کند.
وی خواستار پیگیری انجام فعالیت های ورزشی در کانون های فرهنگی و هنری مساجد با همکاری اداره کل ورزش و جوانان شد و گفت: همچنین آموزش و پرورش برنامه ای جهت حضور دانش آموزان در برنامه های مساجد داشته باشند و حتی المقدور دانش آموزان برتر در مساجد معرفی و تشویق شوند.