‘ مسلم آهنگری ‘ فرمانده یگان حفاظت محیط زیست مازندران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه مهاجرت پرندگان وحشی با هدف زمستان گذرانی به استان مازندران آغاز شده است، اظهار داشت: شکار پرندگان با دام هوایی ممنوع بوده و این موضوع چندین بار به شکارچیان اطلاع رسانی شده است.

وی با اشاره به اینکه شکار و صید پرندگان به صورت سنتی مشکلی ندارد ، اظهار داشت: شماری از شکارچیان با استفاده از دام هوایی در حاشیه تالاب فریدونکنار اقدام به صید می کنند ، که این اقدام غیر قانونی است.

وجود حدود یکصد واحد آب بندان به مساحت بیش از 500 هکتار و دو هزارو 500 هکتار تالاب در آمل و محمودآباد، این منطقه را به یکی از قطب های مهم مهاجرت گونه های مختلف پرندگان آبزی و کنار آبزی در کشور تبدیل کرده است.

همه ساله با آغاز فصل سرما ده ها هزار قطعه پرنده مهاجر آبزی و کنار آبزی در قالب70 گونه از نیمکره شمالی بویژه سیبری وارد تالاب های این منطقه می شوند.

در حال حاضر گونه های با ارزش خوتکا به عنوان پیشقراول مهاجرت زمستانه پرندگان مناطق سردسیری وارد تالاب ها و آببندان های آمل و محمودآباد شدند و لانه سازی را آغاز کردند.

پارسال حدود 200 هزار قطعه انواع پرندگان مهاجر شامل انواع مرغابی ، چنگر ، غاز ، خوتکا و حواصیل و غوا برای زمستان گذرانی به تالاب ها، آب بندانها و آبگیرهای این شهرستان ها کوچ کرده بودند.

بعضی از این پرندگان در فهرست جهانی گونه های در معرض خطر انقراض قرار دارند که دُرنای سیبری ، خروس کولی ، قوی فریادکش و کنگ ، عروس غاز و پلیکان خاکستری از جمله آنها هستند.

اشتراک این خبر در :