کشاورزی هویت استان مازندران است
نماینده ولی فقیه در مازندران در دیدار با مسوولین سازمان جهاد کشاورزی استان، کشاورزی را هویت این استان اعلام کرد.
حضرت آیت اله طبرسی ضمن گرامیداشت سالروز صدور فرمان تاریخی حضرت امام مبنی بر تشکیل جهاد سازندگی و هفته جهاد کشاورزی، کشاورزی را ارثیه اجدادی مازندرانی ها و هویت این استان اعلام کرد و افزود: در گذشته با واردات محصولات کشاورزی مواجه بودیم ولی بعد از انقلاب، کشاورزی از رشد و رونق خوبی برخوردار بود ولی با توجه به شرایط موجود از قبیل زمین خواری و تغییر کاربری ها، وضعیت کشاورزی استان نگران کننده است.
وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «ما می توانیم» افزود: همانطور که هشت سال دفاع مقدس را پیش بردیم، می توانیم شرایط موجود را هم پشت سر بگذاریم و در مقابل عده ای که می خواهند سرمایه، زمین و کشاورزی ما را از بین ببرند و ما را وابسته کنند مقابله و ایستادگی کنیم.
نماینده ولی فقیه در استان با بیان اینکه با وجود زمین و کشاورزی چرا باید وارد کننده محصولات کشاورزی باشیم گفت: باید زیرساخت ها را به خوبی بسازیم تا بتوانیم در مقابل تهدیدها و تحریم ها ایستادگی کنیم و شکم مردم را سیر کنیم.
آیت اله طبرسی در بخشی از سخنانش به نقش بی بدیل سنگر سازان بی سنگر در دوران دفاع مقدس اشاره و تصریح کرد: تاکنون به برکت وحدت و ولایت همه مسایل کشور را پیش بردیم و با تکیه بر این دو اصل با مدیریت جهادی باید به فکر تأمین زیرساخت ها از جمله تکمیل سدها در استان باشیم.
وی مازندران را قطب کشاورزی کشور دانست و بر خریداری محصولات کشاورزی با قیمت مناسب توسط دولت از کشاورزان تأکید کرد.
حضرت آیت اله طبرسی مجموعه کشاورزی استان را مجموعه ای متخصص، متعهد و کارشناس برشمرد و مسوولیت این سازمان در برابر مردم و خدا را در جهت انجام وظایف محوله مهم خواند و بر آن تأکید کرد.
وی در پایان سازمان جهاد کشاورزی مازندران را سازمانی فعال معرفی کرد که توانسته است خود را به خوبی نشان دهد و وضعیت کشاورزی استان را به جایگاه خوبی برساند هر چند که به جایگاه مورد انتظار خود نرسیده است که با شتاب دادن به کارها و تسریع در رسیدگی به امور مردم و کشاورزان می توان به این جایگاه دست یافت.
در این دیدار مهندس حیدرپور رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز از آماده نبودن زیرساخت ها در این بخش انتقاد کرد و اظهار داشت با سرمایه گذاری بیشتر در بخش کشاورزی می توان از ظرفیت های بلا استفاده استان در تولید محصولات کشاورزی استفاده بهتری کرد.
وی پدیده سیل و خشکسالی را نتیجه آماده نبودن زیرساخت ها برشمرد و گفت: تنها ده درصد آب های روان در استان ذخیره می شود و نود درصد این آب از دسترس خارج شده و به دریا می ریزد در حالیکه می تواند با برنامه ریزی صحیح و تکمیل سدها در جهت تولید محصولات کشاورزی مورد استفاده واقع گردد.
حیدرپور از تغییر کاربری به عنوان یکی از بزرگترین تهدیدهای استان نام برد و گفت علیرغم هماهنگی استاندار، قوه قضائیه و سایر دستگاه ها در مقابله با پدیده شوم تغییر کاربری، متأسفانه حجم این تهدید بالاست و قیمت های اغنا کننده سوداگران زمین، هویت کشاورزان مازندرانی را نشانه گرفته است.
وی اظهار داشت با خارج شدن هر هکتار شالیزار از چرخه تولید، تأمین برنج هشتاد نفر از مردم به خارج از کشور وابسته می شود.
حیدرپور اعتبار عمرانی استان در سال 92 را حدود نود میلیارد ریال برشمرد و گفت: سهم مازندران از اعتبارات عمرانی ملی بالغ بر 180 میلیارد ریال بوده است و بیش از ششصد میلیارد ریال هم تسهیلات در این بخش پرداخت شد.