حدود ۴۲ درصد پزشکان متخصص در ۵ کلانشهر کشور متمرکز هستند/توزیع ناعادلانه پزشکان

حدود ۴۲ درصد پزشکان متخصص در ۵ کلانشهر متمرکز هستند/توزیع ناعادلانه پزشکان
کیاپرس/سومین جشنواره آموزشی سازمان نظام پزشکی با حضور دکتر محمد رئیسزاده، رئیس کل این سازمان، جمعی از پزشکان و متخصصان و اجرای ۶ سمینار تخصصی آغاز به کار کرد.
به گزارش کیاپرس از روابط عمومی سازمان نظام پزشکی کشور، این جشنواره با محوریت سمینارهایی از جمله:
• اورژانسها و تازههای بیماریهای داخلی
• تازههای اعتیاد و روانپزشکی
• طب ایرانی و سبک زندگی
• اورژانسها و تازههای جراحی
• اورژانسها و تازههای زنان و زایمان
• اورژانسها و تازههای دارودرمانی
از تاریخ ۵ تا ۷ دیماه در مرکز همایشهای بینالمللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار میشود.
دکتر محمد رئیسزاده، رئیس کل سازمان نظام پزشکی در مراسم افتتاحیه ضمن اشاره به اهمیت آموزش پزشکی در کشور گفت: “وضعیت آموزش پزشکی در کشور در مجموع مطلوب است و در برخی حوزهها با استانداردهای جهانی همسطح هستیم. با این حال، در بعضی زیرساختهای آموزشی دچار عقبماندگی شدهایم و نگرانیهایی در برخی بخشها وجود دارد، به ویژه در حوزه آموزش پزشکی عمومی و رشتههای پایه، که نیازمند گذر سریعتر از آموزشهای سنتی به روشهای نوین است.”
چالش مهاجرت پزشکان:
رئیسزاده به موضوع مهاجرت پزشکان پرداخت و سه دلیل عمده آن را برشمرد:
۱٫ کاهش شأن اجتماعی و احترام به جامعه پزشکی.
۲٫ مشکلات معیشتی و فضای کسبوکار.
۳٫ دلایل شخصی و خانوادگی.
وی افزود: “مهاجرت به خودی خود موضوع بدی نیست و در بسیاری از موارد اجتنابناپذیر است. اما زمانی که پزشکان به دلیل شرایط نامناسب اجتماعی و اقتصادی مجبور به ترک کشور میشوند، این مسئله نگرانکننده است. عمده مهاجرتها اکنون در بین متخصصان، فوقتخصصها و اعضای هیئت علمی با رشد بالایی مواجه است و مقاصد اصلی مهاجرت شامل کشورهای حاشیه خلیجفارس، استرالیا و کانادا هستند.”
راهکار جلوگیری از مهاجرت پزشکان:
رئیس کل سازمان نظام پزشکی تاکید کرد: “برای ماندگاری پزشکان، باید قوانین مربوط به واقعیسازی تعرفهها و پرداخت بهموقع آنها اجرا شود. همچنین احترام به جامعه پزشکی در رسانهها و ایجاد رابطه محترمانه میان مردم و پزشکان، از مهمترین راهحلها برای کاهش این بحران است.”
مشکلات معیشتی پزشکان:
رئیسزاده با بیان این که وضعیت معیشت پزشکان به ویژه در بخش دولتی رو به افول است، اظهار داشت: “طبق آمار، معیشت پزشکان طی سالهای اخیر ۲.۵ برابر بیشتر از سایر اقشار جامعه افت کرده است. در حالی که حقوق کارگران و کارمندان افزایش نسبی داشته، میزان افزایش حقوق پزشکان یکسوم تا یکچهارم این گروهها بوده است.”
خواست جامعه پزشکی:
وی تصریح کرد: “جامعه پزشکی انتظار زیادی ندارد و اجرای قوانین مصوب، نظیر سیاستهای کلی سلامت و برنامههای پنجساله توسعه، کافی است. اما مشکل اینجاست که نه تنها قوانین اجرا نمیشوند، بلکه برخی دستگاههای غیرمرتبط مقرراتی خلاف این مصوبات وضع میکنند.”
چالشهای حوزه سلامت:
رئیسزاده با اشاره به افزایش خشونت علیه کادر درمان، گفت: “کمبود دارو، تجهیزات پزشکی، تخت و نیروی انسانی در مراکز درمانی، فشار زیادی بر جامعه پزشکی و پرستاری وارد کرده و این کمبودها از نگاه مردم، متوجه کادر درمان میشود که خطرناک است.”
توزیع ناعادلانه پزشکان:
وی تاکید کرد:“مشکل اصلی در حوزه کمبود پزشک، توزیع ناعادلانه آنهاست. حدود ۴۲ درصد متخصصان در پنج کلانشهر کشور متمرکز هستند، در حالی که ماندگاری پزشکان در مناطق محروم بسیار پایین است. باید ابتدا توزیع پزشکان اصلاح شود و همچنین، شرایط ورود پزشکان عمومی به دورههای تخصصی تسهیل گردد.”
سومین جشنواره آموزشی سازمان نظام پزشکی، گامی مهم در جهت ارتقای سطح دانش و مهارتهای حرفهای جامعه پزشکی و حل چالشهای پیشروی نظام سلامت کشور است.