عوامل خطر ابتلا به نارسایی کلیه کدامند

image_pdfimage_print

کیاپرس/ دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ریسک فاکتورهای ابتلا به نارسایی کلیه را دیابت، فشار خون بالا، وزن کم زمان تولد، چاقی در دوران کودکی و بزرگسالی، مصرف بیش از اندازه نمک، مصرف سیگار، سن بالای ۶۰ سال، بیماری های ژنتیکی برشمرد

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر بشری حسن زمانی، فوق تخصص بیماری های کلیه و فشار خون افزود: چنانچه فردی مبتلا به دیابت نوع یک است، ۵ سال بعد از شروع دیابت باید میزان دفع آلبومین در ادرار را اندازه گیری کنند، اما در دیابت نوع دو بررسی ها در هنگام تشخیص و سپس به طور سالانه انجام شود.

وی گفت: اولین نشانه آسیب کلیه، دفع آلبومین در کلیه است و طبق فرموهای موجود یک پزشک متخصص برای ارزیابی میزان کارکرد کلیه، کراتین سرم را اندازه گیری می کند.

فوق تخصص بیماری های کلیه و فشار خون با اشاره به اهمیت تاثیرگذاری داروهای گیاهی بر عملکرد کلیه هم گفت: در بین بیماران ما به دلیل مصرف بیش از اندازه برخی داروهای گیاهی مثل گلپوره، نارسایی کبد و کلیه دیده شده که منجر به دیالیز بیمار هم شده است.

وی افزود : در مواردی نیز مصرف بی اندازه شیرین بیان برای رفع مشکلات گوارشی، باعث کاهش پتاسیم شده و بیمار با علائم فلجی به بیمارستان مراجعه کرده است.

وی گفت :همچنین برخی از بیماران در باشگاه ها به توصیه مربی های خود و به دلیل مصرف کراتین، مصرف بیش از اندازه کلسیم دچار نارسایی حاد و مزمن کلیه شده و در نهایت مجبور به پیوند کلیه در سنین جوانی می شوند .

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo