عزم جدی دولت برای اجرای طرح پزشک در سال جاری

image_pdfimage_print

کیاپرس/رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: عزم دولت، وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی برای اجرای طرح پزشکی خانواده در سال جاری جدی است.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر سیدرضا رییس کرمی در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت افزود: این طرح در سال جاری در جمعیت ۳۰ میلیونی روستاها و شهرهای کمتر از ۲۰ هزار نفر در سال جاری اجرایی خواهد شد.

وی ادامه داد: برنامه اصلی دولت چهاردهم در حوزه سلامت، اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع است و در سال جاری هم اجرایی خواهد شد.

رئیس کرمی اظهار داشت: بحث سواد سلامت مادر، یکی از موضوعات مهم در حوزه سلامت است که می‌تواند به بارداری‌های سالم و فرزندان سالم برای جامعه منجر شود.

وی افزود: باید باور کنیم که برای سلامتی، نیاز به تحرک و فعالیت فیزیکی داریم.

رئیس کرمی ادامه داد: کاهش مرگ و میر مادران یکی از مهم‌ترین شاخص‌های توسعه در هر جامعه‌ای است که این شاخص در ایران هم به خوبی دنبال شده است.

۱۵ میلیون خدمت بهداشتی در جنوب تهران؛ ۲۳ درصد برای اتباع
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به ارائه ۱۵میلیون خدمت بهداشتی به مردم ری، اسلام‌شهر و جنوب تهران گفت: ۲۳درصد از جمعیت ۳.۲میلیون‌نفری تحت پوشش این دانشگاه را اتباع خارجی تشکیل می‌دهند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سیدرضا رئیس‌کرمی امروز، دوشنبه، در نشست خبری به‌مناسبت هفته سلامت اظهار کرد: شعار هفته سلامت، «سرآغازی برای سلامت، آینده‌ای سرآمد» است. سلامت باید از دوران نوزادی مورد توجه قرار گیرد. اگر رفتارها از ابتدای زندگی مبتنی بر سبک زندگی سالم پایه‌گذاری شوند، در آینده نوجوانان، جوانان و در نهایت، سالمندان سالم‌تری خواهیم داشت، همچنین، تأمین سلامت، به‌ویژه در دختران، موجب می‌شود که در آینده، مادران و نوزادان سالم‌تری در جامعه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه یکی از راهکارهای ارتقای سلامت مردم و دسترسی آنان به خدمات سلامت، اجرای طرح پزشکی خانواده است، افزود: عزم دولت و وزارت بهداشت برای اجرای پزشکی خانواده جدی است و روستاییان و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر قرار است تحت پوشش برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع قرار گیرند. در این برنامه، ابتدا خانواده‌ها به پزشکان خانواده مراجعه می‌کنند و در صورت نیاز به خدمات تخصصی، به سطوح بالاتر ارجاع داده می‌شوند و نوبت پذیرش برای آنان در نظر گرفته می‌شود، این روند موجب کاهش نیاز به مراجعه مستقیم به بیمارستان‌ها خواهد شد. فلسفه اصلی این برنامه، تحقق عدالت در سلامت و دسترسی همگانی به خدمات درمانی پایه است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره میزان ارائه خدمات در حوزه سلامت و بهداشت دانشگاه بیان کرد: در حوزه بهداشت، سالانه ۳ میلیون مراجعه و ۱۵ میلیون خدمت بهداشتی و درمانی از قبیل واکسیناسیون و خدمات مراقبتی ارائه می‌شود. در ایام تعطیلات نوروز، ۵۵ هزار مراجعه ثبت شده، ۵۸۰۰ بستری در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه انجام شده و ۲۴۰۰ عمل جراحی برای بیماران صورت گرفته است.

اولیایی منش اظهار داشت: سامانه هوشمند بهداشت، در راستای ارتقای سواد سلامت مادران در دانشگاه علوم پزشکی تهران راه اندازی شده است.

وی گفت: در حال حاضر ۶۰۰ هزار خانوار تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران این سامانه هستند.

اولیایی منش اظهار داشت: یک تعامل فعالی بین جمعیت تحت پوشش دانشگاه به ویژه، مادران برقرار شده است.

وی افزود: در دانشگاه علوم پزشکی تهران از جمعیت ۳ میلیون و ۲۰۰ هزاری تحت پوشش، ۲۳.۵ درصد را اتباع تشکیل می‌دهند که سهمی را در استفاده از خدمات بهداشتی و درمانی دارند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo