استفاده طولانی مدت از هدفونها به اختلالات شنوایی می انجامد
دانشیار گروه شنوایی شناسی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سخنان خود به افراد، توصیه کرد: هنگام استفاده از هدفون سعی کنید با حجم معمولی صدا از آنها استفاده کنید. ترجیحا از هدفونهای روگوشی استفاده شود و درصورت استفاده از هدفونهای داخل گوشی، زمان استفاده و حجم صدا را کاهش دهید تا آسیب تداوم نیابد.
به گزارش کیاپرس از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی دکتر احمد ناظر افزود: متاسفانه امروزه کودکان کم سن و سال، نوجوانان و جوانان تمایل زیادی به استفاده طولانی مدت از هدفون بویژه هدفونهای داخل گوشی دارند که یکی از موضوعات نگران کننده است.
این دانشیار دانشگاه با بیان این که استفاده از هدفون داخل گوشی باعث می شود فشار صوتی بسیار بالایی به گوش داخلی منتقل شود، خاطرنشان کرد: استفاده طولانی مدت از این هدفونها باعث اختلالات شنوایی در فرکانسهای بالا میشود.
ناظری وزوز گوش را از دیگر عوارض استفاده نادرست از هدفونها بویژه داخل گوشی برشمرد.
وی کاشت حلزون را از جمله درمانهای بسیار پیشرفته و از شاخصهای توسعه فناوری برشمرد که امروزه توسط ۱۵ مرکز در کشور انجام میشود.
دانشیار گروه شنوایی شناسی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار کرد: والدین باید همواره الگوی رشد طبیعی زبان و گفتار کودک خود را پایش کنند و در صورت بروز تغییر و اختلال برای معاینات ادواری شنوایی شناسی اقدام کنند.
این دانشیار دانشگاه؛ تاکید کرد: والدین در سه ماهه اول پس از تولد نوزاد باید به پاسخهای رفلکسی (عکسالعملی ) وی به صدای بلند ناگهانی توجه کنند و در صورت عدم وجود این عکسالعمل باید برای پیگیری مراجعه کنند.
وی با اشاره به این که پس از سه ماهگی جهتیابی صدا در کودک شکل میگیرد، گفت: والدین باید به ارزیابی جهتیابی صدا در کودک خود بپردازند. همچنین باید به الگوی شکلگیری گفتار و زبان وی توجه داشته باشند.
به گفته وی اوایل یک سالگی کودک باید کلماتی ساده مانند بابا و مامان را آگاهانه تکرار کند و اگر این روند تولید کلمات در وی با کندی و تاخیر همراه باشد و پاسخ مناسبی به منابع صدا و جهات آنها نداشته باشد باید پیگیری کنند.