روزنامه‌های سراسری حق توزیع مستقیم ضمائم ندارند

image_pdfimage_print

حسین انتظامی امشب در جلسه‌ای که با موضوع مسائل مربوط به رسانه‌های این استان در محل استانداری برگزار شد، اظهار کرد: توجه به رسانه‌‌های محلی یک سیاست جدی است و روند رسانه‌ای آنچه در دنیای امروز می‌بینیم این است که رسانه‌های ملی روز به روز محدود و نفوذشان کم و در عوض چهار رسانه فرصت پیدا می‌کنند.

وی ادامه داد: یکی از این رسانه‌ها، رسانه‌های بین‌المللی است که همه دنیا را یکپارچه می‌بیند و این شامل همه رسانه‌ها اعم از شنیداری، دیداری و مکتوب می‌شود.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دیگر رسانه‌ها را رسانه‌های اجتماعی و جایگزینی پرشتاب و رسانه‌های تخصصی و رسانه‌های محلی برشمرد و با تأکید به اینکه توسعه واقعی در گروی رسانه‌های فعال است، خاطرنشان کرد: جای تأسف است که در گذشته روزنامه‌هایی منتشر می‌شدند که تک برگی بودند، در حالی که روزنامه‌ها باید یک چاپ حداقلی داشته باشند و امسال این در دستورالعمل یارانه اعلام شده است که سرپرستی‌هایی کمتر از چندین صفحه چاپ داشته باشد را حمایت نمی‌کنیم.

* روزنامه‌های سراسری حق توزیع مستقیم ضمائم ندارند

انتظامی با اشاره به چهار سیاست اجرایی و تغییر رویه در زمینه مطبوعات، متذکر شد: روزنامه‌های سراسری برای ما بسیار ارزشمند هستند، اما در استان حق توزیع مستقیم ضمائم را ندارند و ما موظف به اجرا هستیم.

وی در مورد درج آگهی‌ها ادامه داد: 70 درصد رسانه محلی و 30 درصد رسانه‌های سراسری اجازه دریافت آگهی‌ها را دارند و البته مطابق قانون مرجع اصلی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: ویژه‌نامه و ضمائم نباید بیش از 30 درصد آگهی داشته باشد و در گذشته اگر اجرا نمی‌شده است، اکنون ما پیگیر هستیم، چراکه آگهی‌ها به طور اتوماتیک جذب ضمائم استانی می‌شود.

* ایران از نظر روزنامه اشباع شده / 250 روزنامه در کشور داریم

وی با تأکید به اینکه تقاضا برای نشریات جدید باید با در نظر گرفتن آمایش سرزمین باشد، اضافه کرد: در کشور از نظر روزنامه اشباع و حدود 250 روزنامه داریم که فقط 20 روزنامه اختصاص ورزشی است، در حالی است که در کشوری همچون انگلستان با آن همه تنوع ورزشی این تعداد روزنامه ورزشی ندارد.

انتظامی به وظیفه ارائه اطلاعات دقیق به متقاضیان اشاره و عنوان داشت: در خصوص بیمه خبرنگاران هم اصرار ما این است برای ایجاد استقلال مطبوعات مواظب هستیم که مبادا دولت مستقیم وارد میدان شود که استقلال مطبوعات زیرسئوال رود.

وی بیان کرد: این دولت آمده که روش پوپولیستی را جمع‌آوری کند، اما چنانچه روزنامه‌ای کارآفرینی کند بسته به روزنامه، مشمول خدمات می‌شود.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به اعتبار 2 میلیارد تومانی به نشریات خبر داد و افزود: مدیران و مسئولان باید از این ظرفیت استفاده و به مطالبه خبرنگاران و رشد و ارتقاء آنان کمک کنند.

وی، دسترسی آزاد به اطلاعات را یکی از قوانین تصویب شده در سال 88 را برشمرد و افزود: در دولت قبلی اجرای قانون گزینشی اجرا می‌شد، اما در این دولت رویکرد دولت و حاکمیت نسبت به حق و تکلیف اجرا اطلاع به شهروندان است.

انتظامی در پایان توسعه‌یافتگی کشورها را با نگاه حاکمیت به شهروندان در مبارزه با فساد و شفایت دانست و گفت: شیوه بیان «بگم‌بگم» دیگر نیست و باید شفاف‌سازی حاکم باشد و قطعاً رسانه‌ها بیشترین بهره‌برداری از این قانون را می‌برند.

ح.م

این سایت توسط سید حسن موسوی کیاسری با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های خبری فعالیت می کند

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo