با ارز نیمایی ۴۴ هزار تومانی امکان خرید دستگاه های تشخیصی و جراحی چشم پزشکی وجود ندارد

image_pdfimage_print

کیاپرس/ دبیرکل انجمن چشم پزشکی ایران گفت: با ارز نیمایی ۴۴ هزار تومانی خرید دستگاه های تشخیصی و جراحی برای چشم پزشکان امکان ندارد.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر محمود جباروند در نشست خبری سی و سومین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی افزود: اخیرا ارز نیمایی از ۲۸ هزار تومان به ۴۴ هزار تومان افزایش یافته است.

وی ادامه داد: از طرفی تعرفه های پزشکی آن چنان افزایش نیافته و از طرف دیگر هزینه های چشم پزشکان به دلیل تغییر ارز نیمایی با درآمدها تطبیقی ندارد و این موضوع ، کار را برای چشم پزشکان سخت کرده است.

جباروند افزود: خوشبختانه برای اقلام مصرفی مانند لنز ارز ترجیحی وجود دارد که جای تقدیر و تشکر است، امیداریم این ارز برای اقلام مصرفی همچنان باقی بماند.

وی اظهار امیدواری کرد که نرخ ارز نیمایی برای اقلام تشخیصی و جراحی به همان مبلغ ۲۸ هزار تومان برگردد.

وی بیان داشت: متاسفانه قیمت تجهیزات پزشکی با توجه به اینکه نرخ ارز نیمایی تغییر کرده، حدود ۵۰ درصد افزایش یافته است.

وی گفت: به دلیل گران بودن تجهیزات چشم پزشکی، جایگزین کردن یا تعمیر آنها هم در بخش دولتی و هم در بخش خصوصی، بسیار سخت شده و همچنین در اقدامات تشخیصی و اعمال جراحی مدرن با سختی مواجه شویم.

وی افزود: از آقای پزشکیان، رییس جمهور انتظار داریم برای کاهش هزینه های تهیه و تعمیر تجهیزات چشم پزشکی توجه ویژه ای داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه عمده خدمات چشم پزشکی در کشور توسط بخش خصوصی انجام می شود، گفت: حدود ۷۰ درصد خدمات این حوزه در بخش خصوصی و مابقی در بخش دولتی و دانشگاه های علوم پزشکی انجام می شود.

وی ادامه داد: چشم پزشکی در کشور ما از نظر تخصص و تجهیزات پزشکی، قابل مقایسه با کشورهای پیشرفته دنیا است.

وی افزود: دسترسی آسان مردم به خدمات تخصصی چشم پزشکی از مهمترین افتخارات کشور است. در خیلی از کشورها دسترسی به پزشکان متخصص چشم، محدود می باشد و آنها به راحتی نمی توانند از این خدمات بهره ببرند.

جباروند تصریح کرد: زمانی اعمال جراحی پیوند قرنیه در کشور به روز بود ولی به خاطر محدودیت های که ایجاد شده در زمینه بافت مورد نیاز بیماران، بانک چشم قادر به ارایه خدمات به موقع نیست.

وی ادامه داد: زمانی بانک چشم ایران افتخار جهان بود بهترین بافت ها را با قیمت ارزان در اختیار داشتیم، در حالیکه اکنون بیماران زیادی در نوبت پیوند قرنیه هستند.

جباروند با بیان اینکه طیف بیماری‌های شایع چشم پزشکی بسیار گسترده است، اظهار داشت: آب سیاه و عیوب انکساری از شایعترین بیماریهای چشمی است که با توجه به پیشرفت‌های علم چشم پزشکی، این بیماری ها قابل درمان است.

وی با بیان اینکه تبلیغات فریبنده در فضای مجازی در زمینه درمان بیماریهای چشمی زیاد است، تصریح کرد: متاسفانه برخی از اپیتومتریست ها در فضای مجازی اقدام به تبلیغات در مورد درمان چشم از جمله لیزینگ با هزینه کمتر می کنند که این اقدام خلاف و دور از شأن پزشکی است، و باید نظام پزشکی برخورد شدید کند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo