تغییرات اساسی در مدیریت جنگلداری کشور/ تعیین بستههای حمایتی ویژه در جنگلداری کلاسیک
قائم مقام سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با بیان اینکه در حال تغییرات اساسی در مدیریت جنگلداری کشور هستیم، گفت: در طرح جدید از جنگلداری سنتی فاصله میگیریم و به سمت مدیریت پایدار جنگل میرویم.
به گزارش کیاپرس، ناصر مقدسی پیش از ظهر امروز در آیین تودیع و معرفه مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ ساری در سالن ورزشی این سازمان اظهار داشت: مدیریت در مازندران به دلیل وجود مواهب طبیعی بسیار سهل و در عین حال پیچیده است.
وی با اشاره به وسعت کشور بلژیک و برابری نسبی آن با استان مازندران گفت: این کشور با 10 میلیون نفر جمعیت، سالانه 350 میلیارد دلار درآمد صادراتی دارد.
قائم مقام سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری ادامه داد: کشور فوق با داشتن 600 هزار هکتار عرصه جنگلی، در سال گذشته 3.5 میلیارد دلار صادرات محصولات چوب و منابع جنگلی داشت.
وی با بیان اینکه مدیران ما در سیاستگذاری و برنامهریزی با مشکل مواجه هستند، بیان داشت: تعیین تکلیف مدیریت سرزمین بسیار اهمیت دارد، تا زمانی که سند آمایش سرزمین تبیین نشود و از نظر همه مردم و مسئولان محترم شمرده نشود، مشکلات حوزه منابع طبیعی باقی خواهد ماند.
رئیس شورای عالی جنگل، مرتع و خاک تصریح کرد: بیشتر جنگلها در کشورهایی که از لحاظ طرحهای جنگلداری موفق هستند، خصوصی است و قابل تغییر کاربری نیست.
وی با بیان اینکه در حال تغییرات اساسی در مدیریت جنگلداری کشور هستیم، افزود: در طرح جدید از جنگلداری سنتی فاصله میگیریم و به سمت مدیریت پایدار جنگل میرویم.
مقدسی با اشاره به اینکه در طرح مدیریت پایدار، نگاه و رویکرد جنگل صرفا چوب نیست، گفت: کشاورزی پایدار در مازندران و توسعه شهرهای استانهای شمالی منوط به حفظ جنگلهای بالادست است.
وی ادامه داد: تمام شهرهای دامنه جنوبی البرز و کلان شهر تهران به جنگلهای هیرکانی شمال کشور وابستگی مستقیم دارند.
این مسئول با اشاره به دغدغه دولت نسبت به حفظ منابع طبیعی و محیط زیست تاکید کرد: بستههای حمایتی ویژهای را برای انتقال از جنگلداری سنتی و کلاسیک به مدیریت پایدار جنگل در نظر گرفتیم.
وی اظهار داشت: در حال حاضر بهرهبرداری ما از جنگلها چیزی حدود 700 متر مکعب است که این میزان بسیار ناچیز است.
قائم مقام سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با بیان اینکه در مدیریت پایدار جنگل، میزان اشتغال افزایش مییابد، گفت: در این طرح با هدف ایجاد اشتغال پایدار برای مردم استان، اقدام به واردات چوب و استفاده از مجریان و سرمایهگذاران طرحهای جنگلداری در کشورهای همسایه با حمایت سیاسی سازمان و دولت میکنیم.
وی با بیان اینکه 80 درصد سطح استان مازندران را منابع طبیعی در بر میگیرد، افزود: ما در تقابل با مردم نمیتوانیم عرصههای طبیعی را حفظ کنیم.
مقدسی ادامه داد: بدون مشارکت مردم و تعیین تکلیف وظایف دستگاهها درباره جنگل، سازمان قادر به حفظ این میراث گرانبهای طبیعی نیست.
به گزارش فارس، در این آیین از زحمات عباسعلی نوبخت مدیرکل سابق اداره کل منابع طبیعی مازندران منطقه ساری تقدیر و ستار بابایی به عنوان مدیرکل سازمان منابع طبیعی و محیط زیست استان معرفی شد.