فعالیت ۲۰۰ شرکت دانش بنیان در درمان های جدید سرطان

image_pdfimage_print

کیاپرس/دکتر مصطفی قانعی، فوق تخصص ریه و دبیر ستاد زیست فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی معانت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در یاداشتی اعلام کرد:

کشورهایی که مشکل جدی در حوزه سرطان داشته اند وقتی به آموزش عمومی، تغییر سبک زندگی و رعایت عوامل خطرزای سرطان پرداخته اند، روند رو به کاهشی را تجربه کرده اند.

در یک دهه آینده مردم شاهد خواهند بود که درمان های سرطان تغییرات اساسی خواهد کرد و به شیوه های کاملا نوین با اثربخشی بسیار بالاتر ارائه خواهد شد البته تلاش برای تغییر سبک زندگی و پیشگیری از ابتلا به سرطان خیلی مهم است.

در کشورمان بیش از ۲۰۰ شرکت دانش بنیان در درمان های جدید سرطان فعالیت دارند و در دو سه سال آینده، موقعیت کشور ما در درمان های نوین سرطان در تراز کشورهای پیشرفته دنیا خواهد شد.

متاسفانه علیرغم تمام تلاش های صورت گرفته از جمله اخذ مالیات سیگار اما مصرف قلیان و سیگار در ایران، کاهش نداشته و مصرف سیگار و قلیان همچنان به عنوان عامل خطر و مرگ و میر ایرانی، مطرح است چراکه ۹۰ درصد عامل سرطان ریه، مصرف سیگار و از سوی دیگر آلودگی هوا است.

فناوری اطلاعات می تواند در پیشگیری از سرطان، درمان و آگاهی بخشی به بیماران که شرکت های دانش بنیان راه اندازی کرده اند، مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

انتظار است که وزارت بهداشت بتواند با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از ظرفیت های این شرکت ها در راستای ارتقای آگاهی و سواد مردم درحوزه پیشگیری و درمان سرطان، بهره مند شود.

در حوزه غربالگری و تشخیص زودرس سرطان، فناوری های جدیدی در دسترس است و سرطان دیگر همانند بسیاری از بیماریها، قابل درمان است و ابزارهای تشخیصی نیز در کشور وجود دارد و مردم با هزینه های حداقلی می توانند از سرطان های شایع در مردان و زنان، مطلع شوند و سلامت خودشان را حفظ کنند.

مردم نیز باید آموزش ها را فرا گرفته و در زندگی شان جدی بگیرند تا از این علوم استفاده کنند و کمتر در معرض سرطان باشند. از رسانه ها می خواهیم که بیشتر به آموزش های عمومی و پیشگیرانه به زبان ساده و قابل فهم در حوزه سرطان بپردازند و این آموزش ها در رسانه ملی در شبکه ها و ساعت های پرمخاطب، پخش شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo