از نگه‌داشتن ادرار بپرهیزید

image_pdfimage_print

کیاپرس/عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان، بزرگی خوش‌خیم پروستات را از دیگر بیماری‌های شایع در حوزه اورولوژی عنوان کرد و افزود: این بیماری مختص آقایان است که عمدتا در سنین بالا دچار این مشکل می‌شوند.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر حبیب‌اله موسوی افزود: پروستات اندام مردانه‌ ای است که از سن ۲۵-۳۰ سالگی شروع به رشد می‌کند و بیشترین سن رشد آن در میانسالی است اما علائم آن در سنین ۶۰-۶۵ سالگی بروز می‌کند و مجرای ادرار را تحت فشار قرار می‌دهد.

موسوی‌ بهار یادآور شد: افرادی که به این مشکل مبتلا هستند دفع ادرار با مشکل مواجه می‌شود و به ویژه شب ها زندگی و شرایط استراحت فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد البته در ۸۰ درصد موارد، نیاز به جراحی ندارد و از هر ۱۰ مرد تنها یک نفر نیاز به جراحی پروستات پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه این موضوع راه پیشگیری ندارد گفت: یکی از اقدامات مؤثر در کاهش ابتلا به این بیماری این است که از نگه‌داشتن ادرار بپرهیزید، به خصوص در سنین بالا به هیچ وجه نباید ادرار در مثانه بماند وگرنه احتمال بروز احتباس ادرار نیز بالا می‌رود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه کارکرد روده نیز بر این موضوع تأثیرگذار است تبیین کرد: روده باید منظم، راحت و بدون مشکل کار کند و در این راستا لازم است پس از دفع روده، طهارت با آب گرم داشته باشید و از مصرف غذای تند و ترش و خشک به ویژه در شبها بپرهیزید.

وی بروز عفونت های ادراری را یکی دیگر از مشکلات دردسرساز زندگی ماشینی برشمرد و افزود: یکی از علل بروز عفونت‌های ادراری می تواند ناهنجاری مادرزادی مثل تنگی مجاری ادراری باشد اما برخی عفونت‌های ادراری در بزرگسالان بیشتر است که علل مختلفی دارد که یکی از علل مهم آن، زندگی شهری و کارمندی است که منجر به نگه‌داشتن ادرار در شرایط مختلف است.

موسوی‌بهار نحوه دفع ادرار را بر پیشگیری از بروز عفونت اثرگذار دانست و گفت: دفع ادرار در جای مناسب و شکل مناسب در این موضوع بسیار مهم است، همچنین تمیزی و نظافت سرویس بهداشتی، وجود امکانات کافی از جمله دستمال، صابون و آب مناسب در سرویس بهداشتی بسیار حائر اهمیت است.

وی با بیان اینکه در زمان احساس نیاز باید به طور کامل و مناسب ادرار دفع شود و نظافت رعایت شود، اضافه کرد: مؤسسات عمومی، ترمینال‌ها، بانک‌ها، مدارس و بسیاری فضاهای دیگر از امکانات مناسبی در سرویس‌های بهداشتی برخوردار نیستند و این امکان ابتلا به عفونت ادراری را بالا می‌برد.

این فلوشیپ کلیه و مجاری ادراری با تأکید بر اینکه دفع ناقص ادرار باعث می شود آلودگی‌های محیط و اطراف از مجرای ادرار به داخل مثانه برگردد و عفونت ایجاد کند عنوان کرد: مسئولین و مدیران واحدها باید نسبت به ساخت دستشویی مناسب و نظافت آن برای سلامت کارمندان همت کنند و سرویس بهداشتی‌های بین‌راهی نیز به نحو شایسته نگهداری و نظافت شوند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo