حقوق پایمال شده اوقاف و شهرداری در سایت اداری گلستان

احداث سایت اداری گلستان با هدف تجمیع دستگاه های دولتی در دهه گذشته آغاز شد، اما عدم پرداخت حق اوقاف و عوارض ساختمانی توسط دستگاه های دولتی، باعث اعتراض اداره کل اوقاف و شهرداری گرگان شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، ساخت و ساز سایت اداری گرگان از دهه 80 در خارج شهر و با هدف کاهش ترافیک شهری، سهولت در دسترسی شهروندان و بهره مندی کارکنان از مکانی مناسب تر آغاز شد. در حال حاضر بخش عمده ای از سایت اداری استان تکمیل شده و ارگان هایی هم که تاکنون به سایت انتقال داده نشده اند در حال ساخت و ساز و تکمیل واحدهای خود هستند. اما این کل موضوع نیست.
حدود یکسال مدیرکل اوقاف و امور خیریه گلستان نسبت به عدم پرداخت و عقد قرارداد دستگاه های اجرایی ساکن در سایت اداری با این دستگاه اعتراض کرد و گفت که دستگاه های دولتی مبلغ زیادی را بابت حق اوقاف از وقف زمین به این ارگان بدهکار هستند. حجت الاسلام رئوف اراضی سایت اداری را جز املاک موقوفه اعلام کرد و عدم پرداخت حقوق اوقاف از موقوفات را اقدامی غیر شرعی دانست.
عدم پرداخت موقوفات ادارات استان مشکل شرعی دارد
مدیرکل اوقاف و امور خیریه گلستان از عدم پرداخت موقوفات دستگاه های اجرایی انتقاد کرد و به خبرگار مهر گفت: عدم پرداخت حقوق موقوفات و منعقد نکردن قرارداد برخی ادارات استان با اوقاف بیانگر سهل انگاری آنهاست و به لحاظ شرعی با مشکل مواجه است.
حجتالاسلام سیدمحمدجواد رئوفسیدنژاد افزود: ادارات زیادی در زمین های موقوفه ساکن هستند که به تذکرات مکرر اوقاف استان بی اعتنا بودند، برای این دسته از ارگان های دولتی از طریق قضایی اقدام کرده ایم.
وی با بیان این نکته که عذر برخی ادارات استان به دلیل مشکلات مالی و عدم تخصیص اعتبار مورد نیاز موجه است، اذعان کرد: بعضی ارگان های دولتی مانند فرودگاه دارای منبع درآمد هستند و از پرداخت حق اوقاف از موقوفات استان امتناع می کنند.
این مسئول گلستانی ادامه داد: تعدادی از ادارات استان پس از اطلاع رسانی برای بستن قرارداد با اوقاف حاضر شدند اما اکثریت هنوز حتی برای انعقاد قرارداد هم نیامده اند؛ شاید مقداری سهل انگاری نیز از سوی اوقاف استان بوده که بیشتر از این پیگیری نکرده است.
حجت الاسلام رئوف سید نژاد از رایزنی با استانداری برای رفع این مشکل خبر داد و تصریح کرد: معاونین استاندار قول دادند تا مطالبات اوقاف را از اعتبارات دستگاه هایی که بدهکار به این نهاد هستند، بپردازند که امیدواریم محقق شود.
بسیاری از دستگاه های اجرایی داخل شهر هم به اوقاف بدهکار هستند
وی با بیان این نکته که بسیاری از دستگاه های اجرایی داخل شهر هم به اوقاف بدهکار هستند، گفت: شهرداری یکی از بدکاران بزرگ اوقاف است که تاکنون علیرغم نامه نگاری های زیاد از سوی این اداره جواب درستی دریافت نشده است.
این مسئول گلستانی با تاکید بر اینکه نماز در این مکانها با اشکال روبرو است، افزود: برخی افراد با علم به این موضوع باز هم بیتفاوت برخورد میکنند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گلستان با اشاره به نقل مطلبی از حضرت امام(ره) در خصوص اهمیت نماز و مقدمات قبل از نماز، گفت: وظیفه ما امر به معروف و نهی از منکر است و نیاز است افراد و ادارات و مسئولان در این موضوع دقت لازم را داشته باشند.
اما مشکل ساخت و سازهای اداری انجام شده در سایت فقط به عدم پرداخت حق اوقاف نیست. پرداخت نکردن عوارض پایان کار ساختمان اغلب دستگاه های اجرایی در سایت اداری معضل دیگری است که باعث گله مندی مدیریت شهری گرگان نیز شده است.
شهرداری گرگان پیگیر عوارض پایان کار ساختمان های سایت اداری است
سخنگوی شورای اسلامی شهر گرگان از پیگیری شهرداری گرگان برای عوارض پایان کار ساختمان های سایت اداری خبر داد و به خبرنگار مهر گفت: مدیریت شهری به دنبال مطالبات آن دسته از دستگاه های دولتی که عوارض پایان کار ساختمان را به شهرداری پرداخت نکرده، است.
ناصر گرزین ضمن ابراز خرسندی از عملکرد شهردار، گفت: صادقلو به تمام موضوعات تسلط داشته و جامع نگر است؛ قانومند عمل کرده و باپیگیری هایی که انجام داده به دنبال مطالبات شهرداری در این راستا است.
وی با تاکید بر این نکته که ادارات و دستگاه های دولتی در بخش قانونمندی باید پیش قدم باشند، افزود: شهرداری با تمام دستگاه های اجرایی سایت اداری عوارض پایان کار را پرداخت نکردند، برابر قانون برخورد خواهد کرد.
اگر بنا به رعایت قانون است، ابتدا باید دستگاه های دولتی پایبندآن باشند
این عضو شورا با اعلام این مطلب که اگر بنا به رعایت قانون است باید ابتدا دستگاه های دولتی پایبند به اجرای آن باشند، اظهار کرد: قرار شد به این دستگاه های دولتی از سوی شهرداری نامه ارسال شود؛ استانداری هم در جریان این موضوع قرار دارد و از شهردار در این راستان حمایت کرده است.
گرزین با اشاره به این مطلب که معاون عمرانی استاندار حمایت قاطع در این بخش دارد، اذعان کرد: تلاش ما بر این است تمامی دستگاه های اجرایی را قانونمند کنیم تا آنها برای پرداخت پایان کار خود به زودی از راه قانونی اقدام کنند.
در ادامه رئیس کمیسیون توسعه، عمران و حمل و نقل شهری و معماری و شهرسازی و خدمات شهری شورای شهر گرگان، درباره عدم پرداخت عوارض پایان کار ساختمان های سایت اداری مرکز استان، گفت: قانون هیچ تفاوتی برای بخش دولتی، نیمه دولتی و خصوصی قائل نیست؛ قانون برای همه یکسان است از این رو هرشخص حقیقی یا حقوقی که عوارض پایان کار ساختمان را پرداخت نکرده باید سریعا اقدام کند.
سید محمد قدس مفیدی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: هر شخص حقیقی یا حقوقی که پایان کار ساختمان را دریافت نکرده الزام دارد در هر مرحله ای این کار را انجام دهد.
وی با بیان این نکته که تمام متراژها بر اساس پروانه محاسبه می شود و مازاد برآن تخلف به شمار می رود، افزود: هر تخلفی که زمان ساخت و ساز انجام شده، به تاریخ روزجریمه تعلق می گیرد و عوارض به نرخ روز محاسبه می شود
قدس مفیدی یادآور شد: ساختمان های شخصی در شهر هستند که پایان کار ندارند و شهرداری از آن مطلع نیست و یا در صورت اطلاع به دنبال دریافت پایان کار نبوده است.
عوارض پرداخت نشده با مبلغ روز دریافت می شوند
رئیس کمیسیون توسعه، عمران و حمل و نقل شهری و معماری و شهرسازی و خدمات شهری شورای شهر گرگان تصریح کرد: عدم پرداخت عوارض پایان کار ساختمان در بخش دولتی و خصوصی وجود دارد اما به نظرم کسانی که این کار را انجام می دهند به نوعی متضرر خواهند شد چرا که هر سال عوارض افزایش یافته و باید به تاریخ سال جدید اضافه ساخت را پرداخت کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، عدم رعایت قانون به دلیل پرداخت نکردن عوارض شهرداری و حق اوقاف از موقوفات از سوی دستگاه های اجرایی چالشی تامل برانگیز است؛ درحالیکه دستگاه های دولتی مدام در حال تذکر به شهروندان برای پرداخت مطالبات به دولت هستند، عدم اجرای قانون توسط برخی ادارات جای این شبه را ایجاد می کند که آیا برخورد با این دستگاه ها پس از دادن فرصت چند ساله مطابق با تخلف شهروندان برخورد شده است؟
از آنجاییکه ادارات دولتی باید به عنوان الگویی برای مردم در این موضوعات باشند انتظار می رود تا دستگاه های متولی با جدیت بیشتری این موارد را پیگیری کرده و در اولویت کاری خود قرار دهند.