اخذ مجوز مرکز تحقیقات هوش مصنوعی/ کشورهای دیگر منطقه از ایران در حوزه هوش مصنوعی پیشتازتر هستند

image_pdfimage_print

کیاپرس/رییس دانشگاه علوم پزشکی هوشمند گفت: خوشبختانه طی دو تا سه ماه گذشته توانستیم مجوز مرکز تحقیقات هوش مصنوعی را از وزارت بهداشت برای این دانشگاه بگیریم.

به گزارش خبرنگار کیاپرس،حسن بختیاری در نشست خبری دومین کنگره بین المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی، این موضوع را یک بستر مناسبی برای توسعه تحقیقات و جذب محققان از دانشگاه های مختلف کشور دانست و اظهار امیدواری کرد که در این مرکز تحقیقاتی شکل بگیرد که محصول این تحقیقات وارد حیطه عمل شود و زمینه ساز پیشرفت کشور و رفاه مردم شود.

وی تاکید کرد: وقتی فرآیندی وارد ساختار می شود قطعا باید زیرساخت های حقوقی و قانونی پیش بینی شود، در زمینه هوش مصنوعی هم این موضوع صادق است.

کشورهای دیگر منطقه از ایران در حوزه هوش مصنوعی پیشتازتر هستند

وی ادامه داد: در اوایل که موضوع هوش مصنوعی مطرح شد، ایران در زمینه تولید مقالات جز کشور اول در منطقه بود که در این زمینه وارد شد ولی بتدریج کشورهای دیگر در این زمینه پیشتازتر شدمد و ایران الان این جایگاه را ندارد.

بختیاری اظهارداشت: ایران در حیطه تولید مقاله هوش مصنوعی رتبه شانزده دنیا را دارد، هنوز گزارشی مبنی بر تولید علم در این زمینه منتشر نشده است.

وی ادامه داد: هوش مصنوعی در تشخیص ، پیشگیری و درمان کاربرد فراوانی دارد و باید در حوزه آموزش پزشکی توسعه یابد زیرا در کاهش هزینه‌های درمانی بسیار تاثیرگذار است.

بختیاری فزود: در سال های اخیر شیوه ها و فناوری های نوین توسعه چشمگیری یافته و با ورود هوش مصنوعی تحول بزرگی در علوم پزشکی ایجاد شده است که باید از این فناوری بطور گسترده در حوزه آموزش، تحقیقات و درمان استفاده بهینه کنیم .

وی اظهارداشت: دانشگاه علوم پزشکی هوشمند برای توسعه هوش مصنوعی در حوزه علوم پزشکی به کمک همه دستگاه های حاکمیتی از جمله وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی کشور ایجاد شده و کاربرد آن باعث توسعه درمان ر و کاهش ملموس هزینه های درمانی است.

وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی هوشمند در حیطه آموزشی عرصه سلامت فعالیت می کند در دوران همه گیری کرونا نیز تولی گری دوره های آموزشی پزشکان را بصورت مجازی بر عهده داشت.

معاون امور دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند نیز در این نشست گفت: از ابزارهای هوش مصنوعی برای تشخیص بیماری ها می توان استفاده کرد و همه مناطق می توانند از این فناوری برخوردار شوند.

بابک ثابت با بیان اینکه بزودی دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه علوم پزشکی هوشمند پذیرفته می شود، اظهار داشت: اکنون سه دانشجوی دکترا داریم و بزودی ۶ دانشجوی دیگر به این مقطع اضافه می شود.

وی تاکید کرد: بر اساس هوش مصنوعی می توان پیش بینی کرد که هر بیمار چه درمانی و دارویی اولویت و نتیجه بهتری به خصوص در حوزه سرطان دارد.

دکتر سید احمد احمدی، معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی هوشمند در این نشست به اهمیت برگزاری دومین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: این کنگره با مشارکت استادان برجسته‌ای از کشورهایی چون هند، پاکستان، مالزی، کانادا و چین، و آمریکا گامی ارزشمند برای توسعه کاربردهای هوش مصنوعی در حوزه سلامت خواهد بود، کارگاه‌ های آموزشی نیز توسط این اساتید بین الملی در حاشیه این کنگره برگزار خواهد شد.

وی برلزوم همکاری‌های بین‌المللی در زمینه تحقیقات و تبادل تجربیات در هوش مصنوعی در علوم پزشکی تأکید کرد و افزود: این رویداد می‌تواند به عنوان بستری مناسب برای معرفی نوآوری‌ها و دستاوردهای بین المللی جدید هوش مصنوعی در حوزه بهداشت و درمان و آموزش عمل کند.

وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی هوشمند با انعقاد تفاهم‌نامه های بین‌المللی با دانشگاه ها و سازمان‌های بین‌المللی در تلاش است تا زمینه مناسبی برای انجام تبادلات علمی و پژوهش های مشترک بین‌المللی فراهم نماید.

وی گفت: یکی از محور های اصلی کنگره امسال موضوع قانون گذاری ، مدیریت و سیاست گذاری در هوش مصنوعی در حوزه سلامت است و سال گذشته سخنرانی هایی به این موضوع داشت اما به دلیل اهمیت موضوع در کنگره سال جاری به یکی از محورهای اساسی لحاظ شده است و امید است با عنایت به اهمیت موضوع اقدامات موثری در این حوزه در کشور صورت پذیرد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo