در شناسایی مبتلایان HIV ضعیف هستیم

image_pdfimage_print

کیاپرس/معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: هرچند اقدامات خوبی در حوزه بیماری اچ آی وی در کشور رخ داده اما در شناسایی این بیماری ضعیف هستیم که قسمت مهم کار، همین حوزه است.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر علیرضا رییسی در نشست خبری، شناسایی بیماران اچ آی وی در کشور را ۵۶ درصد اعلام کرد و گفت: این درصد پایین است و باید افزایش پیدا کند.۸۵ درصد از مبتلایان این بیماری به نظام سلامت متصل شده و ۹۳ درصد نیز تحت درمان های موثر قرار دارند.

وی ادامه داد: ما زمانی که مبتلایان را شناسایی می کنیم، خوب تحت پوشش درمانی قرار می دهیم به عبارتی در زمینه درمان، شرایط خوبی داریم، اما در شناسایی مبتلایان اچ آی وی مشکل داریم.

وی یک از علل ضعف در شناسایی این بیماری را تابو و انگ اعلام کرد و گفت: به این دلیل افراد مبتلا کمتر به مراکز درمانی مراجعه می کنند. مراجعه به مراکز درمانی و انجام تست این بیماری باید به صورت داوطلبانه انجام شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، با اشاره به شاخص برنامه ۹۰،۹۰،۹۰، گفت: بر اساس این برنامه باید ۹۰ درصد افراد مبتلا شناسایی، ۹۰ درصد تحت درمان و ۹۰ درصد افراد مبتلا، درمان مؤثر بگیرند که شاخص WHO است.

دستاوردهای بزرگ در حوزه درمان اچ آی وی در کشور

وی به دستاوردهای بزرگ درمان در کشور اشاره کرد و گفت: انتقال بیماری از مادر به جنین صفر شده که کار بسیار ارزشمندی است.

وی افزود: این موضوع به این معنی است که اگر مادری اچ آی وی مثبت باشد، می تواند صاحب فرزند سالم شود. این موضوع در راستای جوانی جمعیت هم می باشد

وی کاهش ابتلا به اچ آی وی از طریق اعتیاد تزریقی را دستاورد بزرگ دیگر اعلام کرد و گفت: درصد انتقال از طریق اعتیاد تزریقی از حدود ۱۵ درصد به کمتر از ۴ درصد رسیده که اقدام موثر و بزرگی است .

وی ادامه: در زندان ها هم ابتلا به بیماری از ۳ درصد به کمتر از یک درصد رسیده که با همکاری بسیار خوب سازمان زندان ها محقق شده که دستاورد بزرگی است.

وی گفت: انتقال بیماری از طریق خون یا سرنگ آلوده که در گذشته وجود داشت خیلی کمتر شده که نتیجه کنترل خوب در این زمینه است، اما الان انتقال جنسی در بیماری اچ آی وی بالاتر رفته است

افزایش ۲.۸ برابری تست اچ آی وی

وی به برگزاری پویش «من هم تست HIV می‌دهم» از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر در کشور اشاره کرد و گفت: این کمپین نسبت به گذشته بسیار موفقیت آمیز بوده و ۲.۸ برابر قبل تست انجام شده است.

وی ادامه داد: در همین مدت کوتاه موضوع بیماریابی هم ۲ برابر شد که گام خوبی در کنترل این بیماری در کشور است .

رئیسی ادامه داد: در منطقه امرو، شناسایی بیماران خیلی پایین است که  ۳۶ درصد اعلام شده و پوشش درمان هم ۶۰ درصد و ۷۰ درصد، کاهش سطح ویروس است.

وی افزود: سال ۲۰۳۰ را برای خلاص شدن از ویروس HIV در نظر گرفته که فکر می‌کنم خیلی زود است.

۴۴ هزار مبتلا به بیماری اچ آی وی در کشور

دکتر رییسی یادآور شد: در کشور تخمین زده می شود که ۴۴ هزار بیمار مبتلا به اچ آی وی داشته باشیم که تا کنون حدود ۲۵ هزار بیمار شناسایی شده اند و ۲۰ هزار نفر از آنها خدمات بهداشتی و درمانی دریافت می کنند و ۱۹ هزار نفر از آنها نیز تحت درمان موثر قرار گرفته اند.

وی به فعالیت ۲۰۰ پزشک درمانگر آموزش دیده مرتبط با اچ آی وی در کشور اشاره و عنوان کرد: این پزشکان فوق العاده موثر هستند و در همه ایام حتی در زمان بحرانهای طبیعی و انسانی، خدمات مورد نیاز بیماران را به طور کامل ارائه می کنند. مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری نیز در همه استانها فعالیت دارند و در حال حاضر بیش از ۲۰۰ مرکز مشاوره در کشور داریم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت یکی از موانع عدم شناسایی کامل افراد مشکوک به اچ آی وی در بسیاری از کشورها را مشکلات فرهنگی دانست و گفت: در حال حاضر همه باید بدانند که اچ آی وی یک بیماری عفونی است که مبتلایان به این بیماری می توانند تحت درمان های موثر قرار گرفته و زندگی عادی داشته باشند و حتی صاحب فرزند شوند.

به گفته دکتر رییسی در حال حاضر در دنیا بر روی ساخت داروهای موثر در زمینه اچ آی وی اقدامات گسترده ای در حال انجام است که این داروها به شکل تزریقی هستند و هر ۶ ماه یکبار قابل تزریق است که تحول بزرگی در درمان آینده مبتلایان به اچ آی وی خواهد بود.

دکتر رییسی با بیان اینکه در دهه های گذشته اقدامات بسیار خوب و تحقیقات گسترده ای در دنیا در حوزه بیماری ایدز انجام شده است، گفت: دسترسی به کیت های ارزان قیمت و دقیق و همچنین داروهای موثر از جمله این اقدامات است و در برخی کشورها همانند کشورهای آفریقایی که بروز اچ آی وی در آنها بسیار بالا بود، به شدت شاهد کاهش بروز هستند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo