روی سوختگی یخ نگذارید

کیاپرس/دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: از یخ یا آب یخ استفاده نکنید که موجب عمیق تر شدن سوختگی می شود.
به گزارش کیاپرس، دکتر علی احمد آبادی افزود: در سوختگی با مایعات داغ مانند آب جوش، چای، آبگوشت، شیر و … بسرعت محل سوختگی را با آب تمیز در دسترس مانند آب شیر خنک کنید، این کار را باید خیلی سریع و در عرض ثانیه ها انجام بدهید،
وی اظهارداشت: در سوختگی های وسیع (بیشتر از ۱۰ کف دست)، ریختن آب روی بدن بیمار می تواند باعث کاهش سریع دمای بدن مصدوم و به اصطلاح هیپوترمی بشود که عواقب خطرناکی بدنبال دارد؛ بنابراین اگر سوختگی وسیع است با آب آن را سرد کرده اید، بسرعت بیمار را خشک و گرم نمایید و اگر امکان این کار را ندارید از استفاده از آب برای سرد کردن بیمار صرفنظر نمایید.
نگهداری مواد اسیدی و قلیایی، کار بسیار خطرناکی است
احمدابادی تاکید کرد: نگهداری مواد شیمیایی اسیدی و قلیایی برای خانواده هایی که کودک خردسال دارند، کار بسیار خطرناکی است.
وی افزود: اسیدها و قلیاهای قوی مانند جوهر نمک، محلول های سفید کننده لباس، محلول های چاه باز کن و… را به مقدار کم و بر حسب نیاز خریداری کنید و بلافاصله مورد استفاده قرار دهید. از نگهداری باقیمانده آنها در منزل صرفنظر کنید.
وی گفت: در صورتی که مجبور به نگهداری هستید، هرگز باقیمانده این محلولها را داخل ظرفهای جذاب مانند ظرف نوشابه نریزید. خوردن اشتباهی یک جرعه از این محلولها می تواند موجب سوختگی شدید و وسیع در راههای تنفسی و گوارشی و مرگ افراد شود. باقیمانده این مواد را در ظرف اصلی و برچسب دار و در کابینت های بالا و دور از دسترس اطفال نگه دارید.
ظروف حاوی مایعات داغ باید بر روی شعله های عقبی اجاق گاز باشد
وی با اشاره به اینکه ظرف های محتوی آب داغ زیاد مانند قابلمه، سماور و کتری های بزرگ اگر روی کودکان واژگون شوند منجر به سوختگی های وسیع و حتی کشنده می شوند، گفت: قرار دادن سماور روی کابینت آشپزخانه خطرناک است و براحتی در اثر گیر کردن لباس یا موهای بلند به دسته آن یا برخورد کودک در حال بازی ، واژگون خواهد شد.
ظرفهای محتوی آب داغ یا خورشت و سوپ داغ را در شعله های عقبی اجاق گاز قرار دهید و دسته قابلمه به سمت بیرون نباشد تا خطر واژگون شدن آنها در اثر کنجکاوی کودک و کشیدن ظرف کاهش یابد.