خطای انسانی عامل بیش از ۵۰ درصد مرگ و میر جاده ای است

image_pdfimage_print

کیاپرس/وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ درصد مرگ و میر جاده ای براثر خطای انسانی است، گفت: این موضوع را می توان در زمان کوتاه تری کاهش داد.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، محمدرضا ظفرقندی روز چهارشنبه در سومین کنگره بین المللی تروما در سالن همایش رازی برگزار شد، افزود: با تبلیغ مناسب و فرهنگ سازی می توان این درصد را کاهش داد.

وی به اقدامات بلند مدت اشاره کرد و گفت: اصلاح نقاط پرحادثه. اصلاح خودروها و انتقال سریع بیماران از اقداماتی است که برای کاهش فوتی ها و مصدومان جاده ای باید انجام شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه ایمن سازی خودرو ها، جاده ها و اصلاح نقاط حادثه خیز یک برنامه بلند مدت است که باید برای به تحقق آن برنامه ریزی و تلاش کرد، گفت: با توجه به زمان کم پویش” نه به تصادف” می‌توان از راهکارهایی استفاده کرد که در زمان کم نتیجه بخش باشند؛ از جمله می توان به همکاری جدی پلیس راهور در تدوین جریمه ها و ایست بازرسی های بیشتر جاده ای اشاره کرد.

دکتر ظفرقندی ادامه داد: اگر ایمن سازی جاده ها زمان‌بر است و نیاز به برنامه ای بلند مدت دارد اما شناسایی نقاط پرخطر و حادثه آمیز، می‌تواند ۳۰ درصد این حوادث را کاهش دهد.

به گفته وی، در برخی کشور ها ایستگاه هایی وجود دارد که رانندگانی که به دلیل مصرف مشروبات الکلی، داروها و خواب آلودگی قادر به رانندگی نیستند متوقف و جریمه می‌شوند که تحقق این هدف لزوم همکاری جدی پلیس راهور است

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین از نقش موثر کادر درمان و اورژانس در مراقبت های حین تصادف و بعد از تصادف سخن گفت و افزود: انتقال سریع مصدومین به بیمارستان ها به شدت مهم است و نیازمند توانمند سازی بیشتر نیروهای وزارت بهداشت است؛ همانطور که اگر تجارب موفق زمان جنگ را مرور کنیم، با نزدیک کردن مراکز درمانی به خط مقدم، جان بسیاری از مجروحین نجات یافت.

دکتر ظفر قندی در ادامه به استفاده از تکنولوژی‌های جدید و هوش مصنوعی برای کاهش تصادفات اشاره کرد و گفت: استفاده از این تکنولوژی ها می‌تواند تا بیش از ۴۹درصد موثر باشد، همچنین ایجاد قوانین سختگیرانه و ایست بازرسی برای نظارت رانندگان تا ۱۷ درصد، پویش های ایمنی جاده ها ۹ درصد و اصلاح نقاط حادثه خیر می‌توانند تا ۳۰ درصد از تصادفات را کاهش دهد.

وزیر بهداشت در پایان با اشاره به پای کار آمدن آموزش و پرورش در پیوستن به این پویش درجهت آموزش و فرهنگ سازی دانش آموزان، گفت: انتظار این است که همه دست به دست هم دهیم تا با همدلی و همکاری، قدمی در راستای کاهش تلفات جاده ای، سلامت مردم و پیشگیری از عوارض جبران ناپذیر این حوادث برداریم.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo