آشفته‌بازار فروش اینترنتی دارو؛ نظارت با کیست؟

رییس داروخانه‌های سازمان غذا و دارو هشدار داد: پلتفرم‌های فروش آنلاین دارو بدون مجوز هستند، مردم فقط از داروخانه‌ها دارو تهیه کنند. تخلفات پلتفرم‌ها شامل داروهای قاچاق و منقضی است.
image_pdfimage_print

کیاپرس/علیرغم اعلام های مکرر ممنوع بودن فروش اینترنتی داروها از سوی مسئولان، همچنان این کار انجام می گیرد. عده ای سودجو در این آشفته بازار، از این طریق اقدام به عرضه داروهای غیرمجاز و کمیاب می کنند.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، در کنار مخالفت های مسئولان وزارت بهداشت، برخی فعالان صنعت دارو هم اعلام کردند که گسترش فروش اینترنتی دارو یک بازار ناصرخسرو دیگر با به عبارتی اینترنتی ایجاد خواهد کرد که نتیجه‌ای جز صدمه زدن به سلامت مردم، ندارد.

درحالی که مخالفت‌ها با فروش اینترنتی دارو به صورت جدی ادامه دارد، اما همچنان فروش اینترنتی دارو  و مکمل‌های دارویی در حال انجام است، ظاهراً هیچ محدودیتی برای توزیع این محصولات وجود ندارد و آنان به راحتی این کار را انجام می دهند.

عده ای با راه‌اندازی وب‌ سایت‌ در فضای مجازی یا شبکه های ماهواره ای و با تبلیغات گسترده و جذاب توانسته‌اند بخشی اعظمی از فعالیت خود را که همان عرضه داروهای غیرمجاز و کمیاب است را به پیش ببرند. 

این افراد در نبود نظارت کامل و دقیق از سوی دستگاه های متولی، اقدام به فروش اینترنتی داروهای غیرمجاز می کنند که می تواند سلامت مردم را به خطر جدی بیاندازد. داروهایی مانند لاغری مانجارو یا سقط جنین در فضای مجازی یا شبکه های ماهواره ای به راحتی عرضه می شود یا به عبارتی در اختیار خریداران قرار گیرد.

مردم هم یا براثر تبلیغات اغوا کننده یا از روی ناچاری، فریب این عده را می خورند و اقدام به خرید داروهای غیر مجاز و کمیاب می کنند که هم سلامتی خود را به خطر می اندازند و هم زمینه فروش بیشتر این داروها را فراهم می کنند.

هرچند مسئولان وزارت بهداشت فروش اینترنتی دارو را غیرقانونی و ممنوع اعلام می کنند و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، این اقدام را غیر مجاز و آسیب زا می دانند، اما مردم انتظار دارند برخورد جدی و قاطع از سوی دستگاه های متولی انجام گیرد تا جلوی این اقدام آسیب رسان به سلامتی گرفته شود.

سردار داوود معظمی، رئیس پلیس فتا پایتخت در گفت و گوی خبرنگار ایسنا از اجرای طرح ویژه مقابله با عرضه داروهای غیر مجاز و کمیاب که در فضای مجازی به فروش گذاشته می شدند خبر داد.

گودرزی گفت: در طرح ویژه مقابله با عرضه داروهای غیر مجاز و کمیاب، تمرکز ویژه بر تارنماهای عرضه برخی از اقلام از جمله آمپول لاغری مانجارو و … بوده که در نتیجه اجرای طرح، بیش از ۴۰ سایت و صفحه اینستاگرامی مسدود و حدود ۱۰ کلینیک غیر مجاز زیرزمینی پلمپ شدند.

مردم امیدوارند که اینگونه اقدامات مقطعی نبوده و با قاطعیت با این خاطیان برخورد شود تا شاهد این رفتارها در فضای مجازی نباشند.

دکتر علی جعفریان، مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت در نشست خبری که چند روز پیش در ستاد مرکزی وزارتخانه برگزار شد، گفت: فروش اینترنتی دارو غیرقانونی است و ما به کسی مجوز برای این کار نداده ایم.

وی تاکید کرد: قرار نیست کسی دارو را در اینترنت بفروشد، بلکه موضوع حمل دارو مطرح است که سازمان غذا و دارو دارد در این زمینه کار می کند.

وی بااشاره به اینکه دارو باید طبق نسخه ثبت شده الکترونیکی توسط داروخانه فروخته شود، گفت: پلتفرم ها می توانند دارو را از داروخانه تحویل و در اختیار بیماران قرار دهند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo