موافقت مجلس با تحصیل رایگان ایثارگران، رزمندگان و حافظان و قاریان قرآن
مایندگان مجلس با رایگان شدن تحصیل ایثارگران، رزمندگان، حافظان کل قرآن کریم و قاریان ممتاز کشوری موافقت کردند.
نمایندگان در نشست علنی نوبت عصر امروز (سهشنبه 11 آذرماه) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی طرح الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، ماده الحاقی 27 این طرح را با 138 رأی موافق، 16 رأی مخالف و 12 رأی ممتنع از مجموع 199 نماینده حاضر در صحن را تصویب کردند.
براساس این ماده تحصیل ایثارگران، رزمندگان، حافظان کل قرآن کریم و قاریان ممتاز کشوری و مشمولان بند(ک) ماده(20) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و موسسات پژوهشی رایگان است. هزینههای مربوط به دانشگاه پیام نور، دانشگاههای علمی -کاربردی و دوره های شبانه و همچنین مراکز آموزشی و پژوهشی غیر دولتی از طریق دستگاههای ذیربط اعم از بنیاد شهید و امور ایثارگران، سازمان بهزیستی کشور، کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان اوقاف و امور خیریه در ابتدای هر نیمسال تحصیلی از محل اعتبارات پیش بینی شده در قانون بودجه سنواتی پرداخت میشود. کمک هزینه تحصیلی اعم از شهریه ثابت و متغیر پرداختی توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران به ایثارگران، رزمندگان و افراد مشمول خانواده آنها که در واحدهای بین الملل داخل یا خارج دانشگاههای دولتی و یا غیر دولتی پذیرفته می شوند، معادل شهریه پرداختی به پذیرفته شدگان رشته ها و مقاطع مشابه در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی و واحدهای دانشگاهی داخلی، تعیین و پرداخت میگردد و باقی مانده شهریه توسط دانشجو اعم از ایثارگر یا خانواده وی تأمین و پرداخت میشود.آییننامه اجرائی این ماده ظرف دو ماه از تاریخ تصویب این قانون بهپیشنهاد دستگاههای اجرائی ذیربط با تأیید معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور بهتصویب هیأت وزیران میرسد.
گفتنی است در جریان رسیدگی به این طرح پیشنهاد حذف یک عبارت از سوی غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی نماینده مردم رشت در مجلس مطرح شد که این پیشنهاد با مخالفت نمایندگان به تصویب نرسید.
همچنین سعید حیدری طیب نماینده مردم کرمانشاه درمجلس پیشنهاد حذف حافظان و قاریان قرآن از این ماده را به دلیل مغایرت با برنامه پنجم و علی مطهری نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس پیشنهاد حذف قاریان ممتاز را ارائه کرد که هیچکدام به تصویب نرسید.