در کارگاه علمی تخصصی اقتصاد مقاومتی صورت گرفت: تبیین ساختار، راهبردها و الزامات اقتصاد مقاومتی توسط کارشناسان مجمع تشخیص مصلحت نظام

image_pdfimage_print
کارگاه علمی و تخصصی اقتصاد مقاومتی به همت دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، وزارت کشور و استانداری مازندران در مجتمع پیامبر اعظم دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار شد.

در این کارگاه تخصصی دکتر محمد ابراهیم مداحی، رییس کمیسیون چشم انداز و امور نخبگان مجمع تشخیص مصلحت نظام، ارتباط سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و سند چشم انداز 20 ساله کشور را برای حاضرین تبیین کرد.
وی به اهمیت مردمی شدن اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: باید برای مردمی کردن اقتصاد کشور هزینه پرداخت کنیم.
دکتر مداحی چشم انداز انقلاب را استقلال ، آزادی و جمهوری اسلامی عنوان کرد و افزود: جامعه و سیاست دو وجه انقلاب اسلامی هستند که باید به آن توجه کرد.
وی خام فروشی نفت را تهدید جدی علیه اقتصاد دانست و بیان داشت: جمهوری اسلامی ایران رویکرد اقتصاد مقاومتی را در حوزه فروش نفت به کشورهای مختلف نفت خیز گسترش می دهد.
در ادامه دکتر حسین کنعانی مقدم، رییس کمیته طرح و برنامه کمیسیون اقتصاد کلان مجمع تشخیص مصلحت نظام به معرفی ساختارها و مولفه های اقتصاد مقاومتی پرداخت.
وی نگاه دولت به اقتصاد را یک نگاه علمی دانست و گفت: نگاه علمی دولت سبب جهش در مسائل اقتصادی کشور شده است.
کنعانی مقدم اقتصاد مردمی، اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد با کاهش وابستگی به نفت، اقتصاد با ثبات و رقابت پذیر، اقتصاد با فضای شفاف و سالم، اقتصاد با دیپلماسی فعال، اقتصاد درون زا و عدالت بنیان را از مولفه های کلیدی اقتصاد مقاومتی برشمرد.
وی با تاکید بر این نکته که باید نهضت تولید علم در کشور راه اندازی شود ، ادامه داد: اقتصاد مقاومتی از مولفه های نگاه به آینده و دور اندیشی است.
هم چنین دکتر تقی ترابی، عضو کمیسیون چشم انداز و امور نخبگان مجمع تشخیص مصلحت نظام، اقتصاد ایران را مورد بحث و بررسی قرار داد.
وی با بیان اینکه تئوری اقتصاد دولت محور در دهه 80 میلادی در دنیا مردود شده است، گفت: اقتصاد دولتی و دو نرخی شدن ارز عامل رانت جویی و فساد دولتی را بوجود آورده است.
ترابی با بیان اینکه در دولت های گذشته که قیمت نفت به بالاترین قیمت خود رسیده است، دخالت دولت در امور اقتصادی چندین برابر و در نتیجه مالیات گیری و توجه به تولید به حداقل رسیده است، ادامه داد: پس از دخالت دولت در اقتصاد، نبود امنیت برای سرمایه گذاری دومین مشکل اقتصاد کشور است.
عضو کمیسیون چشم انداز و امور نخبگان مجمع تشخیص مصلحت نظام به اهمیت مدیریت در اقتصاد کشور اشاره کرد و بیان داشت: یکی از مشکلات اقتصاد کشور ضعف پیوند اقتصادی با دنیا است.
در ادامه این کارگاه تخصصی نیز دکتر علیرضا ایرانبخش، عضو کمیسیون چشم انداز و امور نخبگان مجمع تشخیص مصلحت نظام، راهبردها و الزامات تحقق اقتصاد مقاومتی را برای حاضرین تببین نمود.
گفتنی ست در پایان این کارگاه یک روزه، جلسه پرسش و پاسخ با حضور کارشناسان مجمع تشخیص مصلحت نظام و معاونین برنامه ریزی و اشتغال و توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار مازندران برگزار شد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo