سرطان پروستات در کدام سنین شایع تر است؟

کیاپرس/عضو انجمن اورولوژی زنان ایران گفت: بالای ۵۵ سال، شایع ترین سن ابتلا به سرطان پروستات است به عبارتی مردان این سنین به بعد باید بیشتر مورد مراقبت قرار گیرند.
به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر مهری مهراد در نشست خبری اظهار داشت: ریز فاکتورهای سرطان پروستات شامل سابقه فامیلی، سن بالای ۵۵ سال، ژنتیک، نژاد سیاه پوست است.
وی با اشاره به اینکه پروستات سه بیماری اصلی دارد، گفت: بزرگی خوش خیم، عفونت ها و التهاب های پروستات و سرطان پروستات سه بیماری اصلی این عضو از بدن است.
وی با اشاره به اینکه همه مردان به بزرگی خوش خیم پروستات می شوند، بیان داشت: در مردان از ۳۵ تا ۴۰ سال به بعد پروستات رشد می کند، این کار می تواند راه ادرار مسدود کند.
وی افزود: عفونت های پروستات در سن جوانی دیده می شود و اغلب با عفونت های مقاربتی همراه است. این نوع عفونت با سوزش ادرار، درد در هنگام دفع ادرار، دفع ادرار چرکی با بوی بد است. این افراد موقع نشستن درد، سوزش، درد پایین شکم، دارند.
وی افزود: سرطان پروستات رابطی به سایز این عضو ندارد، ممکن است پروستات کوچک باشد ولی سرطانی باشد، در مقابل ممکن است پروستات بزرگ باشد ولی خوش خیم باشد.
وی با طرح این سوال که از چه سنی باید PSA را چک شود، گفت: همه مردان از ۵۰ سال با بالا باید هر شش ماه آن را چک کنند.
آزمایش PSA یک آزمایش خون است که در درجه اول برای غربالگری سرطان پروستات استفاده میشود. تست PSA را «آزمایش پروستات» هم میگویند.
وی تاکید کرد: اگر کسی، اقوام درجه اول آن مبتلا به سرطان پروستات بود بهتر است بعد از ۴۰ سالگی هر شش ماه آزمایش PSA بدهند.
وی گفت: اعداد آزمایش PSA کمتر از یک تا ۴ طبیعی است، اگر این عدد بین ۴ تا ۱۰ باشد مشکوک به سرطان است و بالاتر از ۱۰ هم نشان دهند ابتلا به سرطان است.
وی بیان داشت: اگر عدد PSA یک فردی در طول یکسال بیش از ۲ برابر شود، این فرد هم مشکوک به سرطان پروستات است، به عبارتی به سرعت این شاخص را مورد ارزیابی دقیق انجام می دهیم.