کاهش چشمگیر مصرف اسیدهای چرب ترانس/هنوز با وضعیت ایده آل فاصله داریم
کیاپرس/مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: میزان دریافت اسیدهای چرب ترنس در کشور به نحو چشمگیری کاهش پیدا کرد.
دکتر احمد اسماعیل زاده اظهار داشت: با اقداماتی که وزارت بهداشت انجام داده است طی دهه های قبل میزان دریافت اسیدهای چرب ترنس در کشور به نحو چشمگیری کاهش پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه اما هنوز با ایده آل ها فاصله داریم، گفت: باید به سمت اصلاح الگوی مصرف روغن در جامعه حرکت کنیم .
وی به بهترین نوع روغن برای مصرف در خانوارها اشاره کرد و گفت: روغن کانولا است بهترین نوع روغن است به شرط اینکه حرارت زیاد داده نشود.
وی افزود: روغن کانولا از لحاظ قیمت تفاوت چندانی با روغن آفتابگردان، ذرت و سویا ندارد. روغن کنجد از روغن کانولا گران تر است در حالیکه روغن کنجد ارجحیت چندانی بر روغن های آفتابگردان و ذرت ندارد.
وی افزود: در صورت استفاده از روغن کانولا نه نیاز به روغن زیتون و نه روغن های دیگر داریم. اگر خانوارها تمایل به استفاده از روغن آفتابگردان یا ذرت دارند باید روغن زیتون هم داشته باشیم در حالیکه روغن کانولا می تواند جای همه این روغن ها قرار گیرد.
وی افزود: ماهی هم در برنامه غذایی قرار گیرد، چون امگا ۳ از طریق روغن های آفتابگردان و ذرت تامین نمی شود.