آغاز اجرای طرح سرشماری عمومی کشاورزی در مازندران / کشاورزان با ماموران سرشماری همکاری کنند

image_pdfimage_print

ساری-اعظم کردان معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری مازندران از اجرای طرح سرشماری عمومی کشاورزی از 5 مهر ماه تا 18 آبان 93 در استان خبر داد و گفت: اطلاعات اخذ شده از کشاورزان محرمانه خواهد بود و مردم با اطمینان و در صحت کامل به پرسشهای ماموران سرشماری پاسخ دهند.

به گزارش کیاپرس، علی احسانی در نشستی با خبرنگاران با اشاره به اینکه در سرشماری عمومی کشاورزی تمام اطلاعات مربوط به واحدهای تولید کشاورزی به طور جداگانه ثبت می شود، افزود: این سرشماری نقش محوری و پایه ای در نظام ملی آمارهای کشاورزی ایفا می کند.

وی، اظهار داشت: سرشماری عمومی کشاورزی منبعی بسیار مهم در زمینه تهیه داده های ساختاری و پایه ای   بخش کشاورزی محسوب می شود.

معاون استاندار مازندران، با بیان اینکه تمامی کشورهای دنیا هر 5 تا 10 سال به امر سرشماری عمومی کشاورزی می پردازند، گفت: در ایران نیز سرشماری هر 10 سال یکبار اجرا می شود .

احسانی، توسعه روستایی، تولید غذا و امنیت غذایی، تحقق اقتصاد مقاومتی و برنامه ریزی برای برنامه ششم توسعه را از ضروریتهای اجرای این طرح دانست و تصریح کرد: در این سرشماری فعالیتهای کشاورزی همچون زراعت، باغداری، کشت گلخانه ای، پرورش دام سبک و سنگین، پرورش طیور به روش سنتی، پرورش زنبور عسل، پرورش کرم ابریشم و ماهی مورد نظر است.

وی، اقلام آماری را شامل پرسشنامه بهره برداری و فرم آبادی عنوان کرد و گفت: در این پرسشنامه ها اطلاعاتی شامل سن، جنس، وضع سواد، تحصیلات، شماره ملی بهره دار- اطلاعات اراضی کشاروزی همچون اسامی محصولات، انواع و میزان سطح کاشت محصولات ، تعداد دامهای سبک و سنگین، مساحت گلخانه ها و نوع فعالیت آن، منابع آب کشاورزی، تعداد انواع ماشین های کشاروزی، تعداد دام بارکش و سواری و.. درج می شود.

معاون استاندار مازندران، افزود: برابر ماده هفت قانون مرکز آمار ایران تمامی اطلاعات جمع آوری شده در طرحها و سرشماری ها محرمانه می ماند و به هیچ عنوان اطلاعات اخذ شده در اختیار دیگران قرار نمی گیرد.

احسانی، بر نقش موثر رسانه ها در هر چه بهتر برگزار کردن سرشماری عمومی کشاورزی تاکید و اظهار داشت: اطلاع رسانی به موقع به مردم و تبین ویژگی و اهمیت سرشماری و لزوم همکاری با ماموران آمارگیر موجب دقت و ارتقاء کیفیت سرشماری خواهد بود لذا اصحاب رسانه می توانند در کنار دولت و بخش خصوصی در تبین مبانی، اهداف، سیاستها، برنامه ها و راهکارهای توسعه و پیشرفت مازندران در برنامه ششم توسعه نقش موثری ایفا نمایند.

 

*حضور 380 آمارگیر در سرشماری عمومی کشاورزی مازندران

مدیر کل آمار و اطلاعات استانداری مازندران نیز در این نشست، گفت: سازمان اجرایی سرشماری کشاورزی سال 93 در این استان با 23 مدیریت اجرایی، 23 قائم مقام مدیر اجرا، 23 معاون فنی و اجرایی، 59 کارشناس مسئول فنی و اجرایی، 380 آمارگیر، 18 کارشناسIT، 17 کارشناس نقشه و 85 نیروی پشتیبان، 158 دستگاه خودرو در مجموع 786 نفر روز از شنبه 5 مهر ماه تا 18 آبان ماه سالجاری اجرا خواهد شد.

جعفر احمدی با اشاره به آموزش رده های اجرایی در سه مرحله اظهار داشت: در این سرشماری تمامی ماموران آمارگیر و رده های اجرایی دارای جلیقه های سرمه ای با آرم سرشماری عمومی 1393 بوده و موظفند کارت شناسایی عکسدار با هولوگرام سرشماری را در سمت چپ جلیقه الصاق نمایند.

وی اذعان داشت: برای نخستین بار این سرشماری به صورت الکترونیکی و با استفاده از رایانه دستی(تبلت) انجام می شود که فرایند استخراج و انتشار نتایج آن را سرعت می بخشد.

مدیر کل آمار و اطلاعات استانداری مازندران، با تاکید بر اینکه اطلاعت دریافت شده از کشاورزان مبنای پرداخت یارانه ها نیست، تصریح کرد: این اطلاعات به هیچ وجه مربوط به سازمان هدفمندی یارانه ها نیست لذا از کشاورزان، بهره برداران و فعالان بخش کشاورزی تقاضا می شود با دقت اطلاعات مورد درخواست را در اختیار ماموران سرشماری قرار دهند.

احمدی، خاطرنشان کرد: اطلاعات سرشماری مبنای برنامه ریزی است و هرچه اطلاعات دقیق تر باشد به همان نسبت تصمیمات اخذ شده نیز موثر و کاربردی تر خواهد بود.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo