کیاپرس /عضو هیأت علمی گروه قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه رژیم غذایی مبتنی بر ترکیبات چربی پایین غیر اشباع و کم نمک برای تمام افراد توصیه می شود، گفت: در افراد سالم مصرف نمک باید پایین تر از ٧ گرم در روز باشد که این مقدار نمک عموما در نان و سایر غذاهای مصرفی وجود دارد بنابراین توصیه می شود که نمک از سر سفره ها حذف شود.
دکتر مصطفی داستانی، در گفتگو با وب دا اظهار کرد: بیماریهای قلبی و عروقی یکی از علل شایع مرگ و میر در جهان محسوب می شود که عموما در افراد با دیابت کنترل نشده و فشار و چربی خون بالا بروز می کند که با کنترل این عوامل می توان تا حدود زیادی از مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی جلوگیری کرد.
وب با اشاره به اینکه در خصوص بیماری قلبی و عروقی در سه مرحله می توان پیشگیری صورت گیرد، خاطر نشان کرد: در مرحله اول تلاش در حوزه بهبود سبک زندگی و انجام فعالیتهای ورزشی منظم برای کاهش خطر ابتلا به بیماری، در مرحله دوم اگر فردی به بیماریهای قلبی و عروقی مبتلا شد ، مصرف منظم داروها و پرهیز از مصرف غذاهای چرب و شیرین و کنترل دقیق چربی، قند و فشار خون و در مرحله سوم اگر بیماری با عدم کنترل دقیق فاکتورهای خطر دچار حادثه قلبی شد، درمان به موقع و کنترل آیتم های خطر برای جلوگیری از حادثه بعدی می تواند در بهبود شرایط فرد نقش تعیین کننده ای ایفا کند.
وی با بیان اینکه مهم ترین فاکتورهای خطر بیماری های قلبی عدم کنترل دقیق قند، چربی و پر فشاری خون است،گفت: عدم مصرف غذاهای چرب و پرهیز از دخانیات به خصوص در افرادی که سابقه بیماریهای قلبی و عروقی در اقوام نزدیک دارند در کاهش خطر ابتلا به بیماری بسیار مؤثر است.
دکتر داستانی با بیان اینکه رژیم غذایی مبتنی بر ترکیبات چربی پایین غیر اشباع و کم نمک برای تمام افراد توصیه می شود، گفت: در افراد سالم مصرف نمک باید پایین تر از ٧ گرم در روز باشد که این مقدار نمک عموما در نان و سایر غذاهای مصرفی وجود دارد بنابراین توصیه می شود که نمک از سر سفره ها حذف شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه انجام ٢۰ دقیقه پیاده روی روزانه، حرکات کششی ٢ تا ٣ بار در هفته، کاهش و مدیریت استرس روزانه، نیز در عدم ابتلا به بیماریهای قلبی مؤثر است، ابراز کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارایه خدمت به صورت ٢۴ ساعته در هفت روز هفته به بیماران سکته قلبی تلاش می کند تا در کمترین زمان ممکن این اقدام انجام شود.
وی با بیان اینکه علاوه براین خطر سنجی بیماریهای قلبی و عروقی برای جوانان سی سال به بالا نیز در کاهش عوارض احتمالی ناشی از بیماریهای قلبی تا حدود زیادی مؤثر است، گفت: به دلیل سبک زندگی که به مدل غربی متمایل شده و بیشتر فعالیت ها در حالت نشسته انجام می شود ، زمینه برای ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی بیشتر شده است .
دکتر داستانی تاکید کرد: کاهش مصرف استفاده از فست فود ها ، جلوگیری از اضافه وزن و مدیریت استرس ها نقش مهمی در سلامت قلب دارد.