کیاپرس /رئیس انجمن علمی طب سالمندان ایران گفت: ابربحران سالمندی در راه است، آیا ما آمادگی های لازم برای مقابله با این ابر بحران در راه را داریم.
دکتر احمد دلبری در گفت و گو با خبرنگار کیاپرس افزود: ابن تهدید جدی را پیشرو داریم و وزارت بهداشت باید توجه ویژه ای به موضوع سالمندی داشته باشد.
وی ادامه داد: تا پارسال از رشد سریع به عنوان “بحران سالمندی” در رسانه ها یاد می کردم اما الان مشاهده می کنم که ابربحران هم به آن بگویم، کم گفتم.
دلبری بیان داشت: جمعیت سالمند به عنوان یک قشر آسیب پذیر نیاز به خدمات خاص خود را دارد که این خدمات باید برای آنان فراهم شود.
نگرانی ما رشد سالمندی در کشور است
وی با اشاره به اینکه نگرانی ما رشد سالمندی در کشور است، گفت: حدود ۴۰ سال طول کشید تا جمعیت ۵ درصدی سالمندی به ۱۰ درصد رسید، اما ۲ برابر شدن بعدی جمعیت سالمندی ۲۰ سال طول می کشد.
وی تاکید کرد: ما بیشترین سرعت رشد جمعیت سالمندی را در آسیا و دنیا داریم .
وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۰ درصد جمعیت کشور را افراد بالای ۶۰ سال یا همان سالمند تشکیل می دهند اما در سال ۱۴۳۰ یک سوم جمعیت ما سالمند هستند.
وی تاکید کرد: سالمندان یک قشری آسیب پذیر هستند و نیاز به خدمات خاصی دارند، باید آمادگی برای ارایه خدمات به این جمعیت فراهم باشد.
قرارگاه سالمندی در کشور باید شکل بگیرد
رییس انجمن علمی طب سالمندی ایران تاکید کرد: قرارگاه سالمندی از ضروریاتی است که در کشور باید شکل بگیرد به عبارتی نیاز است که به موضوع سالمندی به عنوان یک موضوع حاکمیتی توجه شود.
وی افزود: با توجه به عقب ماندگی که در حوزه سالمندی داریم، نیاز به عزم ملی و بسبج عمومی است تا بتوانیم خدماتی که این افراد نیاز دارند را تهیه کنیم.
وی ادامه داد: تلاش و همت کشور و سیاستگداران بیشتر برموضوع جوانی جمعیت مورد تقدیر است و این موضوع بسیار مهم می باشد و تحقق آن نیاز به اقدامات خاصی دارد، اما همزمان با جوانی جمعیت باید به موصوع سالمندی هم توجه شود.
ما در نیروی انسانی متخصص طب سالمندی وضعیت بحرانی داریم
دلبری افزود: ما در نیروی انسانی متخصص طب سالمندی وضعیت بحرانی داریم به عبارتی متخصص طب سالمندی در کشور باید تربیت شوند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر ۲ هزار و ۳۰۰ نیروی متخصص طب سالمندی نیاز داریم اما الان ۲۳ متخصص، مشغول ارایه خدمت هستند.
وی بیان داشت: امسال اتفاق خوبی در این زمینه افتاد و دوباره رشته طب سالمندی شروع به کار کرده است.
مراقبت از سالمندان از موضوعات بسیار جدی است
وی ادامه داد: مراقبت از سالمندان از موضوعات بسیار جدی است. ما نیروهای آموزش دیده و مهارتی برای مراقبت از سالمندان به تعداد حدود ۵۰۰ هزار نفر نیاز داریم اما در حال حاضر این تعداد را نداریم.
رئیس انجمن علمی طب سالمندان ایران بیان داشت: شهر دوستار سالمند از جمله مواردی است که باید به آن بپردازیم.
وی گفت: موضوع بیمه سالمندی و مراقبت های طولانی مدت از جمله موضوعاتی است که باید به آن توجه جدی شود.
دلبری افزود: بیمه و مستمری بازنشستگی از جمله موضوعاتی است که مشکلات جدی در این زمینه وجود. ۵۵ درصد سالمندان ما مستمری دریافت نمی کنند و قطعا این افراد با مشکلات جدی مواجه خواهند بود.
دلبری بیان داشت: ۶۰ درصد منابع بیمه ای ما برای ۱۰ درصد جمعیت سالمندی هزینه می شود و قطعا در آینده که جمعیت سالمندی افزایش می یابد، بیمه های ما جوابگوی نیازهای سالمندان نخواهند بود.
۱۰ میلیون سالمند را نباید فراموش کنیم
وی ادامه داد: ۱۰ میلیون سالمند را نباید فراموش کنیم و تدابیر لازم برای رفع مشکلات آنها باید اندیشیده شود.
رئیس انجمن علمی طب سالمندان ایران افزود: تنهایی و انزوا در دوره سالمندان به عنوان یک تهدید جدی است.
وی افزود: در گذشته اولویت ما برروی موضوع درمان است اما باید به فکر پیشگیری از بیمارها در این افراد باشیم.