کیاپرس/معاون فنی دفتر بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: واکسن هپاتیت C تولید نشده است و برای این بیماری از داروهای ضد ویروسی استفاده می شود.
به گزارش کیاپرس از باشگاه خبرنگاران جوان، بابک عشرتی، معاون فنی دفتر بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، دو واکسن روتاویروس و پنوموکوک که برای اطفال مورد استفاده هستند، به زودی در سبد واکسیناسیون کشوری قرار خواهند گرفت.
او گفت: در حال حاضر واکسن هپاتیت B در سبد واکسیناسیون کشوری قرار گرفته است و این واکسن در سه نوبت تزریق می شود.
معاون فنی دفتر بیماری های واگیر وزارت بهداشت بیان کرد: واکسن هپاتیت A به افراد خاص و در معرض خطر تزریق می شود و این واکسن در هیچ جای دنیا جزء سبد عمومی واکسیناسیون قرار ندارد.
او اضافه کرد: الان واکسن هپاتیت C تولید نشده است و برای این نوع بیماری، داروهای ضد ویروسی تجویز و استفاده می شوند.
معاون فنی دفتر بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: واکسن آنفولانزا تولید داخل از نوع نوترکیب و از اثر بخشی بالایی برخوردار است. توصیه وزارت بهداشت به افراد این است که افراد در معرض خطر مانند سالمندان و مادران باردار حتما واکسن آنفولانزا را تزریق کنند.
در حال حاضر روتاویروس عامل مهم بروز اسهال در کودکان محسوب میشود. بنابراین تزریق این واکسن برای کودکان بسیار حائز اهمیت است. این ویروس در کودکان سبب بروز اسهال شدید، استفراغ، تب و دلدرد میشود که بهترین راه پیشگیری از آن تجویز واکسن به صورت خوراکی است.
استفاده از واکسن روتاویروس (عفونت کودکان) ۷۰ تا ۸۰ درصد در پیشگیری از این بیماری برای کودکان موثر است. این واکسن در ۳ دوره و طی ۲، ۴ و ۶ ماهگی کودک باید استفاده شود و این واکسن اثربخشی بسیار خوبی دارد.
واکسن پنوموکوک (سینهپهلو) نیز برای پیشگیری از ذاتالریه بسیار حائز اهمیت است. این واکسن در افرادی که طهال آنها بر اثر بیماری یا سایر مشکلات برداشته شده است و نقص سیستم ایمنی دارند، کاربرد بسیار مهمی دارد. واکسن پنوموکوک در افراد مبتلا به دیابت، بیماران مزمن ریوی، افراد مسن بالای ۵۰ سال نیز باید هر ۵ سال یکبار تکرار شود؛ چرا که این واکسن تا ۹۵ درصد از بروز این بیماری پیشگیری میکند.