انتخابات شورای رسانه‌‌ها در سکوت رسانه‌ای/ جناح‌بندی سه طیف برای تصاحب خانه مطبوعات

image_pdfimage_print

کمتر از یک هفته به انتخابات هیئت مدیریه خانه مطبوعات استان مازندران باقی مانده اما در کمتر رسانه‌ای از این انتخابات حرفی به میان می‌آید.

هیئت مدیره خانه مطبوعات که با رای مستقیم اعضای خانه مطبوعات استان تشکیل می‌شود شامل هفت عضو اصلی و دو بازرس است. سه روزنامه‌نگار، دو مدیر مسئول نشریات استان، یک مسئول نمایندگی یا سرپرستی روزنامه سراسری، یک مدیرمسئول خبرگزاری و دو بازرس اعضای نه نفره هیات مدیره خانه مطبوعات را تشکیل می‌دهند.

این انتخابات قرار است در روز ۳۰ بهمن انجام شود و چنانچه تعداد رای دهندگان به حد نصاب نرسد انتخابات به دور دوم که در ۵ اسفند برگزار می‌شود کشیده می‌شود.

*جناح‌بندی سه طیف برای تصاحب خانه مطبوعات

خانه مطبوعات به علت آنکه مهم‌ترین مرجع پیگیری مسائل مربوط به اهالی رسانه است از اهمیت و اعتبار بالایی برخوردار است. اما نیاز است که انتخابات خانه مطبوعات از منظر دیگری هم بررسی شود. با توجه به در پیش بودن دو انتخابات بسیار مهم مجلس خبرگان رهبری و همچنین مجلس شورای اسلامی در اسفند ۹۴، ترکیب خانه مطبوعات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است زیرا برنده این انتخابات می‌تواند جو افکار عمومی را در دست بگیرد و فضا را به نفع جریان متبوع خود هدایت کند.

با اینکه در انتخابات خانه مطبوعات لیست‌های انتخاباتی داده نمی‌شود اما با توجه به افراد ثبت نام شده می‌توان آنها را در سه طیف قرار داد. طیف نزدیک به اصلاح‌طلبان، طیف نزدیک به اصول‌گرایان و طیف بی‌طرف. بنابراین در این دوره جناح‌بندی‌ها بسیار پررنگ‌تر و اثرگذارتر از انتخابات گذشته خانه مطبوعات است.

طبق شنیده‌ها افراد زیر خود را به عنوان کاندیدا در بخش‌های مختلف انتخابات ثبت نام کرده‌اند: حسین مرتضوی، حسین برزگر ولیک‌چالی، راحله حاجیان، محسن هدایتی، حسین خانی، محمد قلی نژاد، اکبر مقدسی، علی اصغر نوروزی، الناز پاک‌نیا، علیرضا نوری کجوری، افشین ایمانی، ساسان شیخی، ابوالقاسم پورعرب، احمد فقیه عبدالهی، سید حسین سیدی، رضا حسن زاده اشرفی، حسین علیزاده، رستم دهقان، رضا برمکی، سیده فاطمه درواری و حسین قربانی

*معضلی به نام عدم تطابق مدرک

یکی از اعضای فعلی و کاندید دور بعدی خانه مطبوعات در گفت‌ و گو با خبرنگار مازند شورا یکی از ضعف‌های خانه مطبوعات را تغییرات پی در پی قوانین اعلام کرد و گفت اساسنامه خانه مطبوعات ضعف‌هایی دارد که باید برطرف شود. بعضی از موارد نیز وجود دارد که هیات تایید صلاحیت‌ها باید بر آنها نظارت و رسیدگی کند. برخی کاندیداها ممکن است بخواهند با مدارک تحصیلی مشکوک وارد انتخابات شوند که باید به این موارد رسیدگی شود. حتی در یک دوره اعضای خانه مطبوعات شخصی را به عنوان مدیر خانه مطبوعات انتخاب کردند که از نظر مدرک تحصیلی دارای مشکل بود که در آن مقطع با ورود بازرسان خانه مطبوعات آن شخص به علت عدم تطابق مدرک تحصیلی برکنار شد.

*نامزد واحد از غرب استان

اخبار واصله به خبرنگار مازند شورا حکایت از آن دارد اهالی رسانه در غرب مازندران در پی تشکیل تیمی قدرتمند برای حضور در انتخابات خانه مطبوعات هستند. همگرایی بین اعضای خانه مطبوعات در کل نقطه مثبتی محسوب می‌شود اما  باید توجه داشت خانه مطبوعات یک نهاد استانی است و نمایندگان آن باید برای تمام استان تصمیم بگیرند و نباید این انتخابات را به یک منطقه خاص کشاند.

هیات نظارت در حال بررسی تایید صلاحیت‌ها

در این رابطه یکی از اعضای هیات نظارت بر انتخابات خانه مطبوعات در گفت و گو با مازند شورا در ارتباط با زمان اعلام نتایج تایید صلاحیت‌ها گفت: نتایج تایید صلاحیت‌ها تا قبل از انتخابات باید مشخص شود و اگر پرونده‌ی نامزدی دارای مشکل بود به صورت خصوصی به وی اعلام می‌شود. وی همچنین اعلام کرد ۲۷ نفر برای شرکت در این انتخابات کاندید شده‌اند.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که تاکنون موردی از تخلف عدم تطابق مدرک تحصیلی و یا وجود سوء پیشینه در هیات نظارت مشاهده شده است یا خیر حاضر به اظهار نظر نشد.

هیات برگزار کننده این انتخابات را علی‌سینا رویگریان، کوروش غفاری چراتی، عباسعلی کوشکی، عبداله سعیدی کیاسری، شعبان وفائی نژاد همراه با حوزه معاونت فرهنگی ارشاد تشکیل می‌دهند.

*کلام پایانی

خانه مطبوعات هر استان از مهم‌ترین ارکانی است که به صورت مستقیم با رسانه‌ها در ارتباط است و می‌تواند تاثیرات بسیار مثبتی در زمینه احقاق حقوق مدنی و بسط حقوق شهروندی داشته باشد و روحیه پرسشگری را در بطن جامعه بوجود بیاورد. بنابراین انتخابات خانه مطبوعات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است./مازندشورا

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo