
اداره آموزش و پژوهش اداره کل حفاظت محیط زیست و سازمان آموزشی فنی و حرفه ای مازندران اقدام به برگزاری ۲ کارگاه آموزشی ویژه تعمیرکاران سیستم های سرمایشی خانگی و صنعتی استان نمود.
تهی شدگی لایه ازن یا در اصطلاح عام آن سوراخ شدن این لایه ، دارای اثرات منفی زیادی بر سلامت پوست ، نرخ بازده محصولات شیلاتی ، بازده محصولات کشاورزی می باشد که این اثر مربوط به استفاده از مواد های مخرب لایه ازن نظیر گاز های CFC مورد استفاده در سیستم های سرمایشی ، هالون ها به عنوان مواد اطفاء حریق در کپسول های آتش نشانی ، حلال ها نظیر تترا کلیرید کربن و سایر مواد می باشد که در صورت عدم مدریت صحیح آن ، کلونی از مشکلات و تبعات زیست محیطی در آینده گریبان گیر جوامع انسانی خواهد شد .
مهندس کامران نصیراحمدی ، مدیریت آموزش و پژوهش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران ضمن اظهار مطالب فوق گفت: جهت مدیریت مواد مخرب لایه ازن و همچنین رعایت اصول فنی در بهره برداری از تجهیزاتی که از گازهای فوق به عنوان مبرد سرمایشی استفاده می نمایند نیازمند عزم جدی و برنامه ریزی راهبردی می باشد که جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور پیشتاز در عرصه مدریت این دسته گازها جزو امضاء کنندگان اولیه پروتکل مونترال (حفاظت از لایه ازن) محسوب می شود .
وی ادامه داد: در راستای اهداف پروتکل مونترال، دفتر حفاظت از لایه ازن سازمان حفاظت محیط زیست کشور با همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران مبادرت به شناسایی جوامع هدف تاثیرگذار در استان نمود و پس از هماهنگی های لازم ، برابر سیاست های ابلاغی دفتر موصوف ، اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران با هماهنگی اداره کل فنی و حرفی ای استان مبادرت به برگزاری ۲کارگاه مجزا نظری و عملی برای تعمیرکاران سیستم های سرمایشی خانگی و صنعتی در مرکز ۲۲ بهمن فنی و حرفه ای استان در تاریخ ۵ و ۶ اسفند ماه سال جاری نموده است.
نصیر احمدی افزود: در این دوره ، ضمن آشنایی شرکت کنندگان دوره با اثرات زیانبار تخریب لایه ازن ، موارد فنی مدیریت سیستم های سرمایشی ، معرفی گازهای مخرب و جایگزین های مناسب آن و همچنین سیاست های سازمان محیط زیست در کاهش استفاده از مواد مخرب موصوف برابر برنامه زمان بندی ارائه شده ، توسط مدرسین دوره از محیط زیست و سازمان فنی و حرفه ای برای شرکت کنندگان در دوره ارائه شد و همچنین نمایندگان دفاتر ستادی و استانی لایه ازن سازمان جناب آقای مهندس موسوی و نوربخش به بیان گزارش عملکرد دفتر پرداختند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست مازندران مدیریت مناسب در استفاده از نیروی انسانی ماهر، مواد اولیه مناسب و همچنین برنامه ریزی اجرایی درخور را از اهداف عالیه سازمان حفاظت محیط زیست در حال حاضر دانست و افزود: حلقه مفقوده این مدیریت، تبدیل دانش به عمل است که این کار با ورود سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به عنوان متولی امر، به آموزش های محیط زیست با توجه به تفاهم نامه منعقده فیمابین دو سازمان به یک پتانسیل ویژه تبدیل خواهد شد.
دکتر ناصر مهردادی ادامه داد: با توجه به نوع و سرفصل های آموزشی محیط زیست ، سازمان فنی و حرفه ای نیز می بایست جهت تخحصصی سازی آموزش ها ، دفاتر ویژه آموزشی مباحث زیست محیطی را در دستور کار قرار دهد.
دکتر مهردادی در ادامه ضمن تاکید بر هدفدار بودن فعالیت های دفتر لایه ازن سازمان ، تاکید نمود تا سیاست های این دفتر علاوه بر برگزاری دوره و کارگاه آموزشی برای مخابین گروه هدف ، برای همه آاحاد جامعه بصورت تبلیغات رسانه ای علمی نیز اجرا شود تا آموزش ها قبل از اضافه شدن یک فرد به عنوان استادکار ، فنی کار و یا مهندس مرتبط با سیستم های استفاده کننده گازهای مخرب لایه ازن ، به دانش عمومی ایشان اضافه شده و از هزینه های اضافی در آینده بکاهد.
وی در پایان افزود: اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران، به جد پیگیر اهداف ستادی دفتر حفاظت از لایه ازن در خصوص کاهش استفاده از مواد مخرب لایه ازن و استفاده از جایگزین های مناسب بوده و در این راستا در سال ۹۴ اقدام به برگزاری دوره های آموزشی هدفدار در این زمینه اقدام خواهد نمود.