نان سالم و کامل باید به مطالبه عمومی تبدیل شود
کیاپرس / معاون وزیر و رییس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت نیز با اشاره به اینکه مسئله نان سالم و کامل باید تبدیل به مطالبه عمومی شود، اظهار کرد: تامین امنیت غذا در تمام کشورهای مترقی و یا در حال توسعه به عنوان موضوعی اساسی مطرح است.
به گزارش کیامرس از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکترحیدر محمدی
با بیان اینکه امنیت ملی و امنیت غذا دو موضوع در هم تنیده است اضافه کرد: موضوع تامین سلامت از طریق استفاده از غذای سالم بسیار مهم و حیاتی است.
رییس سازمان غذا و داروی با تاکید بر اینکه تامین غذای سالم مستلزم ایجاد زیرساخت مطلوب است، نقش کلیدی نان در سبد غذایی ایرانیان را مورد توجه قرار داد.
وی با بیان اینکه استفاده از نان در مقایسه با نرم جهانی بیش از ۳۷ درصد است ادامه داد: به طور متوسط هر ایرانی روزانه ۳۰۰ گرم نان مصرف میکنند.
دکتر محمدی با اشاره به اینکه نان سالم، یک نان کامل نیست، افزود: نانی که مصرف میکنیم برای داشتن سلامت وکامل بودن به لحاظ مواد معدنی و ریزمغذیها شاخصهایی دارد به طور مثال اگر نان مصرفی ما به عنوان قوت غالب از فیبر کافی برخوردار باشد، بسیاری از مشکلات گوارشی فرد برطرف خواهد شد.
سنگک حاوی بیشترین مقدار سبوس است
رییس سازمان غذا و داروی با بیان اینکه نان سنگک حاوی بیشترین مقدار سبوس است ادامه داد: خوشبختانه سنگک در سبد غذایی مردم جایگاه ویژهای دارد.
وی با بیان اینکه متاسفانه تمایل عموم مردم به استفاده از آرد سفید و فاقد سبوس است، خاطرنشان کرد: باید ضمن ایجاد سازوکارهایی رغبت مردم برای استفاده از نان سبوسدار و سالم را بیشتر کنیم.
دکتر محمدی گفت: اولویت تولید نان صنعتی و اصلاح روش پخت نان است.
دکتر مهدی اسلامپناه رییس سازمان ملی استاندارد کشور نیز در این همایش با بیان اینکه اهمیت و ضرورت تولید نان کامل و سالم را نمیتوان منکر شد، ادامه داد: باید برای رسیدن نان سالم به سفرههای مردم همکاریهای فرادستگاهی ارتقا یابد.
وی با بیان اینکه تولید نان سالم با استاندارد مطلوب نیازبه بازنگری در چرخه تولید دارد، ادامه داد: باید نظام تهیه و تولید آرد سالم و نان کامل با نیاز مردم منطبق باشد و افزایش کیفیت، بهرهوری و سلامت آحاد جامعه در دستور کار باشد.
دکترمحمدرضا مرتضوی دبیرکل خانه صنعت معدن تجارت ایران نیز در این همایش با بیان اینکه اگر با استانداردهای روز جهانی حرکت کنیم، با توجه به زیرساختهای مناسبی که در زمینه کشت گندم وجود دارد به یکی از برترین صادرکنندگان گندم تبدیل خواهیم شد، اظهار کرد: باید با استفاده از روشهای نوین تولید و عرضه گندم سالم، از منابع داخلی بهترین بهرهبرداری را انجام دهیم.
یکنواختی در کشت گندم، استفاده از بذر مناسب و عرضه استاندارد آرد از مهمترین مواردی بود که دبیرکل خانه صنعت معدن تجارت ایران به آن اشاره کرد و جدول افت مفید و غیر مفید گندم برداشتی را تشریح کرد.
به گفته وی استفاده از ابزار غیر استاندار در برداشت و تقلب در تحویل آن به کارخانجات و مهمترین فاکتور افزایش آفت غیر مفید گندم است.
دکتر مرتضوی خاطرنشان کرد: گندم در سفره ایرانیان جایگاه ویژهای دارد، اگر این کالای پاک به کالایی ناپاک مبدل شود، سلامت جامعه را دچار چالش جدی خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، نخستین همایش آرد کامل نان سالم ۲۰ اسفندماه در تالار امام خمینی(ره) با حضور جمعی از مسئولان برگزار شد.
در این همایش که پنل تخصصی و کارگاههای آموزشی همراه بود از غرفهداران، نانوایان و فعالان حوزه تولید نان کامل و آرد سالم تقدیر شد.