ریفلاکس ادرار و آسیب به کلیه

اختصاصی – کیاپرس/رییس جامعه ارولوژی ایران؛ یکی از شایع ترین بیماری های حوزه ارولوژی در اطفال را ریفلاکس ادرار یا همان برگشت ادرار اعلام کرد و گفت: اگر برگشت ادرار با عفونت به همراه باشد می تواند کلیه را تخریب کند.
به طور طبیعی موقعی که ادرار از کلیه ها توسط مجاری حالب (میزنای) وارد مثانه می شود، به خاطر خاصیت دریچه بین میزنای و مثانه، دیگر ادرار از مثانه وارد حالب نمی شود، ولی برگشت ادرار از طریق مثانه به حالب و لگنچه و در نهایت به کلیه را ریفلاکس ادراری می گویند.
دکتر عباس بصیری در گفت و گو با خبرنگار ما افزود: ادرار که باید از کلیه به مثانه برود اما یکی از اختلالات آن است که ادرار از مثانه به کلیه منتقل می شود.
وی افزود: در این بیماری وراثت نقش دارد، به عبارتی اگر یک فرزند خانواده ای دچار این بیماری شود ؛ احتمال ابتلا در فرزندان بعدی بیشتر از سایر خانواده ها می باشد.
بصیری افزود: اگر عفونت های ادراری همراه با تب و لرز نباشد؛ خیلی موضوع خطرناکی نیست اما اگر تب ایجاد شود یعنی عفونت به دستگاه کلیه سرایت کرده است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان داشت: وقتی عفونت وارد دستگاه کلیه می شود به این معنی است که قسمتی از کلیه را تخریب کرده است.
وی با اشاره به اینکه عفونت همراه با تب باید جدی گرفته شود و این موضوع در اطفال باید جدی تر گرفته شود؛ افزود: عفونت ادراری در اطفال به معنی تخریب بخشی از کلیه است به همین دلیل تب با علائم ادراری در کودکان مانند سوزش؛ تکرر و ناراحتی ادراری باید جدی گرفته شود.
ایران روی کمربند کلیه سنگ ساز قرار دارد
این ارولوژیست با اشاره به اینکه ایران روی کمربند کلیه سنگ ساز قرار دارد؛ گفت:کمربند کلیه سنگ ساز از شمال آفریقا شروع می شود و عربستان و ترکیه را طی می کند، پس از عبور از ایران و پاکستان به آسیا جنوب شرقی می رود.
وی ادامه داد: در کشور ما جراحی سنگ زیاد است و بعد از ان؛ سرطان های دستگاه ادراری قرار دارد.