ترومای جاده ای اولین عامل مرگ در جوانان است

کیاپرس /وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه ترومای جاده ای اولین عامل مرگ در افراد بین ۵ تا ۲۹ سال است، گفت: ما در تروما و مرگ و میر ناشی از آن و حوادث جاده ای شرایط مطلوبی نداریم .
به گزارش خبرنگار کیاپرس، محمدرضا ظفرقندی در مراسم افتتاحیه چهارمین کنگره ملی تروما اظهار داشت: در منطقه جز کشورهایی هستیم که مرگ و میر جاده ای نسبتا بالایی داریم .
وی ادامه داد: رفع این معضل نیاز به مداخلات جدی در همه ابعاد دارد، چون تروما یک موضوع چند وجهی است.
وی ادامه داد: براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال گذشته مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی ۵ درصد کاهش یافته است. کل فوتی ها حادثه ترافیکی در سال ۲۰۲۱ به یک میلیون و ۱۹۰ نفر رسیده و تعداد فوتی ها به ازای یک صدهزار نفر در دنیا ۱۵ نفر بوده است
وی به موضوع جوانی جمعیت در کشور اشاره کرد و گفت: ما در حوزه جوانی جمعیت وظایف مهمی داریم و کارهای زیادی برای افزایش جمعیت انجام می دهیم که از جمله آن ایجاد مراکز باروری است
وی ادامه داد: طبق قانون در هر استان باید یک مرکز داشته باشیم که الان بیشتر است ولی محصول نهایی آن در سال بین ۱۵۰۰ تا ۲ هزار تولد است، از طرف دیگر مرگ و میر جاده ای ما به ۲۰ هزار جوان رسیده است .
وی افزود: در مراکز ناباروری با زحمات فراوان تعدادی کودک متولد می شوند اما در تروما حدود ۲۰ هزار جوان را از دست می دهیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: حوادث ترافیکی دوازدهمین عامل مرگ در همه گروههای سنی در جهان است. این حوادث ۲٫۲ درصد از مرگها در سطح جهانی و ۳٫۷ درصد از مرگها در منطقه مدیترانه شرقی را تشکیل میدهند، در حالی که در ایران ۵٫۴ درصد مرگها به دلیل تصادفات است.
ظفرقندی با اشاره به اینکه میزان مرگ و میر ناشی از تصادفات در سال ۱۳۹۹ حدود ۱۵ هزار نفر بوده، اما اکنون به بیش از ۲۰ هزار نفر افزایش یافته است، گفت: مرگ و میرهای قابل پیشگیری باید مورد توجه قرار گیرند، اما تمام این مسائل در حوزه پزشکی و سلامت نیست. بسیاری از عوامل مؤثر بر بروز تصادفات، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هستند.
رییس قطب ترومای کشور در ابتدای این مراسم با بیان اینکه حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد تصادفات ناشی از فرهنگ رانندگی است، گفت: باید بحث آموزش و پژوهش در این زمینه جدی گرفته شود، زیرا خسارت ناشی از تروما و تصادفات زیاد است و این از ضعفهای فرهنگ رانندگی در کشور محسوب میشود.
مسعود خاتمی با بیان اینکه تروما در کنار بیماری های مادرزادی و عفونی شیوع زیادی دارد، افزود: در ایران به دلایل دست ساز که انسان ها دخالت دارند و حوادث غیرمترقبه تروما رو به افزایش است.
وی ادامه داد: باید بحث آموزش و پژوهش در قطب ها جدی گرفته شود، زیرا خسارت ناشی از تروما و تصادفات زیاد است و این از ضعفهای ما است.