کیاپرس/مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت وزارت بهداشت گفت: سالانه حدود ۴۰۰ تا ۴۲۰ هزار مرگ در کشور رخ میدهد که حدود ۳۵ درصد آن یعنی نزدیک به ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار مورد، مرتبط با تغذیه است.
به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر احمد اسماعیلزاده در «همایش روز جهانی مقابله با کاهش ضایعات غذایی و بزرگداشت روز جهانی غذا» اظهار داشت: بخش قابل توجهی از مرگهای منتسب به تغذیه به دلیل چاقی، اضافه وزن، کمبود مصرف غلات کامل، فیبر، و اسیدهای چرب امگا ۳ رخ میدهد.
وی با اشاره به آمارهای جهانی گفت: در حال حاضر ۱۵۰ میلیون کودک زیر پنج سال در جهان از کوتاهقدی ناشی از سوءتغذیه رنج میبرند و ۶۷۳ میلیون نفر در دنیا انواع مختلف سوءتغذیه دارند. در کشور ما شاخص کوتاهقدی کودکان زیر پنج سال حدود پنج درصد و لاغری حدود ۵ تا ۶ درصد است. با این حال، وضعیت در برخی استانهای کم برخوردار همچنان نیازمند توجه جدی است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: در حال حاضر از هر پنج کودک و نوجوان ایرانی، یک نفر دچار اضافه وزن یا چاقی است و در گروه بزرگسالان نیز از هر سه نفر، دو نفر اضافه وزن دارند. همچنین حدود ۳۰ درصد از مادران باردار در دوران بارداری وزنگیری نامطلوبی دارند که این مساله میتواند زمینهساز بیماری در نوزادان شود. از سوی دیگر، حدود ۸ درصد سالمندان کشور با لاغری و کموزنی مواجهاند.
دکتر اسماعیلزاده با بیان اینکه نیمی از مردم کشور در دریافت چهار گروه اصلی غذایی دچار کمبود هستند، ادامه داد: مصرف لبنیات و گوشت در کشور بسیار کمتر از میزان توصیهشده است. در حالیکه میزان مطلوب مصرف گوشت روزانه حدود ۹۰ گرم است، مردم ما بهطور میانگین تنها ۵۰ گرم مصرف میکنند. افزایش قیمتها و فشارهای معیشتی از عوامل اصلی کاهش مصرف مواد غذایی سالم هستند.
وی با تأکید بر اینکه تغذیه و معیشت بهصورت مستقیم به هم پیوستهاند، گفت: وزارت بهداشت متولی سلامت مردم است و باید مطالبات تغذیهای را از دستگاههای دیگر مانند وزارت صمت، سازمان حمایت و وزارت رفاه پیگیری کند. نمیتوان از مردم انتظار داشت با وجود گرانی لبنیات، ماهی یا گوشت، تغذیه سالم داشته باشند. بنابراین همه دستگاهها باید برای بهبود وضعیت تغذیه مردم پای کار بیایند.










