بیش از ۷۰ درصد ایرانی ها دچار کمبود ویتامین D هستند

image_pdfimage_print

کیاپرس/مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به وضعیت کمبود ریزمغذی‌ها اشاره کرد و گفت: با وجود اجرای برنامه‌های مکمل‌یاری و غنی‌سازی آرد، هنوز حدود ۲۰ درصد زنان کشور دچار کم‌خونی و بیش از ۷۰ درصد مردم دچار کمبود ویتامین D هستند.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر احمد اسماعیل‌زاده در «همایش روز جهانی مقابله با کاهش ضایعات غذایی و بزرگداشت روز جهانی غذا» اظهار داشت: بررسی‌ها نشان می‌دهد بخشی از این مشکلات ناشی از نرسیدن مکمل‌ها به هدف و بخشی دیگر به دلیل گرانی و محدودیت اعتبارات است.

وی همچنین به خطر کمبود ید و رواج نمک‌های غیرمجاز و غیراستاندارد اشاره کرد و افزود: ادامه این روند می‌تواند در سال‌های آینده هوش نسل آینده کشور را تحت تأثیر قرار دهد. از مجلس و دستگاه‌های نظارتی انتظار داریم با جدیت با این تخلفات برخورد کنند و مانع ترویج باورهای غلط در جامعه شوند.

دکتر اسماعیل‌زاده از اجرای برنامه‌های حمایتی ویژه برای کودکان مبتلا به سوءتغذیه خبر داد و گفت: در حال حاضر سه هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای برنامه حمایتی کودکان در نظر گرفته شده است که با همکاری وزارت رفاه و کمیته امداد، شاخص‌های سوءتغذیه در استان‌های هدف بهبود یافته است.

وی با اشاره به اقدامات جدید در حوزه تغذیه افزود: بازنگری در برنامه غنی‌سازی آرد با آهن و اسیدفولیک، تدوین راهنمای غذایی جدید برای کودکان و بزرگسالان، آغاز طرح شیر مدرسه در هفته‌های آینده، اجرای پایگاه تغذیه سالم در مدارس، و بررسی وضعیت تغذیه عشایر در چند استان کشور از جمله برنامه‌های جاری دفتر بهبود تغذیه جامعه است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تأکید بر ضرورت کاهش ضایعات غذایی در کشور، اظهار داشت: حدود ۳۲ درصد غذای تولیدی در دنیا و بیش از ۳۰ درصد غذای تولیدی در ایران هدر می‌رود. در مرحله مصرف، به‌ویژه در منازل، رستوران‌ها، خوابگاه‌ها و دانشگاه‌ها، سهم بالایی از این ضایعات شکل می‌گیرد.

وی ادامه داد: برای نخستین‌بار روز جهانی مقابله با ضایعات غذایی در وزارت بهداشت به‌صورت ویژه برگزار شد تا دستگاه‌های مختلف نسبت به وظایف خود حساس شوند. جزوه آموزشی کاهش ضایعات غذایی نیز به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ابلاغ شده و از امسال آموزش در این زمینه آغاز شده است.

دکتر اسماعیل‌زاده در پایان با تأکید بر لزوم همکاری همه دستگاه‌ها در بهبود وضعیت تغذیه و کاهش ضایعات غذایی گفت: وزارت بهداشت به‌تنهایی قادر به حل این مسئله نیست. وزارت رفاه، صمت، جهاد کشاورزی، آموزش و پرورش و مجلس باید برای تأمین امنیت غذایی و حفظ سلامت نسل آینده در کنار وزارت بهداشت قرار گیرند.

  • Related Posts

    • آبان ۱۶, ۱۴۰۴

    *آغاز کمپین «تابوزدایی از ناباروری»/ دکتر یغمایی: ناباروری بیماری قابل درمان است کیاپرس/همزمان با ۱۴ آبان، روز فرهنگ عمومی، کمپین فرهنگی *«تابوزدایی از ناباروری»* در مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا آغاز…

    • آبان ۱۶, ۱۴۰۴
    پت‌اسکن بیمارستان امام خمینی ساری در مسیر راه‌اندازی / نقش گزارش‌های انتقادی کیاپرس

    گزارش اختصاصی کیاپرس: پروژه نصب دستگاه پت‌اسکن در بیمارستان امام خمینی ساری پس از سال‌ها تأخیر به مراحل پایانی نزدیک شده و نقش گزارش‌های انتقادی کیاپرس در تسریع روند آن…

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    یادداشت

    پیشرفت چشمگیر پل سه‌راه جویبار ساری در دوره دکتر یونسی

    • آبان ۱۶, ۱۴۰۴
    پیشرفت چشمگیر پل سه‌راه جویبار ساری در دوره دکتر یونسی

    پت‌اسکن بیمارستان امام خمینی ساری در مسیر راه‌اندازی / نقش گزارش‌های انتقادی کیاپرس

    • آبان ۱۶, ۱۴۰۴
    پت‌اسکن بیمارستان امام خمینی ساری در مسیر راه‌اندازی / نقش گزارش‌های انتقادی کیاپرس

    وقتی خبر مهم فقط ۲۵ بازدید دارد؛ نقدی بر عملکرد رسانه‌ای دانشگاه علوم پزشکی مازندران

    • شهریور ۱۶, ۱۴۰۴
    وقتی خبر مهم فقط ۲۵ بازدید دارد؛ نقدی بر عملکرد رسانه‌ای دانشگاه علوم پزشکی مازندران

    وقتی نماینده مجلس شأن تخصص‌های پزشکی را ملعبه سیاسی می‌کند

    • مرداد ۲۶, ۱۴۰۴
    وقتی نماینده مجلس شأن تخصص‌های پزشکی را ملعبه سیاسی می‌کند

    مسئولان سلامت و رسانه‌ها: وقتی صدای خبرنگار چراغ راه تصمیم‌گیری‌هاست/ روز خبرنگار و اهمیت خبرنگار حوزه سلامت

    • مرداد ۲۳, ۱۴۰۴
    مسئولان سلامت و رسانه‌ها: وقتی صدای خبرنگار چراغ راه تصمیم‌گیری‌هاست/ روز خبرنگار و اهمیت خبرنگار حوزه سلامت

    ظرفیت تولید شیرخشک به بالاترین سطح خود رسیده است/ واردات در صورت تغییر تقاضا

    • فروردین ۲۱, ۱۴۰۴
    ظرفیت تولید شیرخشک به بالاترین سطح خود رسیده است/ واردات در صورت تغییر تقاضا
    enemad-logo