خسارت 162 میلیارد ریالی سیل در بهشهر/ 80 واحد مسکونی در گل و لای
سیل در شهرستان بهشهر، به 155 واحد مسکونی خسارت زد، عمق حادثه زیاد است و اکنون پس از گذشت 30 ساعت، هنوز 80 واحد مسکونی در گل و لای فرو رفتهاند.
فرماندار و رئیس ستاد مدیریت بحران شهرستان بهشهر در جمع اعضای ستاد مدیریت بحزان این هشرستان، گفت: طغیان رودخانهها سبب شد تا آب وارد مناطق مسکونی و سطح شهر شود.
محمدتقی نورزاد تصریح کرد: تاکنون 155 واحد مسکونی بین 30 تا 80 درصد خسارت دیدند، یک سری جهیزیه عروس از بین رفت، 320 هکتار از اراضی کشاورزی دچار آبگرفتگی و 38 کیلومتر جاده بین مزارع تخریب شد، 18 کیلومتر راه شهری و 10 کیلومتر کانال و 400 متر آبراهه از دیگر خسارتها هستند.
وی بیان داشت، تاسیسات زیربنایی در بخش آب، برق، گاز و مخابرات هم خسارت دیدند، و در مجموع تا این لحظه 162 میلیارد و 650 میلیون ریال خسارت داشتیم.
فرماندار بهشهر از همکاری شهرداریها و فرمانداریهای بابل، نور، ساری، نکا، بندپی، قائمشهر، همچنین بندر امیرآباد که تجهیزات امدادی را در اختیار بهشهر قرار دادند، قدردانی کرد.
حسین موسیزاده حلیم، رئیس جمعیت هلال احمر بهشهر و گلوگاه، اظهار داشت: تاکنون تخلیه گل و لای از حدود 80 منزل مسکونی انجام شد و به همین مقدار باقی مانده است که سعی میشود تا عصر فردا تمام شود.
وی از توزیع سبد مواد غذایی بین 50 خانوار سیلزده در منطقه «فراشمحله» گفت و اینکه در صورت نیاز، کمکها تکرار میشود.
علی نجفی، فرمانده سپاه ناحیه بهشهر نیز در این جلسه از ساماندهی و حضور 150 بسیجی در مناطق سیلزده گفت.
مسعود حبیبی، رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری بهشهر نیز همان حرف همیشگی را تکرار کرد؛ از محل حوادث سیل 91، دو میلیارد تومان اعتبار داشتیم که سال گذشته 850 میلیون تومان را در رودخانه فصلی «بزپل» هزینه کردیم و بقیه هم برای ایمنسازی رودخانههای «بُرزو»، «کوهخیل» و «پلنگخیل» هزینه شد.
وی گفت: احداث رسوبگیر، خوب جواب داد و حداقل 80 درصد سرشاخهها پشت بندِ رسوبگیر جذب شدند.
محمدتقی صالحطبری، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهشهر نیز در این جلسه، گفت: هشت منزل مسکونی که دام در آن نگهداری میشد یا احتمال شیوع بیماری بود، سمپاشی شدند، روزانه چند نقطه نمونهبرداری میشوند که آلوده به بیماری نباشند، امروز 10 نقطه نمونهبرداری شد.
وی درباره زخمیهای سیل، گفت: دو مورد آسیبدیده به بیمارستان داشتیم که نفر اول مبتلا به بیماری صرع بود، بهخاطر ترس و استرس به داخل آب سقوط کرد، جراحت جزیی به سرش وارد آمد که با یک بخیه، مداوا و ترخیص شد، نفر دوم هم جراحت جزیی برداشت و سرپایی مداوا شد.
به گزارش فارس، سید محسن جعفری، فرمانده انتظامی شهرستان بهشهر نیز گفت: نیروهای خود را در مناطق سیلزده بهویژه در «کوهخیل» مستقر کردیم و تاکنون گزارشی مبنی بر سرقت و ناامنی نداشتیم.
حمید آزموده، شهردار بهشهر نیز در این جلسه، بیان کرد: با اینکه سیل بهشهر برای مردمانش تکراری بود اما باز هم خونسردی و متانت خود را حفظ کردند، باید فکری اساسی و ریشهای انجام بدهیم تا دیگر این حوادث و این حجم خسارات که برای مردم و دولت بسیار سنگین است، تکرار نشود.
به گزارش فارس، سیل سال 91، بیش از 60 میلیارد و سیل سال 92 بیش از 20 میلیارد به بخش کشاورزی، تاسیسات زیربنایی و شهری و حدود دو هزار واحد مسکونی شهرستان بهشهر خسارت زد که دیروز (14 خرداد 93) دوباره حادثهای نظیر سیل 91 تکرار شد و تاکنون بیش از 16 میلیارد تومان خسارت در پی داشت.