آمار سزارین در ایران بالاتر از استاندارد جهانی/ زایمان طبیعی بی درد در همه بیمارستان اجرا نشد

image_pdfimage_print

کیاپرس/ رییس انجمن متخصصان زنان و زایمان ایران گفت: آمار سزارین در ایران بالاتر از استاندارد جهانی است و این فاصله هم زیاد می باشد.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر سودابه کاظمی در حاشیه دومین کنگره کشوری چالش های بالینی زایمان که در سالن همایش های دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد در جمع خبرنگاران افزود: متأسفانه روند زایمان سزارین در ایران و سایر کشورها روبه افزایش است.

وی بیان داشته: علیرغم همه برنامه‌هایی که اجرا شده تا تغییری در این روند ایجاد کنند، اما این اقدامات خیلی موفقیت آمیز نبوده است.

وی با طرح این سوال که چرا گرایش به سزارین در بین زنان ایرانی بالا است؟ گفت: یک دسته از عوامل به خود خانواده ها مربوط است، برنامه ریزی زمان زایمان موضوع دیگری که زنان را به انجام سزارین ترغیب می کند.

وی، ترس از درد زایمان را مهمترین عامل ترغیب زنان به انجام سزارین اعلام کرد و گفت: متاسفانه هنوز در تمام بیمارستان های ما طرح زایمان طبیعی بی درد به طور کامل راه اندازی نشده است.

وی ادامه داد: این موارد در همه بیمارستان ها راه اندازی نشده است، به عبارتی همه جا این موضوع در دسترس مادران باردار نیست.

وی ادامه داد: انجمن این رسالت را در خودش احساس کرد تا اقداماتی برای رفع چالش های زایمان به عمل آورد، به همین دلیل اقدام به دو دوره کنگره تخصصی با موضوع زایمان کردیم تا هم گامی در جهت کاهش چالش ها و هم فرصتی برای بیان آخرین دستاوردها این حوزه می باشد.

دکتر سودابه کاظمی، رئیس این کنگره، در این مراسم به تشریح چالش‌های این حوزه از جمله تعرفه‌های نامتناسب، فشارهای اعتباربخشی بیمارستانی و مهاجرت پزشکان پرداخت و بر لزوم تحول در آموزش این رشته تأکید کرد.

وی با تأکید بر اینکه رشته زنان و زایمان یکی از پرچالش‌ترین حوزه‌های پزشکی است، افزود: این رشته مسئولیت چندین انسان را هم‌زمان بر دوش متخصصان قرار می‌دهد، اما متأسفانه تعرفه‌های نامتناسب، فشارهای ناشی از اعتباربخشی بیمارستانی و حساسیت‌های رسانه‌ای باعث شده است که گرایش به کار در این فیلد کاهش یابد. امروزه بسیاری از متخصصان از پذیرش مسئولیت مشکلات مادران باردار سر باز می‌زنند و این اتفاق نگران‌کننده است.

دکتر کاظمی با اشاره به روند افزایشی مهاجرت پزشکان از این رشته گفت: در سال‌های اخیر مهاجرت درون‌رشته‌ای و خروج از فیلد زایمان به مشکلی جدی تبدیل شده است. بسیاری از متخصصان زنان به دلیل مشکلات متعدد، این حوزه را ترک می‌کنند. اگر این روند ادامه یابد، با کمبود نیروی متخصص در این رشته روبه‌رو خواهیم شد.

وی در ادامه با انتقاد از تعرفه‌های خدمات پزشکی در این حوزه اظهار داشت: تعرفه‌ها باید متناسب با مسئولیت‌ها و خدمات ارائه‌شده باشند. به‌عنوان مثال، ویزیت یک زن باردار با حاملگی سه‌قلو نباید معادل یک واحد خدمت معمولی در نظر گرفته شود. این نوع برخوردها فشار مضاعفی را به متخصصان وارد می‌کند.

وی همچنین به مشکلات ناشی از عارضه فلج مغزی (سی‌پی) اشاره کرد و گفت: هر مورد سی‌پی باعث می‌شود ۸ تا ۱۰متخصص از حوزه زایمان کنار بکشند. این موضوع به دلیل نبود حمایت‌های کافی از تیم‌های زایمانی، آسیب جدی به این رشته وارد کرده است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo