
کیاپرس/رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به ۱۰ سرطان شایع در کشور اشاره کرد و گفت: سرطان های پستان، پروستات، معده، روده بزرگ، مثانه، ریه، تیرویید، مغز و تخمدان جز ۱۰ سرطان شایع در کشور است.
به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر اسماعیل اکبری در نشست خبری افزود: رشد سرطان در ایران چند برابر رشد جمعیت است به عبارتی سرطان ها با رشد بیشتری از رشد جمعیت به پیش می رود.
وی ادامه داد: سرطان در مردان بیشتر از زنان است و اگر سرطان پستان را حذف کنیم، گرفتاری زنان بسیار کمتر است.
وی با اشاره به این که مردان کمتر به فکر سلامت خود هستند و معمولا تا مراحل پیشرفته به بررسی بیماریهای خود نمیپردازند بر لزوم اطلاع رسانی و حساسیتزایی مردان در این خصوص تاکید کرد.
رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه خاطرنشان کرد: براساس اعلام سازمان ملل مرگ ناشی از سرطان بین مردان در ۲۰ سال آینده دو برابر میشود.
وی تاکید کرد: زنان زودتر مبتلا به سرطان می شوند اما مردان در سنین بالاتر دچار این بیماری می شوند.
رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه براساس نتایج مطالعات این مرکز گفت: براساس داده های ملی مرگ ناشی از سرطان هر سال شده است که نشان دهنده این است که توانمندی ما برای کنترل سرطان در حد کشورهای پیشرفته دنیا است.
وی ادامه داد: ما توانمندی علمی را داریم سرطان را شناسایی و درمان کنیم و اجاره ندهیم که تبدیل به عامل بزرگی شود.
رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه ادامه داد: گرچه هم اکنون سرطان در جهان و ایران دومین علت مرگ است و شاید در آینده جای بیماری های قلبی و عروقی را بگیرد و به اولین علت مرگ مبدل شود اما وضعیت ما در کنترل آن خوب است.
وی ادامه داد: با وجود همه کارهای علمی که برای کنترل سرطان در حال انجام است، مرگ مردان به علت این بیماری در ۲۰ سال آینده ۲ برابر تعداد موجود، می شود.
وی ضمن ارایه گزارشی به میزان شیوع سرطان در سنین مختلف اشاره کرد و یادآور شد: میزان سرطان در اطفال کمتر است و حدود ۲.۵ درصد سرطانها در اطفال زیر ۱۲ سال بروز می کند و هر چه سن بیشتر میشود تعداد ابتلا به سرطان افزایش مییابد و بیشترین شیوع سرطان در سنین بالای ۶۰ تا ۷۰ سال است.