رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران: کشت برنج در مناطقی به غیر از استان های شمالی صلاح نیست

image_pdfimage_print

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه خوشبختانه کمبود آب در مازندران و گیلان در حد بحرانی نیست اما  سایر استان ها به شدت دچار مشکل کمبود منابع آبی هستند گفت: برنج از جمله محصولات آب بر زیاد است که نگاه وزارت جهاد کشاورزی بر این است با شرایط کنونی به کشت برنج در سایر استان ها  پرداخته نشود چراکه غالب کشت استان های شمالی برنج است و با شرایط کنونی و محدودیت منابع آب و خاک کشت برنج در مناطقی به غیر از استان های شمالی صلاح نیست و سعی شود زمین های برنج کاری که از زمین های درجه یک کشور هستند را حفظ کنیم و از تغییر کاربری این زمین ها جلوگیری شود.
دلاور حیدرپور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه به بحث واردات همیشه نباید منفی نگریسته شود گفت: در برخی مواقع نیازمند واردات در بخش های مختلف هستیم و در بخش کشاورزی هم برای رونق اقتصادی و به دلیل عدم وجود برخی از ماشین آلات با تکنولوژی جدید نیازمند واردات هستیم و باید از واردات از لحاظ تکنولوژی و تولیدات به جایی برسیم که نیاز به واردات نداشته باشیم و روی پای خود بیاستیم.
وی ادامه داد: واردات نباید بی رویه باشد تا منجر به ضربه به تولیدکنندگان شود و باید حمایت از تولیدکنندگان بیشتر از گذشته مورد توجه باشد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه واردات برنج برای کشور اجتناب ناپذیر است گفت: ۳۰ درصد نیاز برنج کشور وارد می شود چراکه تولید داخل جوابگوی نیاز داخل نیست و باید از خارج وارد شود
اما واردات باید کنترل شده باشد و بیش از نیاز واردات صورت نگیرد و تولیدکننده داخل دچار خسارت نشود.
حیدرپور افزود: واردات بی رویه در بخش کشاورزی و سایر بخش ها خسارت های فراوانی را به بار می آورد و واردات باید کنترل شده و ساماندهی شده باشد و آنچه را که نیاز واقعی است وارد شود و سعی شود کالاهای اساسی که مورد نیاز کشور است و در حال حاضر در داخل کشور قابل تامین نیست وارد شود.
وی با اشاره به اینکه دولت با وضع تعرفه، واردات را کنترل می کند گفت: در بخش کشاورزی نیاز کشور برآورد می شود و به کسری تولیدات اجازه واردات داده می شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهار داشت: متاسفانه سال گذشته حدود ۲ میلیون تن واردات برنج صورت گرفته که ۵۰ درصد آن مازاد بوده است و مازاد واردات به سال ۹۳ برگشت و بازار برنج را با مشکل مواجه کرد که با کمک دولت این مشکل رفع شد و کشاورزان توانستند برنج را هم به دولت با خرید توافقی و هم به تجار به فروش برسانند.
وی ادامه داد: باید با تکنولوژی روز دنیا و تجارب کشورهای پیشرفته و پایداری کشت برنج افزایش عملکرد در واحد سطح را داشته باشیم  چراکه با افزایش عملکرد در واحد سطح بالاترین بهره وری را از زمین و منابع آبی می توانیم داشته باشیم.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo