دلیل اختلال قلبی بعد از یائسگی  چیست؟کیاپرس / تقریبا از هر چهار زن، یک نفر از آنها پس از یائسگی، به آریتمی قلبی که به آن فیبریلاسیون دهلیزی می‌ گویند، مبتلا می شود. محققان انجمن قلب آمریکا، در مطالعه اخیر خود نشان دادند: رویدادهای استرس ‌زای زندگی و بی‌خوابی از عوامل اصلی این مسئله هستند.

به گزارش کیاپرس، فیبریلاسیون دهلیزی نوعی ریتم غیرطبیعی ضربان قلب ناشی از بروز مشکل در سیستم الکتریکی قلب است و عمدتا افراد مسن را تحت تاثیر قرار می دهد. این وضعیت ممکن است به لخته شدن خون، سکته مغزی، نارسایی قلبی یا سایر عوارض قلبی عروقی بیانجامد.

محققان دریافتند: ما تعداد زیادی از زنان یائسه را می بینیم که از سلامت جسمانی کامل برخوردارند اما با خواب ضعیف و احساسات یا تجربه ‌های عاطفی روان ‌شناختی منفی دست و پنجه نرم می ‌کنند که بر اساس تحقیقات ما، ممکن است آنها را در معرض خطر ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی قرار دهد.

پژوهشگران افزودند: ما معتقدیم که علاوه بر سن، ژنتیک و سایر عوامل خطر مرتبط با سلامت قلب، عوامل روانی-اجتماعی نیز نقش برجسته ای را در ایجاد فیبریلاسیون دهلیزی ایفا می کنند.

محققان داده های بیش از ۸۳ هزار زن ۵۰ تا ۷۹ ساله را مورد بررسی قرار دارند. شرکت ‌کنندگان، همچنین پرسشنامه هایی را در رابطه با رویدادهای استرس ‌زای زندگی، وضعیت اجتماعی و بی‌ خوابی تکمیل کردند.

پس از حدود ده سال، تقریبا ۲۵ درصد از شرکت کنندگان به فیبریلاسیون دهلیزی مبتلا شدند. یافته های تحقیقاتی نشان داده اند که بی خوابی و استرس، به ترتیب، هر کدام با افزایش ۴ و ۲ درصدی در خطر ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی مرتبط هستند.

فیبریلاسیون دهلیزی یک بیماری مربوط به سیستم هدایت الکتریکی قلب است که مستعد تغییرات هورمونی ناشی از استرس و خواب ضعیف است؛ در نتیجه تصور می شود که این مسیرهای رایج، احتمالاً زمینه ساز ارتباط بین استرس و بی خوابی با فیبریلاسیون دهلیزی هستند.

دانشمندان اظهار داشتند: این ارتباط، اهمیت ارزیابی و تقویت سلامت روان به همراه معاینات سلامت جسمانی را برجسته می کند.

نتایج تحقیقاتی این مطالعه از طریق مجله Journal of the American Heart Association قابل دسترسی هستند.

اشتراک این خبر در :