حواشی روز خبرنگار در مازندران

image_pdfimage_print

نشست سالانه گرامیداشت روز خبرنگار در حالی جمعه شب در مجتمع اقامتی بانک ملی بابلسر برگزار شد که حواشی آن پررنگ‎تر از متن بود.

– فریادهای حسین اسلامی پژوهشگر مازندرانی در ابتدای این مراسم بر سر مجری برنامه از نکات برجسته این مراسم بود، وی در فریادهای خود تاکید داشت لطفا از گویش مازندرانی در اجرا استفاده کنید.

– برنامه با تاخیر چند دقیقه‌ای آغاز شد ولی حضور به موقع معاون سیاسی و امنیتی استاندار مازندران در نوع خود جالب توجه بود.

– از همان ابتدا به ثمر نشستن تلاش‏های انجام گرفته برای شاد و متفاوت بودن مراسم با نشان دادن تصاویری زیبا و هنرمندانه از طبیعت زیبای بابلسر مشخص بود.

– هرچند شنیده شد که نظر برخی خبرنگاران بر کم ‎سخنران بودن برنامه استوار بود اما ظاهرا این نظر به اجرا در نیامد و مسئولان همچنان دوری میکروفن را تحمل نکردند.

– زمان سخنرانی‎ها بین هفت تا 17 دقیقه برنامه‌ریزی شد که حوصله مخاطبان کمتر سر برود.

سنت‎شکنی مدیر کل ارشاد مازندران

– مدیرکل ارشاد اسلامی مازندران هرچند با 17 دقیقه سخنرانی بیشترین زمان را برای بیان آنچه آن را دلگویه‌های خبرنگاران می‌دانست، بیان داشت: اما بازهم این میزان کاهش زمان برای وی نوعی سنت‎شکنی محسوب می‎شود.

حجت‎الاسلام عباسعلی ابراهیمی در این سخنرانی بر خلاف سال گذشته که در روز خبرنگار آمار مبسوط اداره کل مطبوع خود را ارائه داده و موجبات تعجب را فراهم کرده بود، امسال تنها به طرح مشکلات خبرنگاران بسنده کرد.

– هرچند از قبل مشخص بود که تعداد سخنرانان از تعداد انگشتان یک دست نیز بیشتر خواهد بود اما گنجانده شدن سخنرانی‎هایی از فرماندار بابلسر، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس انجمن رسانه‌های مجازی، مدیرعامل خانه مطبوعات، علی اعظم اصغری قاجار، سید رمضان شجاعی کیاسری، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاندار مازندران رکورد هشت سخنرانی را در روز خبرنگار به نام مسئولان ثبت کرد.

– متاسفانه در این روز هیچ خبرنگاری به نمایندگی از خبرنگاران پشت تریبون نرفت و تنها مسئولان بودند که خودشان بریدند و خودشان هم دوختند بدون اینکه بپرسند آیا این جامه اندازه خبرنگاران است.

در کالبد شکافی این موضوع باید گفت از آنجایی که خبرنگاران عادت به نوشتن بیانات مدیران دارند و مسئولان نیز به این نکته واقفند پس صحنه را به دست گرفته و همه سخنرانی کردند.

چهره‌های تکراری روز خبرنگار در سال‎های اخیر

– وجود تصاویر متعدد از چند فرد محدود و خاص در کلیپ‎های پخش شده در صفحه نمایش  سالن نوعی انحصارطلبی را روایت می‎کرد که در سال‎های گذشته به تصاویر تکراری بدل شده بود.

این رویکرد تکراری در سال‏های اخیر امروز تا جایی پیش رفت که در اذهان خبرنگاران ماندگارترین چهره‌ها در مراسم روز خبرنگار سال‎های گذشته تعداد معدودی از عاشقان سینه چاک دوربین، تریبون و میکروفن هستند که گویا روز خبرنگار در استان بدون آنها اجرا نمی‌شود.

– جای خالی خبرنگاران شهرستانی در شرق و غرب استان در کلیپ‎ها پیامی داشت که در همه سال‎های گذشته مغفول مانده است.

– نکته بعدی همراهی نکردن خبرنگاران با مجری و عدم مشارکت آنها در گرم کردن جوّ سالن به ویژه در ابتدای مراسم بود، هر چند این روند در ادامه بهتر شد اما وضعیت چندان بهتری نسبت به سال‎های گذشته نداشت.

دلیل این مساله را می‎توان در نوع فعالیت خبرنگاران و خلق و خویی دانست که در سال‎های طولانی فعالیت خود در تعامل با نشست‌های رسمی به دست آورده‌اند.

– برگزاری مسابقه پیامکی در مورد نخستین نشریه مازندران هم از ابداعات امسال بود.

– اجرای خسته کننده گروه موسیقی سنتی مازندرانی برادران و خواهران محمدی از نکات برجسته همایش بود.

سرپرست گروه در پایان از اجازه نیافتن خواهران محمدی برای همراهی کردن گروه در اجرای فوق خبر داد.

