برآورد نهایی خسارات سیل در غرب مازندران 250 میلیارد ریال اعلام شد

مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران با اشاره به خسارت های وارد به سه شهرستان رامسر، تنکابن و عباس آباد در سیل هفته گذشته، برآورد نهایی خسارات این سیل را 250 میلیارد ریال اعلام کرد.
رستم زرودی گفت : با توجه به بررسی های کارشناسی و دقیق صورت گرفته از سوی کارگروه های تشکیل شده ، سیل اخیر خساراتی به تاسیسات زیر بنایی، واحدهای مسکونی و تجاری و بخش کشاورزی شهرستان های رامسر، تنکابن و عباس آباد وارد کرده است.
وی افزود : در بازدید میدانی روز گذشته از این شهرستان ها وضعیت بررسی شد و با اتخاذ تدابیر لازم هم اکنون کارگروه های مختلف مشغول فعالیت برای بازسازی بویژه تاسیسات زیربنایی همچون راه ها ، پل ها و دیوار های حفاظتی رودخانه ها و کانال ها هستند.
زرودی با اشاره به وقوع سیل در مازندران در سال های اخیر ، بر لزوم تعیین و اجرای طرح جامع مدیریت سیلاب برای این استان تاکید کرد.
وی گفت : علل و عوامل وقوع سیل در شهرهای مازندران ، بویژه در غرب چندین علت است که برای رفع آنها نیازمند مساعدت و همکاری مردم و مسوولان هستیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران افزود : با استقرار پوشش گیاهی در زمین هایی با شیب 25 درصد، آبخیزداری حوزه های بحرانی و بازیابی جنگل ها و جمع آوری درختان افتاده که موجب بسته شدن دهانه پل های می شود ، می توان از بروز سیلاب جلوگیری کرد.
وی ادامه داد : باید حریم رودخانه ها در مناطق شهری و روستایی آزاد و عرض رودخانه ها بر اساس طغیان آب تعیین شود و کانال های هدایت آب نیز متناسب با افزایش ساخت و ساز ایجاد گردد تا از بین رفتن 30 درصد نفوذ پذیری آب در خاک به علت ساخت و سازها ، جبران شود.
زرودی همچنین تغییر اقلیم جهانی را در بروز سیلاب موثر دانست و گفت : در حال حاضر ما شاهد بارندگی شدید در مدت کوتاه در مازندران هستیم که اجازه نفوذ آب را در خاک نمی دهد و این درحالی است که بارندگی در گذشته بیشتر تدریجی و با شدت کم صورت می گرفت.