عفونت اچ آی وی از این راهها منتقل نمی شود

کیاپرس/کارشناس برنامه ایدز و هپاتیت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: عفونت اچ آی وی از طریق تماس های عادی روزمره نظیر در کنار هم یا با هم غذا خوردن،سرفه، عطسه، دست دادن، در آغوش گرفتن، روبوسی کردن، سوار شدن در اتوبوس، تاکسی، استفاده از تلفنهای عمومی، استفاده از سرویسهای بهداشتی مشترک (حمام، توالت)، استخر مشترک و نیش پشه یا حشرات دیگر منتقل نمیشود.
به گزارش کیاپرس از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر کامبیز نعمتی تاکید کرد که به دلایل فوق نیاز به جداسازی افراد مبتلا به اچ آی وی از دیگران نیست.
به گفته وی مصرف منظم داروها مانع پیشرفت بیماری و ابتلا به عفونتهای فرصتطلبی می شود که بر اثر نقص سیستم ایمنی در این بیماران ایجاد می شود؛ همچنین با کاهش تعداد ویروس در خون و ترشحات، خطر انتقال بیماری به اطرافیان و جامعه را کاهش میدهد.
این کارشناس معاونت بهداشت با تاکید بر اهمیت شناسایی افراد مبتلا گفت: شناسایی زودتر و درمان دارویی سریعتر بیماران شناسایی شده ضمن این که باعث بهبود کیفیت زندگی و طول عمر بیمار میشود، پیشگیری و کاهش خطر انتقال بیماری به سایرین را نیز در پی دارد.
وی روشهای انتقال ویروس ایدز را شامل انتقال از راه خون و فرآوردههای خونی، روابط جنسی غیر ایمن و انتقال از مادر مبتلا به کودک عنوان کرد.
کارشناس برنامه ایدز و هپاتیت معاونت بهداشت در موارد جدید بیماری، راه انتقال غالب را از طریق تماس جنسی محافظت نشده با فرد مبتلا عنوان کرد.
وی با اشاره به محدود بودن تعداد مادران مبتلا به اچ ای وی یادآور شد: با شناسایی و مداخلات به هنگام در بارداری و هنگام زایمان، امکان انتقال بیماری از مادر به کودک کاهش می یابد و هم اکنون درجهان، برنامه «حذف انتقال اچ آی وی از مادر به کودک» مطرح است.
نعمتی به افراد هشدار داد که انجام تاتو و خالکوبی در شرایط غیربهداشتی می تواند سبب انتقال بیماریهای منتقله از خون مانند هپاتیت B، هپاتیت C و اچ آی وی شود.