این اجرا یک‌بار دیگر همخوانی نداشتن موسیقی زیبای مازندران با صدای خوانندگان گروه‌ها را نمایان کرد.

واکنش معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد

– یکی دیگر از حاشیه‌های مراسم روز خبرنگار امسال مانند سال گذشته اعتراض‎های علی اعظم اصغری قاجار خبرنگار سال‎های گذشته مازندران در جبهه‌ها بود که به کم‎توجهی مسئولان در حق خود اعتراض داشت.

مجریان ابتدا با ادامه دادن صحبت‎های خود سعی در بی‌توجهی به فریادهای وی داشتند اما در ادامه به درخواست برخی خبرنگاران مجبور به سپردن تریبون به وی شدند.

قاجاری از فعالیت‎های گذشته خود و بی‌توجهی‎های امروز روا داشته شده به خود گفت و در پایان خطاب به ‎خبرنگاران خود را آینه‌ای از آینده آنان دانست.

– استاندار مازندران در سخنان خود یک موضوع مهم را برای پیگیری کردن توسط خبرنگاران مطرح کرد، اینکه دلیل عقب‌ماندگی مازندران پس از 35 سال را چه می‎دانید.

وی همچنین در سخنانی چالش برانگیز از تهیه بودجه دولتی برای رفع مشکل بیمه خبرنگاران خبر داد، سخنانی که خیلی زود توسط معاون وزیر ارشاد تعبیر«جَوگیر شدن یک مسئول» را در پی داشت.

– حسین انتظامی در سخنانی عجیب تلویحا خطاب به استاندار مازندران اظهار داشت: نباید جوگیر شد و قولی داد که نتوان بعدا آن را اجرا کرد.

وی افزود: مسئولان رسانه‌ها باید مطابق با قانون جدید برای بیمه خبرنگاران خود اقدام کنند وگرنه در یارانه سال آینده مطبوعات این مساله لحاظ خواهد شد.

بیان چالش‏‌های حوزه خبر با زبان طنز

انتظامی افزود: البته میزان هزینه رسانه‌ها در بیمه کردن خبرنگاران توسط وزارت ارشاد پرداخت خواهد شد.

– نمایش طنز با موضوع انتقاد از برخی خبرنگار نماها همچنین مدیر شدن یک شبه برخی مدیران و تعامل ناصحیح این دو گروه با هم، شاید بهترین برنامه امسال و حتی همه ادوار روز خبرنگار در مازندران بود.

در این نمایش چالش‎های امروز خبرنگاران و مدیریت مدیران در استان به زبان طنز اما به صورتی تاثیرگذار بیان شده بود که اوج هنر نمایش در ترسیم و قابل لمس کردن چالش‎های جامعه محسوب می‎شود.

– یاد جابر معافی در این مراسم یا نصب تصویر متفکرانه وی بر روی سینه دوستانش گرامی و جای او در مراسم امسال سبز داشته شد، اما مسئولان می‎توانستند یک صندلی را به یاد سخنگو خالی گذاشته یا به احترام درگذشتگان اخیر خانواده بزرگ مطبوعات مازندران در نخستین روز خبرنگار پس از فراغ آنان یک دقیقه سکوت کنند.

اقدام عجیب برگزار کنندگان

– تعداد زیاد برگزیدگان این همایش نیز جالب توجه بود تا جایی که 45 مورد گزینش و تقدیر قرار گرفتند.

– نکته جالب اینکه تعدادی هدیه از ادارات کل به خبرنگاران همکار همسو با سیاست‎های خود داده شد که مسئولان برگزاری این همایش در اقدامی عجیب تندیس جشنواره را نیز به آن اضافه کردند.

هر چند تحویل هدیه ادارات به خبرنگاران منتخب خود در این همایش بدون تندیس را شاید بتوان با درجه‌ای اغماض در ذهن خود حلاجی کرد اما با انجام بدعت اخیر از سال آینده باید شاهد اهدای 45 تندیس جشنواره به صاحبان آثار برگزیده و 45 تندیس به خبرنگاران محبوب و دوست مدیران‌کل یا خبرنگاران خاص در مازندران بود.

– اهدای هدایای نقدی توسط برخی خبرنگاران منتخب به کودکان سرطانی و مردم جنگ‎زده غزه نیز در نوع خود درخور احترام و تحسین بود.

حسین قمی و کلثوم فلاحی دو نفر از خبرنگارانی بودند که پس از دریافت جوایز رقم نقدی هدیه خویش را به ترتیب برای کودکان غزه و بیماران سرطانی ماهک اختصاص دادند.

– نکته پایانی اتومبیل خبرنگاران شرق استان مازندران بود، آنها با یک دستگاه مینی‎بوس دهه 60 یا 70 به این مراسم آمده بودند همجواری مینی‎بوس آنها در کنار برخی اتومبیل‎های گران قیمت و مقایسه درآمد مسافران آنها مصداق این مثال است که«میان ماه من تا ماه گردون تفاوت از زمین تا آسمان است.»

ح.م

این سایت توسط سید حسن موسوی کیاسری با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های خبری فعالیت می کند

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo